Csak én vagyok ilyen "divatmániás"? Mit csináljak az anyámmal, aki folyton rugit akar adni a lányomra?
3 hónapos a kislányunk és bevallom,mi csak az alvásnál adunk rá rugdalózót,egyébként kisruhában,nadrágban,szoknyában,pólóban,kardigánban,pulcsiban van,mert szeretem divatosan felöltöztetni,még itthon is.
Anyukám viszont folyton rugdalózót adna rá,ha találkozunk vele.
Múltkor rá kellett bíznom anyára,mert közbejött valami,a lány,pedig aki vigyázni szokott a babónkra,nem ért rá.Mire hazaértem,anya átöltöztette rugiba a picit,mert szerinte az kényelmesebb neki.Tudom,hogy nem az ilyeneken kéne fennakadnom,de zavar,hogy nem azt teszi,amire megkérem.
De anyával folyton összeveszünk ezeken,mert semmit nem úgy akar csinálni a pici körül,ahogy azt én mondom neki, és akkor még csodálkozik,hogy inkább bébiszittert hívok,minthogy őt kérjem meg,hogy a lánykánkra vigyázzon délutánonként.
Az érdekelne,hogy csak én vagyok ilyen,hogy csak alváshoz adok rá rugit?
Mit csináljak az anyámmal,hogy ne akarjon mindent méshogy csinálni,mint én?
22 éves vagy.Ezzel leírtál mindent,úgy értem így már nem meglepő hogy neked miért a divatozás az első.Egy 3hónapos babának még nem kell szoknya,a rugdalózó a legkényelmesebb.Nekem is lányom van,neki is voltak kisnadrágjai de elsősorban rugdalózókat szoktam ráadni.
És annyit még had kérdezzek.Nem akarod megfogadni az édesanyád tanácsát,te 22évesen tapasztaltabbnak hiszed nála magad?Én 28vagyok 23hónapos a kislányom de megszoktam hallgatni az édesanyámat,mert ő 3 gyereket nevelt fel és azért tud már 1-2 dolgot.Nem mondom hogy mindig úgy csinálom ahogy ő mondja de meghallgatom.És még valami.Inkább egy idegent hívsz a gyereked mellé,mint a saját nagymamáját?Nem akarok indiszkrét lenni de te olyankor hová mész?Iskolába?Tudod nem attól lesz valaki jó anya mert divatosan öltözteti a gyerekét,hanem attól hogy mellette van.
Gyerekek, ne csináljuk "ki a jó anya" kérdést az öltöztetésből!Nem ezen múlik!
Én se csinálok divatmajmot a gyerekemből, de attól még a kérdező is lehet jó anya, csak ő másként csinálja a dolgokat.
Nagyon is értelek, kérdező. Én nem azért gyűlölöm a rugit, mert "milyen gáz", jó dolog, hogy kényelmes. De egy baba naponta többször bekakál, annál többször pisili vagy bukja össze magát. Rugi: több millió nyomorult patent, amit mindig félrenyomok, vagy én vagyok iszonyat béna, vagy ezek a nyamvadt ruhadarabok vannak kitalálva rosszul :)
A bodyt nagyon szeretem, arra kisnadrágot adok, igenis szebb és vagányabb, mint egy lógós rugi. Zoknival, felülre hosszú ujjú pólót, ha hosszú ujjú a body, akkor mellényt. Nincs is más cuccunk. Rugit csak pizsamának adok rá, de hamarosan kinövi, és nem fogok venni másikat. :)
És nagyon szeretem én is, mikor a korom miatt vagyok felelőtlenezve, 30-as anyukák által.
Üdv,
2 gyerekes, 24 éves anyuka
Lányom nyári baba, tehát az első 2-3 hónapját egy szál bodyban töltötte. 3 hónaposan viszont rendes ruhákba öltöztettem, mert nem szerette a rugdalózót!
Igenis van olyan baba, akinek nem kényelmes! Tudjátok, minden baba más...
Az enyém állandóan kihúzta a lábát a szárából, aztán meg sírt, mert nem tudta visszadugni. Többfélét is kipróbáltam, de nem volt jó egyik sem.
Éjszakára is pizsamát kap. Természetesen mindig van rajta body, hogy a dereka ne lógjon ki.
Szerintem, aki ilyen kérdést kiír, annak feltűnési viszketegsége van, vagy nagyon unatkozik.
(Akkor minek bébiszitter, azt nem értem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!