Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan cselekedtetek volna a...

Hogyan cselekedtetek volna a helyemben?

Figyelt kérdés
Tegnap bementem vásárolni az egyik drogéria áruházba,a babámnak vettem bébiitalokat meg sokféle bébicuccot.Zárás előtt volt az üzlet, és én igyekeztem a pénztárhoz, hogy nehogy kinézzenek az üzletből.Jól ismerem az eladókat, mindig ott vásárolok bébicuccokat, tejpép, tápszer, teastb.Szóval jól bevásároltam, teli kocsival igyekeztem a kasszához, erre az eladó háromszor jó szaftosat beletüsszögött a kezébe, erre én gyorsan visszamentem és vettem egy doboz fertőtlenítő kendőt, és amikor kipakoltam az árút a pultra,az eladónő kezébe nyomtam egy törlőkendőt és megkértem törölje meg vele a kezét.Szép udvariasan mondtam.Erre ő, hogy miért?Azért kedves, mondtam neki, mert épp az imént tüsszögte teli a kezét, és igazán jól meg is volt fázva, nem tudom mi volt infulenza vagysem, én jól beijedtem, mert így simán hazahozom a betegséget a kicsikémnek.Szóval erre ő jól rámförmedt, hogy be van H1 N1 el oltva.Én meg mondtam, ha nem törli meg a kezét itthagyom az árút.Erre ő nagy nehezenm finnyáskodva megtörölte és csúnyán nézett.Megértem őt is, de ő is megérthetne engem!Mondtam ne haragudjon vanb egy kisbabám aki nincs beoltva meg én sem, és egyébként sincs szükségem más bacira sem nemhogy H1N1 re.TI MIT TETTETEK VOLNA A HELYEMBEN? Még én éreztem ezek után kínosan magam.Talán jobb lett volna,ha azt füllentem, hogy otthon maradt a pénztárcám és nem tudom kifizetni, most vettem észre, és akkor nem sértem meg az eladónőt.De akkor meg azért fúj, hogy otthagyok egy teli kocsit a pénztárnál.Szóval nehéz ez!Még soha ilyen dolog nem fordult velem elő!Ti mit tettetek volna a helyemben???
2009. dec. 10. 15:07
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:

Szerintem a kutyas a tusszogo elado! :o)

Abban mondjuk igaza van, hogy kutyat leloni a haz elott, fagyiskocsit dobalni, nem egeszen illdomos, es megertem a fajdalmat a kutya miatt. Csak eppen a fogalmazasaval van baj. Lehet negativ velemenyt kevesbe bunko modon kinyilvanitani.

Es hogy a kerdezot vedjem: NEM o hozta fel a H1N1-et, hanem az elado mondta, hogy be van oltva ellene. Mindenesetre ugy tunik rengeteg idonk van, hogy ilyen baromsagon turbozzuk egymast. En mar elmondtam egy elobbi valaszban, hogy mit tettem volna, nem ismetlem, de nem birtam szo nelkul hagyni, hogy tovabbra is egymast pocskodiazzatok.

OFF: en is felek a H1N1-tol, de eszem agaban sincs magam es a gyermekem beoltatni, mert nincsen tortenete az oltasnak, es nem tudni, hogy 10-20 ev mulva mit eredmenyez. Kulfoldon elek, itt olvastam, hogy egy 5-6 eve beadott oltas (feltetelezem influenza), kislanyoknal cisztakat eredmenyezett a mehben. Ennyit a hiperszuper vadonatuj oltasokrol...

2009. dec. 11. 15:49
 52/65 A kérdező kommentje:
12.01 eske, szerintem nálad nagy gondok vannak odabent!Arról beszélhetnénk, hogy ki az idegbetegebb,te vagy én!Olyan zavaros volt amit írtál, hogy nem ártana, ha megnézne egy pszichiáter!
2009. dec. 11. 16:53
 53/65 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat,és tényleg a 13.42 es írta le a legjobban megfogalmazva a véleményét,amiben benne van a nagy igazság.örülök, hogy a többség igazat ad nekem,emnegem lehurrogók,meg paranoiásnak nevezők, nehogy azt higgyétek, hogy nekem könnyű volt odaadni a kéztörlő kendőt az eladónak, és kuncsorogni, hogy legyen szíves letörölni.Szerintem ezt neki kellett volna szó nélkül megtenni, ha már nem ismeri az alapvető higiéniás és illemszabályokat.Kár, hogy egyeseket nem neveltek meg ezügyben.Erről tényleg nem én tehetek.Legszívesebben szó nélkül kiosontam volna és otthagytam volna a teli kocsit, de ismernek,és látták, hogy félórája vásárolgatok.Szóval nem túl kellemes helyzet volt nekem sem.És van olyan árú, amit nemigazán ajánlatos lefertőtleníteni,mert olyan a csomagolása.Ezt azért mondom, mert írták páran itt, hogy ők nem szóltak volna, hanem otthon lefertőtlenítették volna az árút.Pl. vettem babatányért is , meg csomagolatlan cumisüveget, meg tényleg olyan árút aminek igazán nem tesz jót a fertőtlenítés.Egy alkoholos kéztörlőkendőbe meg nem hal bele a pénztáros, én úgy gondoltam.Meg nekem sem lenne kellemes fogdosni ő utána a nyála után az árút, vagy magam is fertőtlenítettem volna le? Amúgy a többi nyállal terjedő betegségekről ne is beszéljünk.Meg olyan gusztustalan szaftosat tüsszögött, és ez nekem visszataszító is volt.Jah, meg nehogy azt mondjátok, nekem, hogy ha valaki idegen tüsszög a közeletekben, akkor ebben a járványos időszakban nem fut át a fejetekben, hogy mivan ha újinfulenzás az illető.Amúgy meg három hete estem túl egy légúti fertőzésen, és még mindig köhögök, és le vagyok gyengülve emiatt, azért jobban tartok a betegségektől.Pedig nem mentem tömegbe, soha nem vagyok beteges, mégis átestünk egy ilyennen a kiscsaládommal.Szerencséra a babám gyorsan gyógyult, de én is és a férjem is köhécselünk azóta.De hozzánk sokan járnak, és senki nem kapta el tőlünk, mert betartom az alapvető higiéniás szabályokat.Ahogy fájt a torkom felvettem a maszkot ha a babámmal egy légtérben voltam.Nah jó, mondjuk ő az apukájától kapta el, mert puszilgatta mikor még csal lappangot benne a betegség.Nehéz dolog ez, most gyógyultunk ki, nem H1 N1 volt az orvos szerint, de így is sokat szenvedtünk.Jobban félek azóta.Pedig elhihetite, hogy nem megyünk tömegbe, meg bevásárolóközpontokba meg stb. tömegdús helyekre.
2009. dec. 11. 17:20
 54/65 A kérdező kommentje:
Egyébként, még annyit, hogy amikor elmentem a háziorvosomhoz, egyből azt kérdeztem nem e H1N1 gyanús a dolog,ő egyből azt mondta, hogy 300 féle felsőlégúti fertőzés létezik, bármelyiket elkaphattuk, és azonnal antibiotikumot írt, meg a gyermekorvosunk is a kicsinek, mert ebben a járványos időszakban nem kockáztathatunk.A H1 N1 védőoltásról annyit, hogy azt mondta agyermekorvosunk, hogy a saját gyerekének és más hozzátartozójának sem ajánlja, mert nem állnak elég adatok a tesztelésre, mert új a dolog.
2009. dec. 11. 17:23
 55/65 anonim ***** válasza:
28%

Bocs, én diplomás vagyok. :) Nem kell eladóként élnem meg gyesből :D

Amúgy meg ha nem akarod kérdező ne oltasd magad. Csak aztán nehogy úgy végezd mint a nővérem. Aki megkapta az oltást az él és virul. De ő és a gyereke nem... Te döntöd el. Én sem oltattam be magam, de nem megyek gyerekek közelébe magamért meg vállalom a felelősséget.

2009. dec. 11. 20:03
 56/65 A kérdező kommentje:
Utsó, ne haragudj, de a gyermekem még amúgy sem oltható, mert még nincs egyéves, és ha már a gyermekorvosom is azt ajánlja, hogy felesleges beoltatnunk magunkat, a kicsit meg még nem lehet,akkor kinek higgyek, neked vagy pedig a több éve ismert orvosunknak.Az igazság mi azt meg ugysem lehet eldönteni,a máik, meg, hogy, nem vagyok egyedül azok között akik nem oltatták még be eddig magukat.Mi is történt pontosan a nővéredddel, meg a gyermekével?
2009. dec. 11. 22:52
 57/65 anonim ***** válasza:
52%

Akinek annyi esze van, hogy a tenyerébe tüsszög, és utána azzal fogdos meg mindent amit a másik megvesz, arról meg van a véleményem. Alapvető higiéniához tartozik, hogy zsepibe tüsszögjünk, vagy ha nincs kéznél, a karunkba. De ha ez nem jut eszébe, igenis, törölje meg a kezét, ha már kezetmosni nem tud elmenni a munka miatt. De aki beteg annál miért nincs zsepi? És nem beszélve arról, hogy egy kereskedelmi dolgozónak, aki termékekkel foglalkozik/érintkezik, pláne oda kéne erre figyelnie.

Nem megalázta a kérdező ezzel, hogy megkérte, törölje meg a kezét, ez alap lett volna, hogy nem nyálas-taknyos-bacis kézzel fogdossa meg az árukat. Az eladó saját magát járatta le mikor nem akarta megtörölni a kezét. Elég lett volna annyit mondania: köszönöm, nincs nálam zsepi...

Attól még hogy be van oltva, terjesztheti a vírust/vírusokat.

Azzal meg ne takarózzon senki, hogy "már más úgyis összefogdosta..." ezért tartunk itt, ahol tartunk.

2009. dec. 12. 07:00
 58/65 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, még annyit hogy a nagy H1N1 hisztériában mindenki elfeledkezik a többi vírusról, baciról ami éppúgy veszélyes lehet bárkire, és gondolom senki nem akar egy tüszős mandulagyulladást, vírusos torokgyulladást vagy épp sima influenzát hazavinni.
2009. dec. 12. 11:18
 59/65 anonim ***** válasza:
Az történt vele, hogy ők annak hittek ami a neten van. Én sem gondolom, hogy veszélyesebb más vírusoknál, semmi szükség a hisztériára, de az oltás attól még hasznos lehet. Otthon ültek, nem mentek sehova, fertőtlenítettek mint állat. De a gyerekm mégis elkapta, kórházba került, jözpen valami hepatitis is megtámadta, ráment az agyára, görcsei voltak, azóta altatták és nincs semmi változás. Közben az anyja nem eszik, hozzá is mentőt kellett hívni azt hiszem. Mert nem oltatták be magukat (tudom hogy agyereket még nem lehet). Mikor szemben lakik az anyós aki iskolában dogozik! Családból egyedül apám oltatta magát, és lám ő jól van, pedig már szed egy csomó gyógyszert, sok problémája van.
2009. dec. 12. 13:15
 60/65 anonim ***** válasza:
"Bocs, én diplomás vagyok. :) Nem kell eladóként élnem meg gyesből :D ".Ez aztán a valami!!!Tudod hányan vagyunk itt diplomásak,mégsem dörgöljük senki orra alá.Az eladó pedig egy ugyan olyan értékű munkakör,mint mondjuk a projektmenedzser.
2009. dec. 12. 13:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!