Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ilyen a menyem? Miért...

Miért ilyen a menyem? Miért akarja előlünk kisajátítani az unokánkat?

Figyelt kérdés

Rosszul esik nagyon, hogy nem hagyja ránk több időre. Igazán megbízhat bennünk, rugalmas nagyszülők vagyunk, szerintem az unokám is jól érzi magát nálunk. Így is nagyon ritkán látjuk, mert 1000km-re laknak tőlünk. Mikor hozzák, csak úgy alhatott nálunk, ha ők is ott voltak vele. Mondtuk, hogy menjenek el kettesben egy hétvégére lazítani, mi vigyázunk a kisfiúra. De a menyem nem akarta. Mert még túl korai. Nem értem. Egy 15 hónapos gyereket szerintem nem kellene már ennyire félteni, talpraesett kölyök. Egy napokra már hagyták itt, de altatásra mindig hazajöttek. Ezt megértettem akkor, de már 2 hónapja nem szoptat a menyem. Miért ragaszkodik ennyire görcsösen ahhoz, hogy mi nem boldogulunk a gyerekkel? Ezt így nem mondta ki, csak mindig azt mondja, úgy érzi, még nem érettek rá....

Mindig jóban voltunk, de ha ezt meg akarom vele beszélni, köti az ebet a karóhoz...majd..hamarosan..Olyan jó lenne egy hétvégét önfeledten eltölteni a kisfiúval.

Félek attól is, hogy eltúloz bizonyos dolgokat a menyem. Például már nyolc kilós volt az unokám, de még csak szoptatta, semmi más ételt nem adott neki. Pedig kellene az egy ekkora babának. Meg még néhány dolog. Édességet sem kaphat a gyerek...nagyon ritkán kóstolhatott bele 1 almás süteménybe(csokisba nem), először 2 hónapja. Ez nem túl merev dolog?

Hogyan oldjuk meg, ha hiába mondom, nem enged?

2012. febr. 21. 21:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
Megkérdezem még egyszer:miért nem te mész hozzájuk arra a pár napra?
2012. febr. 22. 11:46
 62/74 A kérdező kommentje:
Nem akarjak. Négyesben szeretnének lenni,meghitten...mehetünk megnézni a picit,de ennyi
2012. febr. 22. 11:52
 63/74 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Nagymama! Örülök, hogy az egyik válaszodban némi rugalmasságról tettél tanubizonyságot és tartsd is magad ehhez, de még mindig túl sok a kötekedés a mondataidban. Fogadd el a menyed elveit álláspontját őszintén, ajánld fel a segítséged, de ne legyél erőszakos. Ha szüléskor bent lesz apuka is, akkor arra az időre el lehet vinni a gyereket, ha ők is beleegyeznek, majd a kórházból való hazajövetelre hazavinni és nem láb alatt lenni. Az első hetekben az anyukának igyekezzél inkább a napi dolgokban segíteni, pl hetente látogatni, akkor vinni nekj egy heti főtt ételt, besegíteni a takarításban, ottmaradni 1 órácskára a picivel amíg a naggyal játszótérre megy. Az első hetek után, mikor már összeszokott a család megkérdezheted újra, hogy elviheted-e a nagyot és majd anyuka eldönti. Ne erőszakoskodj és ne okoskodj, ez nem tesz jót a kapcsolatotoknak. Gondolom még messze van a szülés, még nem kell ezeket a dolgokat megbeszélni, a kiírt időpont előtt 1-2 héttel kérdezz rá, hogy nálad alhat a nagy, ha akarja, hogy szokja a dolgot ennyi, nem kell ennyire görcsösnek lenni. Egy jó adag rugalmasságot kívánok, hidd el a menyed jól csinálja a dolgokat és a legjobbat akarja az unokádnak!
2012. febr. 22. 11:53
 64/74 anonim ***** válasza:
93%

"Meg, hogy a kicsi olyan kötődő lett mostanában, még az apja sem tudja visszaaltatni, csak úgy alszik vissza éjjel, ha az anyjára fekhet.. "

és még kérdezed miért nem hagyja ott?

Na szép ha a védőnőre vagy rád hallgat akkor vége a szoptatásnak ,biztos értékelte volna a szaksegítséget!Komolyan nem látod hogy mennyire haszontalan ez a megközelítés= a pálinkás cumival

A kötekedőnek mert Ő ott hagyja a babáját az Ő dolga senki nem szólja meg,de ha az anya azt érzi hogy rá van szüksége akkor engedtessék már meg neki .Egyesek nem bírják ha nem körülöttük forog a világ-kit érdekel hogy kire mikor meddig vigyáztál.Nem erről van szó.

2012. febr. 22. 11:54
 65/74 anonim ***** válasza:
100%
Hát kedves nagymama tényleg nem stimmel valami... veled.A nagytesónak hogy esne hogy sosem volt ott erre jön a kistesó Ő már nem is kell? Ők egy család akkor is ha nehéz,majd összecsiszolódnak. Komolyan csak fogom a fejem.
2012. febr. 22. 11:56
 66/74 anonim ***** válasza:
100%

Felnevelem a gyermekem , ha 30 év múlva más lesz a trend akkor utána olvasok,megbeszélem a lányommal de semmikép nem erőltetem rá az akaratomat.

Amit Te csinálsz az neeem segítség. Önmegvalósítás nagymamaként?Csak nagyon rosszul csinálod,így egyre jobban kizárod magad a családból, és ezen senki sem csodálkozik rajtad kívül.

2012. febr. 22. 12:00
 67/74 anonim ***** válasza:
100%
Nagyi,olvass kicsit itt a fórumon,képbe kerülsz a mai trendeket illetően:-) Remélem olyan nagyi leszek,mint az anyukám,és a Párom anyukája. Ha kérdezem őket,elmondják a véleményüket,vagy ők kérdeznek,hogy ezt meg azt hogy szoktam. Kicsit legyél lazább Te is,engedj az elkepzeleseidbol,mert a mostani kemenyfejuséged nem vezet sok jóra.
2012. febr. 22. 12:02
 68/74 anonim ***** válasza:
100%

Más írtam egyszer az ott alvásos dologgal kapcsolatban, most a szülésessel szeretnék.

Magamból indulok ki, két nézőpontból, mint anya és mint nagyobb tesó.

Anya szemszögből: Én sem szeretném azt ha jönne a tesó lepasszolnám a nagyobbat, mert akkor tuti azt érezné, amit eddig leírtak neked! Természetesen megkérném valamelyik nagyszülőt, hogy amíg kórházban vagyok vigyázzon a nagyobbra, de amint hazamentünk vinném őt is, hogy lássa attól még, hogy van a pici őt is nagyon szeretjük. Viszont jól esne, hogy ha mondjuk az első pár napban amíg "lábadozok" mondjuk egy nehezebb szülés után megfőznének helyettem ill ha megkérem, hogy 1-2 órácskára vigyék le a nagyot a játszóra akkor szó nélkül levinnék. De egy idő után nagyon megharagudnék, hogyha folyamatosan kérdezősködnének. Mivel olyan a természetem ha ezt látom akkor inkább "csakazértsem" engedném. Tudom, ez sem a legjobb hozzáállás, de ilyen vagyok. Ha kérm segíthetnek, de ne akarják rám erőltetni.

Tesó szempontjából: Kicsit idősebb voltam, mint a kisfiú amikor született a tesóm, de soha nem éreztem magam kizárva, mert amikor anyu szült (éjjel indult a szülés) akkor sem nekem kellett elmennem, hanem mama jött hozzánk. Majd bementünk, elmondták miért nincs otthon anyu, felfogtam, elfogadtam. Amíg haza nem jöttek mama nálunk volt, vigyázott rám apámmal felváltva, hogy véletlenül se érezzem, azért el kell mennem, mert jön a kistesó. Aztán mikor hazajöttek a kórházból mama haza ment, én pedig maradtam "segíteni" a tesónál. Fontosnak érezhettem magam, nem kirekesztettnek. Mama akkor jött amikor akart, hozott sütit, kaját, mindig valamit, ha anyu kérte átvitt, ha én kértem átvitt, de ő SOHA nem vitt ha nem kérték rá, mert ő is tudta, hogy nem lenne jó, pedig 20 éve volt. Ez lett megbeszélve gondolom köztük és kész. Pedig mama mindig nagyon önfejű volt, de elfogadta anyu álláspontját.

Amikor te szülted a második gyermekedet az első hetekben lepasszoltad több napra? Gondolom nem, akkor te se várd, hogy a menyed lepasszolja. Ő is anya, amilyen te is vagy, értsd meg, hogy másképp neveli a saját gyermekét.

2012. febr. 22. 12:49
 69/74 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Mama!

Reggel óta olvasom a válaszokat, azt terveztem, nem írok, hiszen szinte már mindent leírtak előttem is. DE! Emellett már nem tudok elmenni szó nélkül.

Kezdem a végén: 8 hónapos a kislányunk, érkezik a kis testvér. Akkor lesz a "nagylány" 14 hónapos. KIZÁRT DOLOG! hogy lepasszolnám az én pici lánykámat. Mit érezne az a csöppség, hogy rá már nincs is szükség? Ő már nem az egész része? Már nem szeretjük? Ennél nagyobb törést nehezen okozhatnánk Neki. Tudom! Nem lesz egyszerű két picivel, de vállaltuk, megoldjuk.

Anyukám felajánlotta, hogy jön hozzánk pár hétre, amíg túl esünk az első időkön. Szívesen fogadjuk, mivel van egy NAGYON lényeges különbség közted és anyukám közt. Ő kérdez, szinte mindent! Mit hogy szoktunk, mikor altassa, mikor etesse stb. Így Ő valódi segítség. Ennyit arról, hogy jöjjön egy nagymama, aki megért Téged is. Hálát adok az égnek, hogy anyósom sem ennyire akaratos, lenéző, tudálékos. Pedig vele vannak azért még döccenők, de Ő sem esik ilyen mértékű túlzásokba.

Minden szavadból sugárzik, hogy Te akarod kisajátítani ezt a kisfiút. Egy ilyen korú gyermeknek még a szülei mellett a helye éjszakára.

Mi nem érthető azon, hogy csak az anyukája tudja elaltatni a babát, ha éjszaka felébred??????????????????? Melyik szó nem világos??? Ha még apa sem bírja visszaaltatni, annak bizonyára oka lehet. Akkor majd pont a csodanagyinak menni fog, igaz??? vicc.....

Gondolom a szeparációs szorongás, mint olyan, 20-30 éve még teljesen ismeretlen fogalom volt. Ma már erről is tudunk, és ha tehetünk ellene, hát miért is ne tennénk?

A csoki...na hát az no comment. Ezzel kapcsolatban már mindent megfogalmaztak előttem. A kislányunk 8 hónapos, de életében eddig egyszer kapott kamilla teát kb 1 decit, a védőnő szerint az használ a hasfájásra. Természetesen nem segített. Azóta teát sem látott a babánk. Szépen issza a babavizet. :)

Ami a legfontosabb, isten adja, hogy 30 év múlva mi is nagyszülők legyünk! Tudod mit? Anyukám példáját fogom követni, kérdezek, utánanézek dolgoknak. Hiszen BÍZOM a gyermekemben, BÍZOM a párválasztásában, BÍZOM a döntéseiben!!! Te is tehetnél így, vagy talán annyit sem nézel ki a fiadból, hogy ha valami égbe kiáltó baklövést akarna elkövetni a menyed, a fiad közbelépne??? Akkor még sem lett olyan tökéletes ez a nevelés... Gondolkodj kicsit, szomorú dolog, ahogy hozzáállsz a kérdéshez. Én így még 3 évesen sem engedném, hogy nélkülem ott legyen a gyerek. Hála istennek, Nálunk ehhez képest csodás a helyzet!

2012. febr. 22. 13:03
 70/74 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarják,akkor ez van!Hisztizhetsz,toporzékolhatsz,kötheted az ebet a karóhoz,de ha a menyed,és a FIAD,nem akarja akkor ez van!
2012. febr. 22. 13:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!