3-4 hónapos babák és anyukáik hogy vagytok?
Ujra Zsike> bocsi, csak roviden leirnam hogyan alakult a szulesem.
Itt kint nagyon erdekes ahogyan a nok szulnek. Marcius 15-en befektettek a korhazba, mert elotte mar egy hettel korabban a picikem szive sokatt kihagyott. Ekkor voltam 36 hetes. Vartak egy hetet es kozben kaptam tudoerlelo injekciot, majd egy het mulva 37 hetesen a picike szivverese tovabbra sem volt jo, igy mondtak hogy meginditjak.
Marcius 15en reggel 10kor kaptam meg az elso tagito kupot, majd este 6kor a kovetkezot. Fajasok sehol, tagulas 1 ujjnyi. Este 9korul kezdodtek a fajasok, kaptam fajdalomcsillapitot, hajnali fel2-kor folyt el a magzatviz, ezt kovetoen szinte perces fajasaim voltak. Ja, kozben fajdalomcsillapitast nem kaptam, mert korabban mar kaptam, csak szivhattam a gazt, amitol iszonyatos fejfajasom lett, es szedultem tole. Sajnos meg mindig nem tagultam semmit, maradt az 1 ujjnyi. Mivel nem akartak fajdalomcsillapitot adni, en meg mar alig birtam magammal a fajdalomtol, igy hajnali 5kor szoltam a novernek, hogy ha nem kapok fajdalomcsillapitot akkor kerem az epiduralist. Ekkor azonnal szolt a dokinak, akik elokeszitettek ekkor mar fel8 volt. Kozben novervaltas, hala az egnek, mert az uj szuleszno akit kaptam, nagyon aranyos volt, es mondta hogy megerti hogy ennyi fajdalom utan az epit kerem, de elotte megnezne hogyan is allunk. Hat mondtam neki hogy legyen, ekkor csak annyit mondott hogy 8 cm. Nagyon boldog voltam, es azonnal sztornoztam az epit, es mondtam hogy ezt a 2cm mar kibirom. Vegul 3/4 10-kor kezdodtek a tolofajasok, es 10-kor lett meg a kisfiam. Gatvedelemmel szultem, mert itt nem vagnak.
A masik erdekesseg a szules utan nemsokkal, kb 10 percre ra, kikuldtek hogy tusoljak le egyedul, majd felvittek a szobaba ahol vegig velem volt a kisfiam, majd masnap delben mar itthon is voltunk.
Igy utolag visszagondolva nagyon gyorsan szultem, csak a vajudas volt hosszu. Ja apuka vegig velem volt, o vagta el a koldokzsinort.
Nektek milyen elmeny volt? Apas szulesetek volt?
Sziasztok!! :) Vanda anyukájától kérdezem, hogy végül mikor aludt el a kicsike? Norka 23-kor!! :)) Már kivoltam tőle! :) De viszont így nem ébredt fel éjszaka! :) Minden rosszban van valami jó ugyebár.. :DDD
Mi a gyógyszertári fürdetőt használjuk néha néha Neogranormon habfürdőt! Éppen azért írják fel ezt a gyógyszertárit, mert illatanyag és szinezék mentes! :) Ennek ellenére én sem szeretem..
Nekem mióta szültem, minden hónapban van valami abban az idöben mikor meg kellene jönnie, de nem jön meg rendesen még. 59kg voltam mikor terhes lettem, és 74kg-al mentem szülni.Most 58-59 között vagyok! Na most megyek, majd mesélek még!! Üdv: Timi
Sziasztok!
Én nem híztam terhesség alatt, úgyhogy Én most annyi vagyok, mint 1 évvel ezelőtt.
Nem használjuk a gyógyszertári fürdetőt, már a fehér Johnsonnal fürdik Kitti. Anno a nagylányommal is 3 hósan kezdtük a fehér Johnsont, azóta is azzal fürdik.
Nekem mindkét lányom császáros volt. Bogi 7 évvel ezelőtt nagyon gyorsan, sürgős császárral született, a 37. héten.
Kitti a kiírás napjának reggelén.
Nekem 5 hétig tartott a gyermekágyi vérzésem, 1 hét szünet után jött a menses, brutális formában. Hajnalban rohantunk a dokimhoz, olyan mértékű darabos vérzésem volt estétől.Beállt rendesen, nem vacakol szerencsére.
Kitti most 10-től alszik, megyek is mert hallom ébredezik:)
Sziasztok! Szia Timi!:) Vanda is este 11ig fel volt tegnap.Nem lehetett letenni.Nézte az apjával az EB döntőt :)!Na jó inkább az apját nézte..
Én 12kilót híztam terhesség alatt. Magas vagyok 173centi és 69ilóval kezdtem és 81el mentem szülni.Fogalmam sincs mennyi ment le eddig, mert nincs mérlegünk sajna.Hasam egy pici maradt.Engem inkább az aggaszt, hogy kicsíkosodott a bőröm.Na de le van....A lényeg most ott durmol a kiságyban:D
A szülésem számomra meglepően könnyű volt.Reggel picit elkezdett fájni a hasam(4nap volt a kiírásig).Mentem NST-re és már ott is mutatkoztak a fájások.Még hazajöttem, mert nem éreztem erősnek.Aztán este 7kor bementünk a kórházba, mert 4-5percesek lettek.Megvizsgált a doki.Ekkor 1újjnyira voltam kitágulva.Rá kb.1órára már 3újjnyi voltam.Meg is lepődött mindenki..Páromat hazaküldték még mikor felvettek szülőszobára na ekkor a doki mondta hogy azonnal szóljak neki ha apás szülést akarunk:) Szerencsére beért időben!Burkot repesztettek, majd 10órára meglett a drágám 3250grammal és 57centivel.
Ma voltunk tanácsadáson.Megkapta Vandus is a 3hónapos kötelező oltást.Adott egy tájékoztatót az orvos az agyhártyagyulladás elleni védőoltásról ami nem kötelező, de ajánlja.2vakcina, darabja 2400ft.Majd 5hónaposan kaphatja meg ha úgy döntünk.Ti beadatjátok?
A védőnő mondta, hogy kezdhetem a kóstoltatást.Alig várom.Holnap kezdem is:))
Egy körkérdés!
Ti beadattátok/nátok a hpv elleni oltást?
Upsz, lemaradt:
Anita vygok, Kitti és Bogi anyukája:)
Sziasztok!Hát tegnap az én drága kislányom is 23ig fent volt
és énekórát tartott nekem úgy h közben a fél ökle e szájában volt :))
nagyon édes volt csak én meg hulla fáradt :(
ma is fent volt 22ig,rendes körülmények között 21kor már alszik, de szerint ez a nagy meleg így hat rá.
már napközben se tudom h mibe öltöztessem szegény mert 1nap legalább 2 badyt elhasználunk ma már duán csak egy vékony kis szoknya volt rajta de így is szakadt róla a víz :(
képzeljétek h jártam:tegnap kostoltattam vele elösször sütőtököt és csak úgy volt hajlandó megenni h almát is tettem bele,ma újra megismételte ezt a műsort de ma egész jó étvággyal ette.Ám ennek est meg lett a böjtje mert szegényemnek iszonyú hasfájása lett :( így holnap inkább nem kap aztán majd meglátjuk.
nekem egyébként a gyermekágyi folyásom19napig tartott majd 3nap szünet után megjött a rendes menstruációm ami csak 3napos volt,aztán rá 23napra megint megjött de ez már 5napig tartott.Ezután 35napra "jelentkezett" újra ami több mint 10napig tartott (ez alatt szedtem az Azáliát de mivel nem akart elmúlani így én abba hagytam meg már nem is szoptatok csak reggel+este)azóta viszont semmi pedig már rég elkerültem a 35napot .
ha jól emlékszem akkor valaki közületek is ezt szedte és neki is állandóan meg volt tőle.nem tudom h neked azóta meg jött e és ha igen hány napra rá h abba hagytad?
lemaradt bocsi 168cm magas vagyok és 57kgan lettem terhes (tervezett baba volt)10kg híztam a most 58kg vagyok de szeretnék lefogyni 50-52kgra.sajnos nekem is maradt hasam ami zavar és tornázom is remélem h lemegy majd.(de megérte :))
Mónika voltam(Mókica)
Sziasztok Adri vagyok, Lilien anyukája. Én szedtem az Azáliát, vagyis szedem még. Utolsó levélnél tartok..és írtam, hogy állandóan pecsételek. Nem hiszem, hogy végig fogom szedni az utolsó levelet, de ha abba hagyom akkor meg kell várnom amíg megjön...vagy elkezdem egyből és 21 nap után elvileg meg kellene jönnie. (Doki szerint)De addig ugye no sex. :S
Nekünk apás szülés volt...eléggé megszenvedtem. Hajnal 2-kor folyt el a magzatvizem, és este 7-re lett meg Lili. Csak a kitolási szak volt 1,5 óra...hát nem szívesen emlékszem vissza mert elég durva összefüggő fájásaim voltak az utolsó 4-5 órában. Kb. 100x mondtam, hogy tuti meghalok.:S
Akár milyen rossz is volt, leírhatatlan érzés amikor a kezembe tarthattam a lányomat.:) Szeretnénk még egy gyermeket..majd amikor Lilien olyan 1 év körül lesz ráállunk férjemmel a témára.
Ti terveztek még babát? (lehet már kérdeztem)
Tegnap délután Lili kicsit nyűgös volt...ma nagyon vidám...viszont kicsit aggódok mert mintha kevesebbet pisilne. (nem olyan nehezek a pelusai mint eddig) Pedig 15 percenként kínálom vízzel..valamennyit iszik is, enni rendesen eszik, de sokat izzad. Remélem ez nem probléma.
Fejlődésben annyi történt, hogy ha a hátáról elbillentem a hasára, és ráfekszik a kezére, akkor már vissza tud fordulni. Legalább is ma megcsinálta 3x. Persze apa nem látta mert pont dolgozott, és mikor haza ért meg akartam mutatni neki..hát meg se moccant a csajszim:S
Megyek, elteszem magamat holnapra mert elég fárasztó volt a mai napom is:P De holnap nem kell főznöm így több időm lesz itt lógni.
Jó éjt nektek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!