Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ilyen a menyem? Miért...

Miért ilyen a menyem? Miért akarja előlünk kisajátítani az unokánkat?

Figyelt kérdés

Rosszul esik nagyon, hogy nem hagyja ránk több időre. Igazán megbízhat bennünk, rugalmas nagyszülők vagyunk, szerintem az unokám is jól érzi magát nálunk. Így is nagyon ritkán látjuk, mert 1000km-re laknak tőlünk. Mikor hozzák, csak úgy alhatott nálunk, ha ők is ott voltak vele. Mondtuk, hogy menjenek el kettesben egy hétvégére lazítani, mi vigyázunk a kisfiúra. De a menyem nem akarta. Mert még túl korai. Nem értem. Egy 15 hónapos gyereket szerintem nem kellene már ennyire félteni, talpraesett kölyök. Egy napokra már hagyták itt, de altatásra mindig hazajöttek. Ezt megértettem akkor, de már 2 hónapja nem szoptat a menyem. Miért ragaszkodik ennyire görcsösen ahhoz, hogy mi nem boldogulunk a gyerekkel? Ezt így nem mondta ki, csak mindig azt mondja, úgy érzi, még nem érettek rá....

Mindig jóban voltunk, de ha ezt meg akarom vele beszélni, köti az ebet a karóhoz...majd..hamarosan..Olyan jó lenne egy hétvégét önfeledten eltölteni a kisfiúval.

Félek attól is, hogy eltúloz bizonyos dolgokat a menyem. Például már nyolc kilós volt az unokám, de még csak szoptatta, semmi más ételt nem adott neki. Pedig kellene az egy ekkora babának. Meg még néhány dolog. Édességet sem kaphat a gyerek...nagyon ritkán kóstolhatott bele 1 almás süteménybe(csokisba nem), először 2 hónapja. Ez nem túl merev dolog?

Hogyan oldjuk meg, ha hiába mondom, nem enged?

2012. febr. 21. 21:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/74 sumergo ***** válasza:
100%

Tegnapelőtt mondta anyósom, hogy ő jobban tudja mi kell a gyerekemnek, erre én: Kizárt, én vagyok vele nonstop. Erre ő: De én már felneveltem két gyereket! No komment.

Mindig mindent jobban tudnak az anyósok, és összekeverik a segítség, és beleszólás fogalmát. Tisztelet a kivételnek, de én kivételt még nem láttam.

Ilyenek az anyósok. Irigylem a menyedet, hogy 1000 km-re lakik az anyósától. Sajnos mi túl közel lakunk......

2012. febr. 22. 21:24
 72/74 anonim ***** válasza:
100%
Látom magam előtt, ahogy a menyed szintén anoniman feltesz itt egy kérdést: Mért akar az anyósam beleszólni mindenbe, mért nem nevelhetem a SAJÁT gyerekem, úgy ahogy én akarom?
2012. febr. 23. 19:37
 73/74 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Amikor te a gyermekedet nevelted, te sem örültél volna, ha más bele akarna szólni a nevelésbe. Ez az egyik legkényesebb egy szülőnél, ha valaki meg akarja mondani, hogy nevelje a gyermekét. Te megtehetted a tiédnél. Akkor adtál neki édességet, amikor akartál, akkor kezdted a hozzátáplálást, amikor akartad. Ez most nem a te meccsed, el kell fogadnod. Tartsd tiszteletben a döntéseiket. Ez így fair.
2012. okt. 30. 20:52
 74/74 anonim ***** válasza:
100%
Az a probléma a mai nagymamákkal, hogy ANYÁK AKARNAK LENNI HELYETTÜNK. 10000%-ban egyetértek a menyeddel, én is pont egy ilyen nagymamával küzdök, de ő sajnos túl közel is lakik. Te nem a menyednek akarsz segíteni. Ha így lenne megkérdeznéd, hogy neki mi a segítség. Te csak és kizárólag a gyereket akarod. Méghozzá NÉLKÜLE! Nagyon szerencsés a menyed, hogy a fiad így kiáll mellette. Nálunk valószínűleg válás lesz a nagy segíteni akarás ára.
2013. máj. 28. 13:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!