Csak én vagyok ilyen "divatmániás"? Mit csináljak az anyámmal, aki folyton rugit akar adni a lányomra?
3 hónapos a kislányunk és bevallom,mi csak az alvásnál adunk rá rugdalózót,egyébként kisruhában,nadrágban,szoknyában,pólóban,kardigánban,pulcsiban van,mert szeretem divatosan felöltöztetni,még itthon is.
Anyukám viszont folyton rugdalózót adna rá,ha találkozunk vele.
Múltkor rá kellett bíznom anyára,mert közbejött valami,a lány,pedig aki vigyázni szokott a babónkra,nem ért rá.Mire hazaértem,anya átöltöztette rugiba a picit,mert szerinte az kényelmesebb neki.Tudom,hogy nem az ilyeneken kéne fennakadnom,de zavar,hogy nem azt teszi,amire megkérem.
De anyával folyton összeveszünk ezeken,mert semmit nem úgy akar csinálni a pici körül,ahogy azt én mondom neki, és akkor még csodálkozik,hogy inkább bébiszittert hívok,minthogy őt kérjem meg,hogy a lánykánkra vigyázzon délutánonként.
Az érdekelne,hogy csak én vagyok ilyen,hogy csak alváshoz adok rá rugit?
Mit csináljak az anyámmal,hogy ne akarjon mindent méshogy csinálni,mint én?
Kétlem,hogy hibás lennék ebben a témában.Ha utálná,sírna bennük,akkor egyértelmű,hogy nem adnám rá ezeket.
Nem azért vállaltuk a párommal a babát,hogy anyám tanácsi szerint neveljük,öltöztessük.
Nem kell letámadni amiatt,mert máshogy csinálok valamit,felnőttem az anyasághoz,különben nem vállaltuk volna a lányunkat.A kislányom a legfontosabb,ha látom,hogy valami kényelmetlen neki,akkor azt nem adom rá,nem vagyok egy szívtelen anya amiatt,mert szeretem a divatot.
Nem tudom,hogy ebben a kérdésben mit számít a korom,hiszen nem ezen van a fő hangsúly,de tessék:22 éves vagyok.
A babának a rugi sokkal kényelmesebb. ELhiszem hogy divatolni akarsz a gyerekeddel, de neki jobb, ha kényelmes ruhában van, mint ha csiniben.
Ha mentek esetleg vendégségbe, akkor ráadsz valami csinit, és kész, de otthon a rugi a jó választás egy babának, ha az ő érdekét akarod nézni.
SZintén divatmániás, ám baba érdekét néző anyuka
Ja, és az hogy nem sír, nem jelent semmit. 3 hónapos, tehát ha farmerban van szoktatva általad meg szoknyába, neki az a természetes, nem tudja, hogy lehetne ő sokkal komfortosabban is.....
A kisbaba nem játékbaba, hogy öltöztetgetem :) Nekem is nehéz volt megállni, mert imádom a csini gyerekruhákat, de amikor a fiam még baba volt, azt néztem, hogy a legkényelmesebb legyen neki.
Te miért nem ezt nézed?
Lehet, hogy nem állati kényelmetlen a ruha, annyira, hogy sírjon tőle, de miért nem akarod, a legkényelmesebben érezze magát a saját gyereked?
Az a baj,hogy ezek a divatruhák irtó kényelmetlenek a babáknak, és/vagy nem praktikusk.
Meggyűrődik,felcsúszik, vastag a gumírozása, stb...
Az én lányom anno fél éves koráig sznte body-rugi kombináción nőtt, mert ezt tudtam jól variálni, egyszerűen ráadni, és ez nem nyomta sehol. Ők még sokat fekszenek ebben a korban, nem jó ha mindenhol varrás van.
Igaz,most a fiamnál már néha variálok, mert a bodyra pólót és talpas nacit is szoktam adni, de ezt is csak ritkán.
Az a baj, hogy ebben a korban ami szép az nem hhiszem hogy kényelmes a babának. És ugyebár ő a legfontosabb, anyuka ízlése csak másodlagos lehet....
Butaság pedig, amit csinálsz, gondoltam, hogy ilyen fiatal vagy. És ezt nem rosszindulatból mondom.
Egyszer volt egy kérdés, hogy kifestjük-e a baba körmét,mert milyen aranyos, na ez kb olyan.
Gondolom amúgy is csak megerősítést vártál, de ebben az esetben tényleg anyukádnak van igaza.
Anyukád mit akar még máshogy csinálni? nem hiszem, hogy csak ebben konfrontálódtok,de másban lehet h tudnánk segíteni.
Szia!
Én sem adtam rá sosem rugit, csak alváshoz. Igaz, az én babám nyári, tehát akkor kis napozókban, pamut kantisnacikban volt, de persze a kényelem mellett alapelvárás nálam, hogy vagány is legyen.
Olyan drágák amúgy is a baba ruhák, akkor már nézzen is ki valahogy, én utálom a rugit.
Lehet ha télen születik másképp gondolnám, de ...nem valószínű :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!