Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én vagyok ilyen "divatmán...

Csak én vagyok ilyen "divatmániás"? Mit csináljak az anyámmal, aki folyton rugit akar adni a lányomra?

Figyelt kérdés

3 hónapos a kislányunk és bevallom,mi csak az alvásnál adunk rá rugdalózót,egyébként kisruhában,nadrágban,szoknyában,pólóban,kardigánban,pulcsiban van,mert szeretem divatosan felöltöztetni,még itthon is.

Anyukám viszont folyton rugdalózót adna rá,ha találkozunk vele.

Múltkor rá kellett bíznom anyára,mert közbejött valami,a lány,pedig aki vigyázni szokott a babónkra,nem ért rá.Mire hazaértem,anya átöltöztette rugiba a picit,mert szerinte az kényelmesebb neki.Tudom,hogy nem az ilyeneken kéne fennakadnom,de zavar,hogy nem azt teszi,amire megkérem.

De anyával folyton összeveszünk ezeken,mert semmit nem úgy akar csinálni a pici körül,ahogy azt én mondom neki, és akkor még csodálkozik,hogy inkább bébiszittert hívok,minthogy őt kérjem meg,hogy a lánykánkra vigyázzon délutánonként.

Az érdekelne,hogy csak én vagyok ilyen,hogy csak alváshoz adok rá rugit?

Mit csináljak az anyámmal,hogy ne akarjon mindent méshogy csinálni,mint én?

2012. febr. 27. 16:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/82 anonim ***** válasza:
68%

Jéééézusom!! Aki nem ódivatú, ráadásul nem praktikus (öltöztetés miatt, lásd feljebb) öltözteti a gyerekét, annak a válasza nem hasznos? :DD

Úristen :D Hol élünk, most komolyan??

Amúgy vsz az anyukája több mindenbe is beleszól és ebbe már csakazért sem akarja hagyni magát az anyuka! Jól is teszi!

2012. febr. 27. 18:12
 42/82 anonim ***** válasza:
81%

41.

Én senkit nem pontoztam le, de nehogy már azért, mert a 3 hós babámat nem öltöztettem kényelmetlenül, és hiába mondod, hogy igen, ő még tekergőzik, jobban érzi magát puha pamutban, ódivatú lennék, én rendeltem külföldről és iszonyatosan jó cuccokat találtam, egyáltalán nem volt pizsamás.

2012. febr. 27. 18:44
 43/82 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs abban semmi, hogy csinos ruhákat adsz rá. De a szülők már csak ilyenek.

Amúgy én sem szerettem a rugikat, pont a kényelem miatt. Ugyanis mindig kijött a lába a lábfejéből. Igy én is a fiamra inkább nadrágot (de kényelmeset)és zoknit szoktam adni. De persze rugikat is azért ráadtam. Viszont utólag tudod mire jöttem rá? Mikor a képeket nézegettem azokon volt a legaranyosabb amelyiken rugiban volt. Abban volt igazi kisbabás.

3 gyerekes anyuka

2012. febr. 27. 18:47
 44/82 anonim ***** válasza:
100%

Én 33 éves vagyok, de az én fiam is csak alváshoz kap rugit mert utálja...

Nyári baba így akkor nem volt rá szükség hál istennek, most meg el sem tudnám képzelni, hogy hat hónaposan rugiban kússzon másszon itthon.

Szóval a rugdalózó és a divatozás nem korfüggő, és elég durva, hogy mindjárt "érthető" és "rossz anya" lett azért mert 22 éves, és ős sem szeret rugit ráadni, ééééssss természetesen ha kioktatásról és vitáról van szó mindig akkor érkezik a legtöbb válasz ISMÉT...

2012. febr. 27. 18:47
 45/82 anonim ***** válasza:
64%

Ó te jó ég!Ekkora boszorkányüldözéstcsinálni egy egyszerű kérdésből!!

Az én lányom téli baba, kb 4 hós koráig adtam rá rugit, mert ő sem szerette és én sem.

Turkálóban vásárolok neki többnyire és ott hihetetlen jó cuccokat fogok ki neki mindig!Farmerokat, ingeket, pulcsikat.Néha felcsúszott neki, de mindig volt alatta rugi.Szerintem nincs ebben semmi rossz, sosem panaszkodott a kiscsajom, most is szereti, ha csinosan van, megnézi magát a tükörben és mondja:tete :)

Rugit maximum aludni kap, de akkor is inkább 2 részes pizsamát.

Azzal azért én sem értek egyet, hogy anyukád mindent másképp akar csinálni.Ez pont olyan, mint mikor az anyóspajti kaffog bele a gyereknevelésbe.Hálisten ezt megúsztam, nagyon rendes anyósom van (tényleg és ezért nyugodtan lepontozhattok :D).Az egyetlen vesszőparipa a csoki adása/nem adása a gyereknek, de eztis mindig megbeszéljük.

Mondd meg anyukádnak, hogy tudod te, hogy mi a jó a lányodnak, hiszen te vagy az anyja.Neked kell megtanulni a gyereknevelés csínját bínját.Persze tanácsokat fog adni és adjon is, de azt igenis bízza rád, hogy megfogadod-e vagy nem.

A tápszer sem az ördögtől való és igenis kell az inger és a társaság egy ekkora babának is.Ha nem vinnéd sehová, csak félős gyerek lenne belőle, szerintem ez rendben van.

A külön altatással is egyetértek részedről, mert ha közétek veszitek ott szerintem fuccs az intimitásnak is meg a gyerek önállósodásának is.Az én lányom az első perctől külön alszik és végig alussza az éjszakát.

Az meg, hogy délutánonként egy kis szabadságra vágysz, teljesen normális.Ó, én mit nem adtam volna érte, ha valaki vigyáz a babámra csak egy órát, hogy elmehessek valahová egyedül, vagy akár a párommal.Biztos vagyok benne, hogy elég időt fordítasz a párodra is és tudtok figyelni egymásra is.Ettől nem vagy rossz anya, a babádnak is jobb, ha egy harmonikus kapcsolatban élő szülőket láthat maga körül, akik tiszta szívből szeretik.

14 hós kiscsaj anyuja(27 vagyok)

2012. febr. 27. 18:55
 46/82 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó vagyok...

Mindig volt alatta body.Ezt akartam írni a mondandóm első pár sorában:)

2012. febr. 27. 18:56
 47/82 anonim ***** válasza:
88%

Hűűűű, de jó kis balhéba csöppentem megint!!! :)

Szegény kérdező, most aztán jól megkaptad!

Én 30 éves öregasszony vagyok,egy szem tavaszi gyerekkel.

Én rugi párti voltam, mert nem akartam, hogy a hasát/köldökét nyomja a nadrág gumija. Viszont párom francia ügyfeleitől kaptunk nagyon-nagyon különleges, csinos, cuki lányka ruhákat. Attól kezdve a rugi pizsivé lett nyilvánítva. Nyáron ha nagyon meleg volt, akkor pelus és bady, ha mentünk sétálni, akkor cuki kis póló, kantáros szoknya, kisnaci. Tudott benne kúszni-mászni, csini volt, semmi baja nem volt vele, pedig ha valaki, akkor az én lányom nagyon tud hisztizni, ha gondja van. :)

11 hónapos múlt, még mindig rugiban alszik, de egyre jobban utáljuk mindketten, mert folyton kijön a lába két patent között, nem tud kényelmesen mászni benne.

Én sem hagynám magam a helyedben. Meghallgatom anyukám véleményét, sok mindenben ki is kérem, meg a tesómét, neki 3 gyereke és sok tapasztalata van, de ha valamit én eldöntök, annak úgy kell lennie.

Ha találnék megfelelő bébiszittert, én is ráhagynám a gyereket néha.

2012. febr. 27. 19:03
 48/82 anonim ***** válasza:
43%

45.-nek!

"Az hogy délutánonként szabadságra vágysz az teljesen érthető"

Ja hogy egyeseknél ez a normális,hogy minden délután egy idegenre van bízva a gyerek?

Nekem az a normális hogy a gyerekem mellett vagyok,nem mászkálok el otthonról nem barátnőzgetek.A babát miért nem lehet elvinni,sétálni úgyis el kell vinni.Vagy az is a bébiszitter dolga?Én ezért mondom hogy egy 22 évesnek még nem való gyerek,még nem érett hozzá.(Tisztelet a kivételnek!)Egy gyerek nem játékbaba,ha úgy tartja kedvem ott hagyom és kész.Neki az anyjára van szüksége,főleg egy 3hónaposnak.Az ilyen nőket én igenis elítélem,akiknek fontosabb a saját szórakozásuk/életük mint a gyerekük.Akkor először élje ki magát és mikor már megérett rá akkor szüljön gyereket.

Bocsi ez kikívánkozott belőlem.Nyugodtan le lehet pontozni.

2012. febr. 27. 19:53
 49/82 anonim ***** válasza:

...inkább csak a kérdésre válaszolok.

Nekem is általánosságban kényelmesebbnek tűnt pici babára a rugi (nyáron és alváshoz most is csak body+hálózsák). De rugi és rugi között is nagy különbségek vannak, mert találkoztam már elég sok idétlen (műszálas, lehetetlenül gombolódó, hézagosan patentolt.. stb.) variációval. Ugyanúgy, ahogy ruhában is van kényelmesebb és kényelmetlen (pl. hason gombos, cipzáras, szűk gumis vagy pláne olyan rátétes, ami leehető...).

Anyukád meg valószínűleg jót akar, de még viszonylag új a helyzet mindkettőtöknek és ilyenkor kicsit a hatalmi viszonyok is kiéleződhetnek, hiszen most már nem csak gyerek, de anya is vagy. Ettől persze ő még a te gyereked és te vagy a főnök, de a baba ő unokája is és te meg az ő gyereke... Ha sikerül :) legyetek türelemmel és jószándékkal egymás iránt - még jó pár mire mindenki megtalálja a helyét.

2012. febr. 27. 20:05
 50/82 anonim ***** válasza:
46%

Nekem az a normális hogy a gyerekem mellett vagyok,nem mászkálok el otthonról nem barátnőzgetek

Ad1: egy szóval nem írta,hogy barátnőzget

Ad2: nem attól lesz jó anya valaki,hogy állandóan a gyereke mellett ül. Ez mártírkodás! Hogy aztán majd mindenkinek azt mondhassa, jaj én sosem mentem sehova a gyerekem nélkül.

2012. febr. 27. 20:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!