3-4 hónapos babák és anyukáik hogy vagytok?
Köszike, jól vagyunk:):)
Nőnapkor született a kicsi lányunk. Ő most 1 hete hasról hátra és hátról hasra fordul. A kezei még néha útban vannak:) Azt még nem tudja hova kell tenni:)
Éjjel 8-10 órától reggel 4-6 óráig alszik, aztán szopi és még szundít 8-ig kb. Nappal szundikálni szokott többször 30-40 perceket, du. pedig alszik egy óriásit, 4-5 órahosszat.
Nyálaskodik 1000-el, mosolyog jóformán egész nap és 3 napja rájött, hogy tud hangosan kacagni. Ilyenkor a legédesebb:)
Ti, kedves kérdező, hogy vagytok? Mesélj magatokról!
szia!köszi jól vagyunk csak ez a nagy meleg ne lenne :(
mi márc.1én születünk(1hónappal előbb a keleténél)és a mozgást terén szerintem kicsit le vagyunk maradva mert még csak hátáról az oldalára tud fordulni ,hasra sajnos még nem :(
de már szépen fogja azokat a csörgőket amik nem nehezek :)
sokat "beszélget"
ebbe a kánikulában délutánonként megfürdetem vagy legalább lemosdatom nagyon élvezi:)
ti hogy álltok az átfordulással?
üdv egy 3.5hónapos kis tündérke anyukája
Szia.
Marcius 16-an szuletett a kisfiam.
Koszonjuk jol vagyunk. Egy kicsit most el vagyok keseredve ahogy olvastam az elottem irokat. Mozgasfejlodesben, hat nem is tudom hogy allunk kisfiam hason alvo, igy hason szepen kitolja magat, emeli a buksijat, szepen es egesz sokaig meg is tartja.Sot ha leteszem hasra a kisagyat korbe jarja, kuszik, altalaban a kisagyban keresztbe fekszik. Hanyatt emelgeti a labacskait, teljesen felemeli szinte gyertya allasba helyezi magat :) , kezeivel sokat kapalozik. Forgolodni meg nem forgolodik, par napja azt vettem eszre viszont hogy a fejet es a labat egyszerre huzza, mintha fel akarna ulni.
Jatekok erdeklik, de nem nyul erte, de ha a kezebe adom akkor sokaig tartja, eljatszik vele.
Szia!
Kislányom március 26.-án született!Kb. 2 hete nem fáj a pocakja (nagyon hasfájós volt szegénykém)!Azóta próbálkozik a hasról hátra fordulással.Eddig 3szor sikerült.Már rájött a technikájára:)A kiságyban elkúszik, teljesen irányt változtat nagy nyögések közepette:).Sajnos játékokért még nem nyúl, de már nagyon várom.Ha a kezébe adom megfogja és néz rám, hogy mi bajom van :D Rengeteget beszélget a játékaival és hangosan kacag:))A lábát magasba emeli és sokszor nézi.Kb.ennyi
Ja ő is állandóan próbálna felülni hanyat fekvésből, de ettől még nagyon messze van..Ti hogy vagytok kérdező?
Szia,
az én lánykám március 19-én született. Hát én is meglepődtem, hogy a Ti babáitok már tudnak forogni:) Az én lánykám hason szeret lenni, a fejét és mellkasát már percekig tartja,közben nézelődik, sokat mosolyog. Tárgyakért már 2 hete nyúl, megfogja a csörgőt rázza, szájához emeli és egész nap be nem áll a szája:) Este 8-kor alszik el, hajnalban 1x kel olyan 5 körül..(sajnos tápszeres), evés után egyből visszaalszik kb 8-ig. Nappal nem sokat alszik, minden érdekli ami körülötte történik. Sokat nyáladzik, az ínye egy helyen be van dagadva..doki szerint hamar kifog bújni a fogacskája. Hát nagy vonalakban ennyi:)
szia!
az en lanyom is marcius 19 en szuletett:)
mar forog hasrol hatra.
este leteszem aludni egy megszokott pozba, reggel;re teljesen mashol ebred a kisagyba:) este 10-11 kozott szokott bealudni reggel6-7 ig utanna szopi es alszik 9-10 ig! a szajaba van allandoan a kis okle es szopja! egesznap mosolyog gagyog :)egyszeruen imaddomm:D a meleget ugy birjuk egesznap megy az air condi,este meg mikor van mar egy kis levego lemegyunk setalni a nagy testvetreivel a jatszira
Sziasztok!! Nagyon köszönöm a válaszokat!!:)
Az én lánykám Március 29-én született! Véleményem szerint szépen fejlődik, csak mivel nem szeretett hason lenni,sírt nagyon, ezért nem is eröltettem.Ennek az lett a következménye, hogy a ti lurkóitokkal ellentétben ö nem igazán hajlando a buksiját megemelni. Hozzá teszem hogy meg tudja,(na jó még teljesen nem)csak van hogy lustít... Emiatt aggódom picit, de mitöl is fejlödött volna a hátizma ha sosem volt hason!? Egybként hátáról az oldalára fordul,játékokért még nem nyúl, és idönként még ökölben van a keze. Ha beszélünk hozzá "válszol" vagy mosolyog, és most kezd rájönni hogy nevetni is lehet nem csak mosolyogni.. :D Az ökle egész nap a szájában van,picit a nyála is folyik, de nem látok az ínén elváltozást. Csak anyatejes,már volt kb 10 nap hogy nem ébredt éjszaka csak hajnalban 5-kor, de most vissza tért az éjszakai szopihoz is. 9-10 körül elalszik, 2-3 körül szopi, 5-6-kor megint, és 7-9-ig alszik. Napközben kb 4xalszik 1-1 órát. Na a kiságyban ő is elmászik, reggel már keresztbe fordul teljesen,és van olyan is hogy az ágy legalján van összekuporodva! És amivel mindig bearanyozza a napunkat,hogy széle mosollyal ébred minden reggel! :))
Nektek mi a véleményetek a hozzátáplálásról? Ki mikor szeretné elkezdeni?
Ja még annyit szerettem volna, hogy senki nem aggódjon mert az ö babója nem pont úgy áll a fejlödésben mint másé, minden baba más és más, fejlödnek a saját ütemükben.:)
1. vagyok:)
Én a nagylányomat is 6 hónapig kizárólag szoptattam, azután kezdtem el a kóstoltatást.
Most is így tervezem. Remélem megint lesz annyi tejem, mint anno. A nagylánykám 18 hónapos koráig szopizott.
Akkor egy hasmenőshányós vírus miatt magát választotta el sajnos:( De utána még 2 éves koráig volt tej a mellemben.
Most is nyitott vagyok, akár 2 évig is szivesen szoptatom majd a lányomat, ha Ő és az Én testem is így akarja:)
Szia, 4. válaszoló vagyok!
Na én biztos nem várok 6hónapos koráig, de csak azért nem, mert Ő tápszeres.Úgy gondoltam, hogy majd ha betölti a 4hónapot elkezdem.Habár mostanában vannak székelési problémák.(Picit szorulásos). Szóval lehet, hogy még hamarabb kell beiktatni mást is az étrendbe a tápin kívül.
Ti nem féltek a 3hónapos oltástól, hogy belázasodik a baba?Vagy akinek már megkapta a csemete, hogy viselte?
Örülök, hogy így összegyűltünk, köszi kedves kérdező!:)
5 ik valasziro vagyok:
mi 4 hosan megyunk oltasra. a 2 hosnal belazasodott egy kicsit remelem a most se lesz nagyobb gaz, viszont rettenetesen uvoltott mikor beadtak neki az injekciot ugy sajnaltam :(az en kis hercegnom csak anyatejes ugyhogy en 4-5 honapos koraba kezdem majd a kostoltatast baaar nem fogom eroltetni miig van tejem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!