Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan cselekedtetek volna a...

Hogyan cselekedtetek volna a helyemben?

Figyelt kérdés
Tegnap bementem vásárolni az egyik drogéria áruházba,a babámnak vettem bébiitalokat meg sokféle bébicuccot.Zárás előtt volt az üzlet, és én igyekeztem a pénztárhoz, hogy nehogy kinézzenek az üzletből.Jól ismerem az eladókat, mindig ott vásárolok bébicuccokat, tejpép, tápszer, teastb.Szóval jól bevásároltam, teli kocsival igyekeztem a kasszához, erre az eladó háromszor jó szaftosat beletüsszögött a kezébe, erre én gyorsan visszamentem és vettem egy doboz fertőtlenítő kendőt, és amikor kipakoltam az árút a pultra,az eladónő kezébe nyomtam egy törlőkendőt és megkértem törölje meg vele a kezét.Szép udvariasan mondtam.Erre ő, hogy miért?Azért kedves, mondtam neki, mert épp az imént tüsszögte teli a kezét, és igazán jól meg is volt fázva, nem tudom mi volt infulenza vagysem, én jól beijedtem, mert így simán hazahozom a betegséget a kicsikémnek.Szóval erre ő jól rámförmedt, hogy be van H1 N1 el oltva.Én meg mondtam, ha nem törli meg a kezét itthagyom az árút.Erre ő nagy nehezenm finnyáskodva megtörölte és csúnyán nézett.Megértem őt is, de ő is megérthetne engem!Mondtam ne haragudjon vanb egy kisbabám aki nincs beoltva meg én sem, és egyébként sincs szükségem más bacira sem nemhogy H1N1 re.TI MIT TETTETEK VOLNA A HELYEMBEN? Még én éreztem ezek után kínosan magam.Talán jobb lett volna,ha azt füllentem, hogy otthon maradt a pénztárcám és nem tudom kifizetni, most vettem észre, és akkor nem sértem meg az eladónőt.De akkor meg azért fúj, hogy otthagyok egy teli kocsit a pénztárnál.Szóval nehéz ez!Még soha ilyen dolog nem fordult velem elő!Ti mit tettetek volna a helyemben???
2009. dec. 10. 15:07
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
57%

Szia.

Ha valaki tüsszent, akkor két méteres körzetben széttüsszenti a bacikat, és egyéb dolgokat.Kicsit túldramatizáltad a dolgot, megaláztad az eladót.Én a helyében nem töröltem volna meg a kezem.Ha ennyire félsz, miért nem oltatod be magad, és rakod búra alá a gyereked?És ha valaki éppen tüsszentett vagy köhögött, megfogta az egyik terméket, aztán visszatette, te meg betetted a kosaradba?Így nem tudod kivédeni, hogy valaki megfertőzzön.Akkor vegyél domestos törlőkendőt, és mielőtt beviszed a házadba a vásárolt dolgokat, törölgesd meg.Talán úgy ki tudod védeni.

2009. dec. 10. 15:37
 12/65 A kérdező kommentje:
Egyébként ahhoz mit szóltok, hogy egyszer még 17 éves tanulókoromban a buszon álltam és kapaszkodtam, nyár volt rövidújjúban, és egy pasi közvetlenül mellettem állt és letüsszögte a kezem, az egész karom tiszta nyál lett!:( Szóval vannak bunko emberek a világon,egyszer meg a 7 es buszmegállóban egy csaj az anyjával a megállóban le akart szállni, és az anyja lökte lefelé, mert hányt, és engem pont telibetalált.A szép fehér kabátom tiszta hányás lett, és így kellett 8 megállót utaznom, meg többutcányit gyalog mennem.Csak az életetet, hogy nem hajléktalan hányt le, hanem egy normális kinézetű csaj.Én egy ilyen peches vagyok!De hát akkor ehhez képest ez a helyzet nem is kínos.:-)
2009. dec. 10. 15:42
 13/65 A kérdező kommentje:
Eddig senki nem mondta még azt, hogy az eladó viselkedett helytelenül, pedig én is voltam eladó,sőt most is kereskedelemben dolgozom, csak a kicsimmel vagyok itthon, szóval én soha nem a kezembe tüsszögtem, hanem a karomra a vállamra, vagy zsebkendőbe, és sokszor töröltem meg a kezem a kasszában, mert állandóan tiszta kosz volt az árútól, és ha egy vevő ránézett volna a tenyeremre, biztos megtöröltette volna olyan fekete volt sokszor az árútól.A múltkor pl.szintén egy drogériában vásároltam és a szalagon valami ki volt folyva, én egy nedves törlővel letöröltem és tiszta fekete lett a törlő, pedig nem látszódott koszosnak.
2009. dec. 10. 15:47
 14/65 anonim ***** válasza:
72%

Második vagyok. Én nem tettem volna semmi. Láttam már gusztustalan dolgokat, ez semmi azokhoz képest. Különben sem a csomagolást eszem meg és ha elkapom a betegséget akkor azt máshogy is "megtehetem". Az nem baj, hogy neki milyen megalázó volt? "Mindent a magasabb cél érdekében?"

Amúgy lehet neked valami fóbiád van, nem csodálkoznék miután olvastam az utsoló hozzászólásod. És ezt most nem sértésből mondom. De a testvérem babája is elkapta a vírust, pedig nem mentek ki, mindent betartottak. Nem oltatták be magukat. Lehet jobb lett volna. Vagy lehet hogy szeretsz félni? :D Félsz hogy elkap valamit, félsz az oltástól. De komolyan, azt hogy elkapja nem igazán tudod megakadályozni, viszont kellemetlen helyzetbe hozol másokat is.

2009. dec. 10. 15:48
 15/65 anonim ***** válasza:
78%
na úgy látom, valaki nagyon belejött a lepontozásba, ráadásul gondolkodás nélkül teszi, csak vaktában, azt is lepontozza aki egyetért a kérdezővel, meg azt is aki nem
2009. dec. 10. 15:49
 16/65 A kérdező kommentje:
De még sokak mindig nem árulták el, hogy mit tettek volna a helyemben(tisztelet a kivétel).
2009. dec. 10. 15:49
 17/65 anonim ***** válasza:
91%

Tényleg megtehette volna, hogy zsebkendőbe tüsszent, de legalább is nem a tenyerébe.

Ettől függetlenül belegondoltál már abba, hogy bemész egy üzletbe, megfogod a bevásárlókocsit, aztán megfogdosod a polcon az árukat, végül kezedbe veszed a pénzt.... És ezzel a kézzel te magad viszed haza a bacikat, nem kell hogy bárki eltüsszentse magát a jelenlétedben.

2009. dec. 10. 15:52
 18/65 anonim ***** válasza:
67%
Van olyan hogy hirtelen jön és nem tudod visszatartani... :D
2009. dec. 10. 15:53
 19/65 anonim ***** válasza:
73%

Arra, hogy mit tettem volna a helyedben a válszom: semmit. Kifizettem volna szó nélkül a dolgokat, amiket vettem és nem hoztam volna azt a szegény eladót ilyen kínos helyzetbe. Ha ilyen paranoid lennék, vennék fertőtlenítő kendőt és mielőtt beviszem a lakásba a cuccokat áttörölném. Amiket vettél, azokon úgy is lehet baci, kosz stb, ami nem az eladótól származik.

A lányom 2 éves lesz, de örülök, hogy nincs annyi időm, hogy mindenen parázzak. Ha a lányom a karomon ül se várom el, hogy átadják a helyet, előre engedjenek. Én vállaltam, és nem az előttem állók. Ennek ellenére persze örülök, hogyha valakinek eszébe jut, de nem várom el. Akik a fórumokon panaszkodnak, hogy nem engedik előre őket stb, azoknak állítom legalább a 90%-ának a gyerek megszületése előtt eszébe se jutott kisgyerekest előre negedni, vagy netalántán öreget. Na mindegy. Szerintem nagyjából azt kapjuk, amit mi adunk... Bocs, hogy nem csak a kérdésedre írtam, de ezek a dolgok bosszantanak...

2009. dec. 10. 15:53
 20/65 A kérdező kommentje:
Most nem arra vagyok kíváncsi, hogy paranoiás vagyok vagy sem, hane, hogy ti mit tettetek volna, gondoljatok bele a helyzetbe, és ne a tudatlan eladót védjétek.Azért tudatlan, mert ez egy illemkérdés is, hogy hogy viselkedik valaki.Én dolgoztam pulton is, és ott igenis ha tüsszögtem akkor kimentem kezet mosni.Pedig csomagolt árúkat adtam ki.Remélem aki paranoiásnak nevezett, remélem még egyszer kerül azért ilyen helyzetbe, és akkor nem tudom ki lesz jobban felháborodva?
2009. dec. 10. 15:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!