3-4 hónapos babák és anyukáik hogy vagytok?
Szia kedves kérdező! Utolsó válaszoló vagyok! Vanda is nagyon nyálazik.Folyik Neki sokszor, tiszta nyál a lepedője(állandóan cserélnem kell).Nekem azt mondta a védőnő erre, hogy ez még nem a fogzás miatt van, hanem szopogatják a nyelvüket ebben a korban és mivel erre az ingerre rengeteg nyál termelődik, nem tud szegény vele mit kezdeni:))Mi jövőhéten hétfőn megyünk a 3hónapos oltásra.Az oltás amiről beszélünk a prevenar.Középfültő gyulladás ellen véd.Ezt 2hónapos korban a kötelező oltás mellé ajánlják fel az orvosok, mert ingyenes.Én beadattam a lányomnak.Neked nem ajánlotta?
Ildikó voltam :o)
sziasztok!
kedves kérdező köszönöm neked is a biztató szavakat!hát mi ilyen felüléssel is próbálkozunk ami nektek mint olvasom egész szépen megy már:)
hát nekünk sajnos ez se megy :( de ha az ölembe ültetem és közben eltartom magamtól a fejét egész szépen megtartja egy darabig de aztán előre bukik (elhúzza a buksija :))
nem tudom mondtam-e már de mi már csak reggel és este szopizunk amit táppal egészítünk ki.
napközben csak táp van.
kb.úgy a 10-11es etetés előtt adok neki almapürét,majd kapja a tápot (ma már megevett egy egész nagy almát :))
jövőhéten pedig megpróbáljuk a sütőtököt ,majd az is ízlik neki akkor lehet keverni is
bocsánat mennem kell mert felébredt a kisasszony:) aludt 30percet
Mókica voltam(alias Mónika)
szia szerintem ez a nagy meleg az oka h ennyit alszik
A veronika ma 13tól15.30ig aludt de most már megint alszik és ő se eszik sokat és elég nyügi is pedig ma már 2*szer fürdőt is
Vandus is rengeteget aludt ma.Félek is hogy most nem fog..mert még nem alszik és esze ágában sincs...
Mivel fürdettek csajok??
Sziasztok:)Adri vagyok Lilien anyukája. Elég húzós volt a hétvégém (rokonok jöttek), azért nem jelentkeztem. Visszaolvastalak titeket.
Kérdező:
Sajnos csak 3 féle fülbevaló közül lehetett választani. 2 hónap múlva lehet kicserélni..majd veszünk valami aranyosabbat.:)
Lilien tegnap kapott alma-őszibarack keveréket..hát..szerintem nagyon ízlett neki. Ma sütőtököt kóstoltattam. Benyakalta az egész üveggel:S Mint írtam, a doki mondta, hogy szép lassan elkezdhetem..hát ez lehet kicsit gyors így. De sírt amikor nem akartam többet adni neki. Azért megpróbálok óvatosabb lenni. Egyenlőre semmitől nem fájt a pocija..sőt..végre normálisat kakil. Az alma is jó volt önmagába..de mégsem az igazi. Most lesz 3,5 hónapos Lili, a tápszert nem igazán csípte. Örülök, hogy ezek a gyümik és zöldségek végre bejönnek neki.
Lili is sokat nyáladzik, és alul az ínye már jó ideje be van gyulladva...állandóan a szájába tömködi az öklét, és pár napja észrevettem, hogy ahol be van dagadva az ínye, ott a tetején látszik az íny alatt egy fehéres valami..ami szerintem a fogacskája. Próbáltam lefényképezni, hogy alaposabban szemügyre vegyem, de nem sikerült:P Ahogy a szájához közelítek, kinyújtogatja a nyelvét és nem engedi, hogy maceráljam:)
Lili fejlődésében annyi változott, hogy pár napja nem nagyon "beszél". Viszont mindet meg akar fogni. Van egy műanyag kanala, egy ideje ez a kedvence. Ma mikor megfogta, átrakta egyik kezéből a másikba és vigyorgott.:P
Ezt még nem csinálta eddig.
Viszont fordulni még mindig nem hajlandó...bár még van ideje.
Alig alszik nappal..legalábbis ma katasztrófa volt. Azon a pár szál hajacskájáról is csurgott a víz. És egész jövőhéten ilyen idő lesz.:S Ráadásul én is hamarabb kifáradok, mert háton nem igazán szeret lenni Lili, és cipelhetem 40 fokba a vállamon..mert ugye egy helybe nem lehetek mert az uncsi és egyből reklamál..
Egyenlőre mi még a gyógyszertáli fürdetőt használjuk..én is utálom. Már várom, hogy lecserélhessem..de dokim szerint 6 hós kora után válthatok:S
Pedig olyan jó lenne már olyan fini babaillatú fürdetővel fürdetni.
Baba Krémet használ már valaki közületek?
Ja és amúgy Nektek megjött már mióta szültetek? Nekem tegnap előtt beköszöntött :S Egy év után elég sz@r újra...
Ildikó voltam
Megint Adri vagyok.
6 hetes kontrollon írt fel a doki nekem Azalia fogamzásgátlót. Mert akkor még volt tejem és ezt lehet szedni szoptatás alatt. Baromi drága volt a gyógyszer és igazából most fogom leváltani, mert meguntam, hogy 2 napig semmi utána 6 napig hol pecsételek, hol vérzek. Mondtam is a dokinak, hogy nagyon hatásos a gyógyszer mert szinte egyfolytában megvan és így nem tudok együtt lenni a férjemmel:P
Most ha abbahagyom akkor meg kell várnom, hogy megjöjjön.
Ti mennyit híztatok a terhesség alatt? Sikerült már leadnotok? Nekem sajnos nem..én rohadt sokat híztam:D 51kg-val kezdtem és 74-el mentem szülni. 23kg szedtem fel és eddig 13 ment le. Egyenlőre elég gáz, mert ha Lili nélkül megyek valahova akkor állandóan gratulálnak és megkérdezik hanyadik hónap:D Nekem nagyon nagy hasam volt. Alacsony vagyok 160cm és Lili 4030grammal született. Van pocakos képetek? Majd linkelek..megmutatom milyen voltam 3 hónapos terhesen és a 38 héten.
Nektek tervezett baba volt? Milyen volt a szülés?
Sziasztok.
Zsike vagyok Aaron anyukaja.
Kisfiam par napja nem akarja a tapszert enni, vagyis eszi o, de allandoan enne, szerintem mar nem eleg neki a tapi. Nemsokara elkezdem a hozzataplalast, mert ez igy nem jo, hogy egesz nap enne, de a tapszer meg nem eleg neki.
Egyebkent fejlodest illetoen, naprol napra ugyesebb es erdeklodobb. Mostanaban mindent meg akar fogni, minden erdekli, mindent hosszas percekig kepes bamulni. Imadja a textilpelusat ragcsalni, es neki is van egy kiskanala amivel nagyon jol elvan. Nagyon edes. Forgolodni meg nem akar, bar mar nagyon sokat billeg oldalra, szerintem hamarosan ra fog jonni hogyan is kell atfordulni. Meg mindig csak hason tud aludni, hanyatt csak jatszani hajlando :)
Mi nem hasznaltunk gyogyszertari furdetot, itt kint nalunk sajnos nincs ilyen, igy maradt a kiserletezes. Sajnos az osszes johnsons termekekre allergias, mindenhol pottyos lett tole, igy valtottunk hipoallergen baba termekekre, ami bevallt, es olyan igazi kis baba illata van tole, en imadom :)
Egyre tobbet "beszelget" allandoan mondja, nagyon sokat vigyorog, es mostanaban felfedezte hogy van apukaja is, es imad vele lenni. Eddig csak en voltam a mindene, de most nagyon szeret apaval jatszani. :) Ennek egy kicsit orulok mert igy van egy kis pihi nekem is :)
Szules utan 3 hetig vereztem, majd 1 hetet nem, utana normalisan megjott, azotan rendszeresen megjon. Fogamzasgatlot irattam, de sajnos nem valt be, iszonyatos hajhullasom lett tole, es a gyogyszer mellett tobbszor pecsetelo verzesem is volt. Igy most sajnos abba kellett azt hagynom.
Terhesseg alatt osszesen 10 kg hiztam amit mar a picikem egy honapos koraig le is adtam, sajnos meg tobbet is mint akartam. En is alacsony vagyok, 160 cm, es 58 kg-val lettem terhes, vegul 68 kg-mal mentem szulni. Jelenleg 56 kg vagyok.
Nekunk erdekesen alakult a dolog, hisz nem volt tervezett baba, oly annyira hogy gyogyszert szedtem. 5 hetesen derult ki hogy terhes vagyok, addig szedtem a gyogyszert. Egy pillanatra megfordult a fejemben hogy nem, de vegul ugy dontottunk a parommal hogy ez a picike jonni akar, ha igy sikerult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!