Csak én vagyok ilyen "divatmániás"? Mit csináljak az anyámmal, aki folyton rugit akar adni a lányomra?
3 hónapos a kislányunk és bevallom,mi csak az alvásnál adunk rá rugdalózót,egyébként kisruhában,nadrágban,szoknyában,pólóban,kardigánban,pulcsiban van,mert szeretem divatosan felöltöztetni,még itthon is.
Anyukám viszont folyton rugdalózót adna rá,ha találkozunk vele.
Múltkor rá kellett bíznom anyára,mert közbejött valami,a lány,pedig aki vigyázni szokott a babónkra,nem ért rá.Mire hazaértem,anya átöltöztette rugiba a picit,mert szerinte az kényelmesebb neki.Tudom,hogy nem az ilyeneken kéne fennakadnom,de zavar,hogy nem azt teszi,amire megkérem.
De anyával folyton összeveszünk ezeken,mert semmit nem úgy akar csinálni a pici körül,ahogy azt én mondom neki, és akkor még csodálkozik,hogy inkább bébiszittert hívok,minthogy őt kérjem meg,hogy a lánykánkra vigyázzon délutánonként.
Az érdekelne,hogy csak én vagyok ilyen,hogy csak alváshoz adok rá rugit?
Mit csináljak az anyámmal,hogy ne akarjon mindent méshogy csinálni,mint én?
Én utálom a rugikat,mert úgy néz ki,mintha szegény gyerek folyton pizsiben lenne.nyári baba úgyhogy eleinte csak body.utána body,meg magasdereú melegítő.vagy most itthon hari+hujjú body.anyós engem is megőrít a rugival...
nekem sajnos nem tetszik..
Azért írtam kérdést emiatt,mert érdekelt,hogy más is ilyen-e.Egy szóval nem írtam,hogy "szedjetek szét",az érdekelt,hogy más is olyan-e,mint én,nem kértem,hogy közöljétek velem,hogy nem érdekelnek a babám érdekei szerintetek.
Igen,inkább bébiszitterre bízom a babánkat,mert ő úgy csinál mindent,ahogy elmondjuk neki,nem önállósítja magát úgy,mint az anyám.Dolgom van délutánonként,ennyi,ez nem tartozik ide.Egész nap a lányom mellett vagyok,nekem is jár ennyi,nem egész nap van a bébiszitterrel.
Anya tényleg mindent máshogy akar...Pl. hogy ne aludjon külön szobában,aludjon közöttünk.Ne tápszert adjak neki,hanem vegyek anyatejet(nincs tejem).Ne vegyem fel,ha sír,mert elkényeztetem(naponta kb. 1-szer sír,bár az nem is sírás,csak nyöszörög,amikor felébred és nem vagyok ott).Ne vigyem magammal amikor a barátnőimmel találkozom,ne menjünk vendégségbe és hozzánk se hívjunk mindig valakit(nem is viszem mindig,de szeretném,ha hozzászokna a társasághoz,ezért hetente párszor megyünk vendégségbe/vásárolni/barátnőzni,nem szeretnék egész álló nap itthon ülni).
De ne ezen vitázzatok már,mert ennek nincs értelme.Attól,mert leírjátok,hogy véleményetek szerint milyen sz*r anya lehetek,attól még nem fogok megváltozni.Az érdekelt,hogy más mibe öltözteti a babáját,nem kell vitatémát csinálni ebből.
Amikor anyukáink anyák voltak,akkor a rugi létezett a földön. Én 28 éves vagyok, nyári babám van. Most 8 hónapos,de fele arányban van rugija,és egyéb divatos dolgai. Van lábfej nélküli rugink,az alá harisnyát adok,útálom a zoknit,mert lerúgja...most kezd mászni. Azt sem szeretem,ha felcsúszik a naci és ki van az összes lába. Aludni kizárólag rugiban alszik,alatta body. Ha vendégségbe megyünk,nagyon csinibe öltöztetem,de itthon body,pulcsi,nadrág,harisnya,persze nem szoros gumírozású. Én is imádom a lánykámat,van neki egy csomó csini gönce,de amikor ráadtam,lefényképeztem és le is vettem,mert minden a nyakában volt. Ez volt Szentestén.
Az igazság az,h baba mellett dolgozgatok is,háztartást vezetek,stb. ,de soha nem bíznám bébiszitterre a gyerkőcöt,csakis anyukámra és a férjemre. Ha ők nincsenek,akkor nem megyek sehová. Én sem értek mindenben egyet az anyukámmal,és nem is szabad,h a mi gyerekünkön éljék ki a nevelés fogalmát. Neki csak szeretni kell a babánkat,más dolga nincs,ott volt az idő,amikor babázhattak. Viszont ezért ne hívj bébiszittert,mert átöltözteti a kislányodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!