Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3-4 hónapos babák és anyukáik...

3-4 hónapos babák és anyukáik hogy vagytok?

Figyelt kérdés
Hogy bírja a csöppség ezt a nagy meleget? Hogy álltok a mozgásfejlődésben? Meséljetek!! :) Vitassuk meg a gyerkőceink fejlődését! :)
2012. jún. 21. 15:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/185 anonim ***** válasza:

Sajnálom Mókica..szerintem ha koraszülött volt a babád adj időt neki. Tudom nehéz, én is hajlamos vagyok mindenen aggódni.Gondolom az orvos mondta neked, hogy fektesd minél többet hasra, hogy erősödjön a kislányod. Mennyivel született hamarabb? Én azt olvastam, hogy a korababáknak idő kell mire behozzák az esetleges lemaradásukat. Remélem minden rendben lesz veletek!!

Lilivel voltunk ma orvosnál..hála istennek minden rendben van vele odalent. Azt mondta a nőgyógyász, hogy minden este fülpiszkálóval óvatosan tisztítsam meg ott lent..fő a biztonság.

Viszont ma nagyon nyűgös volt Lili..egész nap alig evett. Általában naponta 600-700ml tápit eszik, ma éppen, hogy 400-at evett. És sokat sírt főleg délután. Remélem a holnapi nap jobb lesz.

Többiek..hogy vagytok?:)

2012. jún. 29. 19:52
 42/185 Mókica84 ***** válasza:

sziasztok köszönöm a sok biztatást:)

36hétre született,front érzékeny vagyok és pont akkor jött egy gyenge hideg front de nekem ez is elég volt h beinduljon a szülés(elfolyt a magzatvíz)

2020grmal és 46cmvel született

hát nem tudom mi lesz ezzel a hason fekvéssel mert ma is úgy tettem le és neki állt 1perc után ordítani mint akit nyúznak de ma nyügi volt egész nap

de remélem h majd megszereti a dolgot

bár ahogy itt olvasom Lilike étvágyát mi nem is eszünk ennyit csak 120-130ml tápot bár azt 3óránkét sajnos több egyelőre nem kell neki ha erőltetem akkor csak kiköpi

csak az lelkesít h az almapüré ízlik neki:)))

örülök h Lilike jól van de gondolom ezt a nagy meleget mindenki megszenvedi

2012. jún. 29. 20:20
 43/185 anonim ***** válasza:

Sziasztok! 4.válaszoló vagyok! Nekem egy Vandám van :) Ma úgy látszik minden baba nyűgös volt!Az én lánykám is, egyszerűen nem maradt meg a kiságyban.Aludni sem akart szinte egyáltalán.Most sem alszik.Beszélget:))

Kedves Mókica.Adj időt a babódnak.Ne aggódj, behozza a dolgokat.Az én párom is koraszülött volt. Semmi gond nem volt vele a későbbiekben sem.

Örülök hogy semmi baja a kis Lilinek, izgultam ám érte:)

Ahj, azért ez olyan félelmetes nem?? Nézem én is minden pelenkázáskor.Nem látok elváltozást. Nektek amúgy, hogy telik egy napotok? Mikor ébred a csemete? és mikor van a fürdetés?Mi 5-fél6-kor kelünk.Eszik a törpe aztán még néha alszik 8ig vagy beszélget "mozgolódik"!Aztán eszünk 10körül majd 14körül,18körül.Fürdés nálunk elég későn van,fél10kor aztán kaja és alvás.Napközben nem sokat alszik főleg délután nem..

2012. jún. 29. 20:46
 44/185 anonim ***** válasza:

Ja még szeretnék kérdezni Lilien anyukájától!:)

Láttam a facebook-on a szép kis fülbevalóját.Nagyon tündéri:o)

Ékszerboltban lőtték ki? Nagyon sírt? Mi is ki akarjuk lövetni Vandusnak csak féltem..már oltásnál is úgy sajnálom.:S Ez az én dilim :)

2012. jún. 29. 20:52
 45/185 anonim ***** válasza:

3 óránként 120-130ml tápszer szerintem nagyon jó. Lili is nagyon szereti az almapürét..sajna néha alig akarja megenni a tápszert..de azt hiszem ezt már írtam. Várom, hogy végre elkezdhessem a hozzátáplálást. Mikor reggelizünk szabályosan kinézi a szánkból a kaját.:)

Amúgy Lilinek 2-2,5 hónapos kora körül volt olyan időszaka, hogy felemelte a fejét hason, elvolt kb 15 másodpercig, utána úgy üvöltött, hogy a feje is belilult. Védőnőm erre mondta, ha elkezd sírni, még pár percig hagyjam...hát nekem nem volt szívem siratni Lilit. Ezt most csak azért írtam le neked, mert lehet, hogy lányod pont abban az időszakba van amikor nem akar hason lenni. Azért szerintem naponta többször próbáld..idővel egyre tovább el lesz. Én ugrándoztam Lili előtt ,hogy lekössem a figyelmét.:)

2012. jún. 29. 20:57
 46/185 anonim ***** válasza:

Napirendünk Lilivel: Nekünk nincs olyan:D Mármint nappal..akkor alszik amikor akar, és akkor eszik amikor kér. A napi rutin este állt be nekünk. Este 6.15-kor séta, 7-kor fürdetés. Utána játék addig amíg el nem kezd nyűgösködni. Ez olyan 7.30 körül van. Utána lefektetem a kiságyába, odaadom a cumit. Kb. 10 perc múlva elkezd "dumálni". Akkor bemegyek hozzá, megfordítom, tápi a szájába, bekapcsolom a zenélő forgót. Megeszi, hasra rakom és alszik általában hajnali 5-ig. (Elmúlt 2 napban már nem kelt fel csak 7-8 között) Szóval 5-kor hami, utána visszarakom és alszik 7-8ig. Ezt a rutint nagyon megszokta. Volt, hogy nem vittük sétálni mert fosi idő volt..olyan nyűgös lett, hogy alig akart elaludni. :S

Nappal nagyon változó mikor alszik, mikor eszik. Az elmúlt 2 hétben 2 óránként kért enni. Jóval többet evett mint előtte. Szerintem növekedési ugrása volt. 2 hónaposan örültem ha a 400ml megette naponta. A doki szerint vigyáz a vonalaira:D

Füllövésről: Találtam az interneten egy oldalt, ahol házhoz kijönnek. Gondoltam felhívom. 11000 csinálták volna meg...csak úgy pislogtam. Aztán eszembe jutott, hogy a védőnőm megadta egy kollégája számát aki fület is Lő. Felhívtam, mondta, hogy aranyozott fülbevalót kap a Lilike, pisztollyal lövi.. és mindennel együtt 3200ft.

Igazából marhára izgultam, hogy mi lesz..ölembe kellett vennem Lilit, egyik kezemmel lefogni a kezeit, másikkal a fejecskéjét fogtam le. Férjem meg bohóckodott neki. Mikor átlőtte az elsőt, elkezdett sírni, gyorsan belőtte a másikat is, felvette férjem és 2 perc múlva már vigyorgott mint a vadalma. Sokkal rosszabbra számítottam. Szurinál jobban sírt. Mondta is a nő, hogy általában az anyukákat sokkal jobban megviseli mint a babákat egy füllövés..mert halálra aggódják magukat. :)

hu kicsit hosszú lett:P

2012. jún. 29. 21:18
 47/185 anonim ***** válasza:

Akkor okés ha rendben a puni:)

Hogy látta az ismi ha nincs is összenőve? Nem látta a bemenetet?

Nekünk mindkét lánynak a dokinénink szúrta ki a fülét 4 hetesen.

Nekem Kitti de.szundít 40-60 percet, dél körül alszik egy nagyot(4-5órát), és estig még szunyókál egy kicsit.

Alvásai közt nézelődik, játszunk, szopik...

8körül fürdetem, 9-10 től alszik reggelig.

2012. jún. 29. 22:44
 48/185 A kérdező kommentje:
Sziasztok csajok! :) Bocsi hogy így eltüntem, de nem igazán volt idöm gép elé ülni! Remélem Lilike jól van, majd megnézem facebookon a fülbevalóját, biztosan gyönyörű lett!! :) Mi is hamarosan megvesszük Norkának a fülbevalót, már néztünk egy párat, de ugy igazán egyik sem tetszett! Na majd meglátjuk! Mókica!! Az én kicsikém tegnap töltötte a 3.hónapot, és ö sem hajlandó hason emelgetni a fejét, én is aggódom miatta, mert Norka még csak korababa sem volt! 10 nappal született hamarabb! Viszont ha hanyatt fekvésböl ovatosan fél ülésbe huzom, nagyon szépen hozza a fejét a teste után, sööt, van olyan is amikor húzza magát igen eröteljesen! :)) Annyira cuki! Ő még mindig csak oldalra tud fordulni, a kezével nem igazán tud mit kezdeni, attól nem tud átfordulni. Gondolom én! Erröl hogy a lányoknak is össze nöhet ott lent már én is hallottam, és ugy tudom a neogranormon kenöcs okozhat ilyen gondot az erös hámosító hatása miatt. Ezért kislányoknak nem is igen ajánlják, csak ha nagyon ki van pirosodva a popsi. Akkor is nagyon ügyelni kell hogy a hüvelybe véletlenül se kerüljön. Nem biztos hogy össze nö, de ha már lehet jobb nem kisérletezni! Akinek mondta már a doki hogy kezdje el az almát és a barackot, mit eszik a babája? Anyatejes vagy tápis? Mi majd kedden megyünk 3 hónapos szurira. Mi az az oltás amit irtatok? Én erröl még nem is hallottam... Ja és valószínüleg jön a foga Norkának, illetve mozgolódan a fogcsirák, mert folyik a nyála (bár nem állandóan) és a kezét is tömi a szájába. Meg fáj is neki, sokszor keserves sírással hagyja abba a szopit, mert a szívástól megfájdul neki... :((( Ugy sajnálom olyankor! De ma pl nem volt szinte semmi fogzási tünete, így most nem tudom hogy ez most az, vagy nem.. Valakinek tapasztalat ezzel kapcsolatban?
2012. jún. 30. 16:57
 49/185 A kérdező kommentje:
Figyeljetek arra gondoltam, hogy mindenki írja már oda a keresztnevét a válaszai végére vagy elejére, mert így olyan nehéz követni hogy ki mit ír.. Legalábbis nekem.. :)))
2012. jún. 30. 16:59
 50/185 anonim ***** válasza:
Ti mivel fürdetitek a csemetét? Még a gyógyszertári fürdetővel? Nem tudom,de én annyira utálom ezt a naturland-os gyógyszertári fürdetőkrémet.Olyan csúszós meg semmi illata...
2012. jún. 30. 17:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!