Mit tegyek a szomszédokkal (panel)?
basszus de bunkók vagytok!
Egyik birka elkezdte letorkolni a kérdezőt és már ott tartotok hogy ne is szüljön??? MIT KÉPZELTEK TI MAGATOKRÓL!!???
Társasházban élni 2irányú utca, senki sem köteles hónapokon át elviselni a terrorizálást!
Igenis a 11 hónapos gyerekre is nyugodtan rá lehetne szólni, vagy venni szőnyeget és azon ugráljon, szerintetek ha gyereketek van az már mindenre feljogosít benneteket???? Mekkora sötétség van egyesek fejében!
Szerintem is a kérdezőnek van igaza.Próbálj meg úgy szólni nekik,hogy ne legyen bántó.Mond azt,hogy neked még ugyan nem született meg a babád és nem is akarsz okoskodni de....
Nekem 14 hónapos lesz a kisfiam és nem csak én hanem ugyanúgy apa is rászól,hogy nem dobálunk játékokat és nem zajongunk(pl:nem kopácsolunk a radiátoron),mert az nem játék.Egy gyereket meg kell tanítani játszani,le kell ülni vele,hogy megtanulja megbecsülni a játékokat.Nálunk nemsokára érkezik a kistesó és nem szeretném hogy majd hozzávágja a kicsihez a játékokat,mert nem tanítottam meg időben vagy nem szóltam rá csak ha már kár tesz más gyerekében.De gondolom az aki azt írta,hogy Ő hagyja kopácsolni a gyerekét,az ott ül a számítógép előtt egész nap.És persze így legalább nem kell a gyerekkel foglalkozni hiszen "elvan a gyerek ha játszik".És félreértés ne essék az én fiam is tologatta a székeket,de csak azután hogy az apukája filceket ragasztott a székek lábára.Szóval mindenre van megoldás,csak meg kell találni.Kedves kérdező,neked meg azt javaslom,hogy még mielőtt megszülsz,próbálj meg velük beszélni vagy keresd fel a közös képviselőt,mert nem vagy köteles őket hallgatni egész nap.És nem a gyereksírásról beszélek,mert azt írta,hogy azért nem szólt ő sem.
A második 20.45- nek: Te egy tapló vagy és nem ember ilyet kívánni a pici babának? Inkább lógasd fel magad te majom!!!
Igen is szólj a szomszédnak foglalja le a 11 hónapos gyerekét, azért mert neki gyereke van más pihenni szeretne és nem egész nap hallgatni a ricsajt neki is alkalmazkodni kell. Sok okos(primitív) anyuka osztogatja az eszet, de a kismamának jó, ha idegeskedik? Barmok!!
Igen is az anya a felelős, ha a gyereke ilyen, mint amilyennek leírtad! Ha beteg a szomszéd vagy 3 állásban dolgozik és pihennie kell, akkor is tűrnie kell a hangzavart, mert gyerek van a családnál? Ne vicceljetek már?!! Ne foglalkozz a sok idiótával szólj a szomszédnak foglalkozzon a gyerekével!!!
Sajnos mi is panelban lakunk :( 23 évig kertes családi házban éltem, most 1 év alatt próbálom megszokni a panelt....Hááááát, nem csak a gyerek tud "problémás" lenni, de néha úgy érzem, nincs jogom szólni, mert pl.: én d.u. 1kor akartam aludni (ja, mert 32 hetes babás vagyok és most újra sokat alszom) és elkezdtek fúrni. De hát nem haragudhatok érte, mert mikor fúrjon? Ha reggel fúr, az azért nem jó, ha délután vagy este fúr, akkor meg az a baj.... Meg: este 10kor centrifugál a mosógép, a másik szomszéd horkol és még sorolhatnám. De toleránsak vagyunk, a szomszédok is velünk így nincs probléma.
A gyerek is hasonló téma: unokaöcsémre szoktunk vigyázni, aki 3 éves. Na, akinek van ennyi idős fia, nem kell magyaráznom, hogy miket tud csinálni. És én igen is szoktam hagyni, hogy mikor a férjemmel játszanak, akkor nevessen, sikítson, szaladgáljon kicsit, mert neki ez kell (persze ez nem órákon keresztül, meg nem este 8 után történik....) És eddig még senki nem dörömbölt át, senki nem szólt. És a saját gyerekemmel is így lesz. (neeeeem, remélem mire ő 3 éves lesz, már családi házban lakunk....) És ha más gyereke csinálja ezt, mi sem szólunk.
A pici újszülött megint más, ha valami baja van, hát elhallgattatni nem tudod, és hidd el, anyuka és apuka is biztos nehezen viseli és fáradt már.
Szóval, itt a sok mondandóból csak annyit akartam kihozni, hogy szerintem légy picit megértőbb. Én téged is megértelek, mert ha fáradt és nyügős vagyok, én is nehezen viselem a szomszédokat. De nektek is lesznek pillanatok, amikor majd örültök, hogy senki nem szól rátok a gyerek miatt. És ha nagyobb lesz, akkor majd szaladgál, hangosan nevetgél.....ahogy a kisgyerekek azt szokták :)
Én gondolom (remélem) hogy ezt a "kirohanásodat" a fáradtság hozta ki belőled....kitartás, lesz ez még rosszabb is :)
32 hetes pocakos
Panelban éltem 10évig. 2babás családot fogyasztottunk el. Egy kislányt, és egy kisfiút. Édesek, tündérek voltak. Volt amikor a tiltás ellenére verték a radiátort, amit lehetett dobáltak, püföltek. Amikor anya vagy apa játszott velük az is max10percre kötötte le a cseppeket.
És valahogy nem érdekelt minket. Azért nem szoltunk, ők babák. Tanulnak tapasztalnak. Vannak akik elsőre megértik dádá lesz, nem szabadot, vannak akiknek idő kell.
Velük mit csinálsz? megvered, kalitkába zárod?
Anno mikor olyan 2éves lehettem, anyu a fenekemre csapott a fakanállal, mert a sütőt akartam piszkálni, másnapra nem volt fakanala, de a sütő még mindig vonzott, nem azt szürtem e, hogy megvéd, hanem rossz a fakanál, vannak ilyen babák még akik egy tiltást máshogy fordítanak le.
A lényeg, babás családnak nem szoltunk, de azért már igen, mikor az ovodás kislánynyalk ordenáré módon üvöltöztek, ékes anyanyelvünkön, vagy amikor a 8éves játszotta el a babavagyokhisztizeket, vagy az este9kor furjuk szét a lakást, vagy részegen üvöltök az asszonnyal/emberrel, 12kor bömböl a zene.
Most egy fél éves manókám van, ő is tud kurjantani, már dobálózik, persze mindig a szoba közpén. Összeüvöti a környéket... a kikapcsoló gombját meg nem tudjuk hová építettük.
Van egy 15hónapos szomszédunk, a minap csendben játszott, csak azért mert ott és olyasmivel amivel nem szabad, mert megsérülhet. És nem lehet lelőni, ha elfárad alszik, de annyi, reggeltől estig jön megy pakol, eleven, pedig az anyuja programok hadával kötné le, ha lehetne. Neveli, de neki ez egyenlőre falra hányt borsó.
A fiamnak mondogatom már most, dádá, hátha ez a két szótag bevésődik a nemszabad dolgokhoz, egyenlőre nem sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!