Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért féltékenykedik anyám ha...

Miért féltékenykedik anyám ha én fözök? Miért akarja kisajátitani a konyhát? Miért lesz mindig lecseszés a vége?!

Figyelt kérdés

Szeretek kajákat csinálni és szoktam is és sose teccik neki... mindig vmi baja van vele ha más nem beleszol h ő nem ugy szokta csinálni hát én meg ugy szoktam! Meg mindig huzza a száját pedig faterom szerint is finom amit csinálok pedig ő ritkán szokott meg dicsérni bármit is!

Ma is hazajöttem suliból cisnáltam mézes szezámmagos sült virslit párolt káposztával mert kiváncsi voltam h mien (de annyit h nekik is jusson vacsorára is) felhivtam erre ahejett h meg köszönné leb.szott h ő este már vmi húst akart cisnálni és már kivette a fagyóbol... multkor azért b.szott le mert lecsót cisnáltam és h ő azt a paradicsomot másra szánta és mehet megint a boltba... pfff

Sztetek ez normális?! Mit cisnáljak vele h hadja már abba?! Már elegem van ebböl mintha az övé lenne a konyha...

15/F

2012. jan. 11. 13:54
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Én biztosan nagyon örülnék, ha a fiam főzne.:) Mondjuk az biztos, hogy szólhatnál neki, ha elhasználod a nyersanyagokat, mert tényleg bosszantó, ha utólag kell mászkálni a boltba.

Szeretem, ha helyettem főznek, de csak akkor, ha utána a konyhát is rendbe teszik. Nincs utálatosabb, mint más után mosogatni, takarítani a tűzhelyet. Ez is hozzátartozik a konyhai melóhoz.

2012. jan. 11. 14:00
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Vannak nők, akik nem engednek mást a konyhába, főleg nem egy férfit, mert az női munka és az ő feladata.

Ha valamit csinálsz otthoni alapanyagokból, akkor kérdezd meg, hogy mi az ami közvetlenül kell neki, és ha ütközés van, akkor menj és vedd meg.

Ha kifogásokat keres, azzal nem kell foglalkozni.

Sok sikert, és ne menjen el a kedved!

2012. jan. 11. 14:00
 3/23 bánomisén ***** válasza:
46%
Az övé a konyha... ez van. Ha te is tüsténkedni akarsz ott, akkor egyeztessetek, hogy ki mikor, mit süt-főz, mert így csak keresztbeszervezel anyukádnak, elhiszem, hogy ilyenkor pipa. Beszéljétek meg a konyhabeosztást.
2012. jan. 11. 14:01
 4/23 A kérdező kommentje:
Ilyenkor legszivesebben kiönteném az egészet aztán cisnáljon azt amit akar :/
2012. jan. 11. 14:06
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Mintha én írtam volna...

Anyu állandóan avval jött, hogy sose főzök nem segítek semmit meg stb. Amikor meg csináltam valamit ugyanavval a dumával jött, mint amivel a Tied. Mert Ő mást akart. Mert ő ezt nem akarta kidobni (üres tejes dobozok meg flakonok, nem visszaváltható üvegek, repedt pohár). Én meg megmondtam neki vagy tetszik ez, vagy nem kell beszólni, hogy főzök vagy takarítok. Ha van rajtam sapka az a baj, ha nincs akkor az?

Tessék leírni ide erre a papírra mit használhatok fel és akkor nincs vita. De sajna ez nálunk nem jött be és nem főztem csak kicsit kitakarítottam. Ha állandóan kritizálni tudja csinálja Ő.

Tudom bunkón hangzik, de sajnos Anyukámmal nem lehetett másképp beszélni. Se csúnyán se szépen.

Így egy idő után le se tojtam az egészet, nem csak a konyhában ment ez sajna hanem mindenhol. Költözés lett a vége. :(

23/N

2012. jan. 11. 14:09
 6/23 bánomisén ***** válasza:
49%

14:06

Most mit puffogsz? Eltervezi, mit akar főzni, te meg feldolgozod a már beszerzett alapanyagot. Gondolom, nem te mentél el a boltba pótolni pl. a paradicsomot, igaz? Pedig az úgy kellene.

Ő a családban a főzésfelelős, ha főzni akarsz, akkor menj el a boltba és vásárold meg, amire szükséged van, vagy kérdezd meg anyukádat, hogy elhasználhatod-e azt, ami otthon van.

Nem puffogni kell, hanem kommunikálni.

2012. jan. 11. 14:10
 7/23 bánomisén ***** válasza:
19%

... mert nem a tiéd a konyha.

(Ez lemaradt az előbb, bocs.)

2012. jan. 11. 14:11
 8/23 A kérdező kommentje:

De igen, az enyém is!

Am meg volt már h kérdeztem h kell-e neki még a tejföl? Erre válasz: mit cisnálok, ne csináljam majd ő csinál kaját... ok...

2012. jan. 11. 14:13
 9/23 anonim ***** válasza:
75%
Bánomisén ! Valahol igazad van, de azért ne vedd el a kedvét a srácnak, hátha ő lesz a következő Gordon Ramsey.:) Szervezés és higgadt kommunikáció kérdése az egész.
2012. jan. 11. 14:15
 10/23 bánomisén ***** válasza:
47%

14:13

Majd akkor lesz a tiéd, ha úgy használod, ahogy kell, addig csak partizánkodsz benne, az meg borzasztó.

Kissé lejjebb azzal a nagy arccal, tessék nekilátni takarítani is a konyhát, beleértve a hűtőt, sütőt, tűzhelyet is, mosogatni lelkesen főzés és evés után, bevásárolni és főleg megbeszélni, ki mit főz, ha már te is akarod használni az anyukád konyháját.

Ha mindezeket megteszed, akkor szerintem neki sem lesz kifogása az ellen, hogy időnként leteheti a főzés gondját. De amíg csak bosszúságot okozol neki a tüsténkedéseddel, meg koszt, addig ne várd, hogy csápoljon a partizánakcióidhoz.

Ez van, fogadd el, még ha nagyszájú kamasz is vagy. Viselkedj felnőtt ember módjára, akkor majd felnőttként is fognak kezelni. Alkalmazkodj.

2012. jan. 11. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!