Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én vagyok ilyen "divatmán...

Csak én vagyok ilyen "divatmániás"? Mit csináljak az anyámmal, aki folyton rugit akar adni a lányomra?

Figyelt kérdés

3 hónapos a kislányunk és bevallom,mi csak az alvásnál adunk rá rugdalózót,egyébként kisruhában,nadrágban,szoknyában,pólóban,kardigánban,pulcsiban van,mert szeretem divatosan felöltöztetni,még itthon is.

Anyukám viszont folyton rugdalózót adna rá,ha találkozunk vele.

Múltkor rá kellett bíznom anyára,mert közbejött valami,a lány,pedig aki vigyázni szokott a babónkra,nem ért rá.Mire hazaértem,anya átöltöztette rugiba a picit,mert szerinte az kényelmesebb neki.Tudom,hogy nem az ilyeneken kéne fennakadnom,de zavar,hogy nem azt teszi,amire megkérem.

De anyával folyton összeveszünk ezeken,mert semmit nem úgy akar csinálni a pici körül,ahogy azt én mondom neki, és akkor még csodálkozik,hogy inkább bébiszittert hívok,minthogy őt kérjem meg,hogy a lánykánkra vigyázzon délutánonként.

Az érdekelne,hogy csak én vagyok ilyen,hogy csak alváshoz adok rá rugit?

Mit csináljak az anyámmal,hogy ne akarjon mindent méshogy csinálni,mint én?

2012. febr. 27. 16:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/82 anonim ***** válasza:
45%

Én utálom a rugikat,mert úgy néz ki,mintha szegény gyerek folyton pizsiben lenne.nyári baba úgyhogy eleinte csak body.utána body,meg magasdereú melegítő.vagy most itthon hari+hujjú body.anyós engem is megőrít a rugival...

nekem sajnos nem tetszik..

2012. febr. 27. 17:10
 32/82 A kérdező kommentje:

Azért írtam kérdést emiatt,mert érdekelt,hogy más is ilyen-e.Egy szóval nem írtam,hogy "szedjetek szét",az érdekelt,hogy más is olyan-e,mint én,nem kértem,hogy közöljétek velem,hogy nem érdekelnek a babám érdekei szerintetek.

Igen,inkább bébiszitterre bízom a babánkat,mert ő úgy csinál mindent,ahogy elmondjuk neki,nem önállósítja magát úgy,mint az anyám.Dolgom van délutánonként,ennyi,ez nem tartozik ide.Egész nap a lányom mellett vagyok,nekem is jár ennyi,nem egész nap van a bébiszitterrel.

Anya tényleg mindent máshogy akar...Pl. hogy ne aludjon külön szobában,aludjon közöttünk.Ne tápszert adjak neki,hanem vegyek anyatejet(nincs tejem).Ne vegyem fel,ha sír,mert elkényeztetem(naponta kb. 1-szer sír,bár az nem is sírás,csak nyöszörög,amikor felébred és nem vagyok ott).Ne vigyem magammal amikor a barátnőimmel találkozom,ne menjünk vendégségbe és hozzánk se hívjunk mindig valakit(nem is viszem mindig,de szeretném,ha hozzászokna a társasághoz,ezért hetente párszor megyünk vendégségbe/vásárolni/barátnőzni,nem szeretnék egész álló nap itthon ülni).

De ne ezen vitázzatok már,mert ennek nincs értelme.Attól,mert leírjátok,hogy véleményetek szerint milyen sz*r anya lehetek,attól még nem fogok megváltozni.Az érdekelt,hogy más mibe öltözteti a babáját,nem kell vitatémát csinálni ebből.

2012. febr. 27. 17:12
 33/82 anonim ***** válasza:
45%
hihetetlen hogy azon lovagoltok,hogy bébiszittert hív... ez is az ő dolga,miért ti nem azért vagytok itt fent hogy kérdezzetek és válaszoljatok? ő is ezt tette,komolyan mondom hihetetlen ami ezen az oldalon megy,ha fiatalon vállalsz babát,azért csesztetnek,ha felteszel egy kérdést azért, ha a babád gyorsan fejlődik azért....(másik 22 éves)
2012. febr. 27. 17:14
 34/82 anonim ***** válasza:
77%
Kedves másik 22 éves: ha a válaszokat csesztetésnek veszed, akkor minek vagy itt?
2012. febr. 27. 17:17
 35/82 anonim ***** válasza:
37%
nem minden válaszra értettem csak úgy általában,miért ne lehetnék itt? szerintem az cseszegetés amikor letámadják a kérdezőt,és olyan hangnemben beszélnek vele ahogy még a kutyával sem beszélnék,vagy ha kiszúrnak egy válaszadót akit unalmukban elkezdenek piszkálni,attól én még szeretek itt olvasni és válaszolni,nem minden válaszadó ilyen primitív,mint akiket említettem szerencsére
2012. febr. 27. 17:21
 36/82 anonim ***** válasza:
83%

Amikor anyukáink anyák voltak,akkor a rugi létezett a földön. Én 28 éves vagyok, nyári babám van. Most 8 hónapos,de fele arányban van rugija,és egyéb divatos dolgai. Van lábfej nélküli rugink,az alá harisnyát adok,útálom a zoknit,mert lerúgja...most kezd mászni. Azt sem szeretem,ha felcsúszik a naci és ki van az összes lába. Aludni kizárólag rugiban alszik,alatta body. Ha vendégségbe megyünk,nagyon csinibe öltöztetem,de itthon body,pulcsi,nadrág,harisnya,persze nem szoros gumírozású. Én is imádom a lánykámat,van neki egy csomó csini gönce,de amikor ráadtam,lefényképeztem és le is vettem,mert minden a nyakában volt. Ez volt Szentestén.

Az igazság az,h baba mellett dolgozgatok is,háztartást vezetek,stb. ,de soha nem bíznám bébiszitterre a gyerkőcöt,csakis anyukámra és a férjemre. Ha ők nincsenek,akkor nem megyek sehová. Én sem értek mindenben egyet az anyukámmal,és nem is szabad,h a mi gyerekünkön éljék ki a nevelés fogalmát. Neki csak szeretni kell a babánkat,más dolga nincs,ott volt az idő,amikor babázhattak. Viszont ezért ne hívj bébiszittert,mert átöltözteti a kislányodat.

2012. febr. 27. 17:24
 37/82 anonim ***** válasza:
68%
Másik 22,azért ekkora boszorkányüldözés nem volt itt,ne szenvedj annyira.
2012. febr. 27. 17:25
 38/82 anonim ***** válasza:
100%
Első babásként én is összevásároltam mindent. Újszülöttre való gombolós ing stb. Hát szépen el is csomagoltam.Külföldről rendeltem nagyon vagány rugikat, nadrágokat, amik lábasok stb.Az a gond, hogy ezeket a divatosabb cuccokat macerásabb mosni vasalni, arról nem beszélve, hogy egy pelenkázás kész horror.Egyébként pedig én se otthon divatozom, felveszek olyat, ami tetszik és kényelmes, akkor divatozom, mikor elmegyek.
2012. febr. 27. 17:25
 39/82 kíváncsicska ***** válasza:
84%
9-es vagyok.Milyen érdekes.A véleményem mert részben megegyezik a kérdezőével mondom RÉSZBEN, és azt írtam ha ő úgy gondolja akkor miért ne erre lepontoztok?Nem az ő dolga mit ad rá?Ha kényelmetlen a gyereknek az övének kényelmetlen.Néha nem értem a lepontozásokat.Ha a kérdezőnek nem tetszik ő pontoz le, ha másnak akkor meg más?Szerintem nem csak a ruha lehet divatolás.És azokkal a kedves szülőkkel mi van akik DIVATBÓL adnak a csöpp gyerekre Adidas Nike stb márkájú ruhákat cipőket?Ja persze az teljesen normális.Jöhetnek a lepontozások.De ha már divatról beszélünk szerintem a márkahű méregdrága ruhák ugyanúgy kényelmetlenek vagy tévedek?Mert én még nem láttam Adidas Nike stb rugikat.Lehet azért nem mert ritkán járok ilyen boltokba.Bocs az OFF-ért kedves kérdező.
2012. febr. 27. 17:45
 40/82 anonim ***** válasza:
94%
Én abban az időben szültem az első lányomat amikor még divat volt pólyába tenni a kicsit,de már jött az uj hullám a rugi.Az én anyósom azt nem értette meg hogy nem voltam hajlandó pólyát venni,és rugiba tettem a lányom.Mindenáron meg akart győzni,de nem hagytam ám magam.Ha Te így látod jónak akkor öltöztesd abba amibe akarod.Ha anyud átöltözteti hát istenem nyelj egyet,ez is el fog múlni gyorsan,ezért ne vesszél össze vele,hiszen ez csak egy ruha.A többi dologban is úgy csináld ahogy szeretnéd.Én 19 évesen lettem anya,és jó anya voltam attól mert rugit adtam a pólya helyett.Mostanában már csinálnak viszont olyan béna rugikat ami szép de használhatatlan,kukában landoltak.Ezekről a bő sz@rokról beszélek,amibe a kicsi behúzza a lábát és félpercenként nyafog mert kényelmetlen.Én személy szerint imádtam a többi gyereknél(10-14 év különbség van köztük)a régi passzos szárú rugikat,ami kicsit rugalmas volt és úgy volt rajta mint a harisnya.Ilyet használok most is a 2 évesemre éjjel.De a 3. babómnál én is szerettem a nadrág-felső összeállítást.A lányaimnak is volt rucija,szoknyája(Kaptuk ajándékba)Én is fényképeztem őket benne aztán ennyi.Anyukádtól pedig vedd át azt amit jónak látsz, a többit meg hagyd.Minden jót.
2012. febr. 27. 17:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!