Mikortól ehet egy baba a szülő után kanállal?
Kedves válaszolók!
Nagyon köszönöm a sok választ, néha azért megdöbbenve olvastam, hogy mennyire belelovaltátok magatokat. Szerintem nem kellene ilyen végletesen gondolkozni, ahogy korábban már írtam: én sem ettem még a kanalával, de szerintem egy családban biztosan előfordulnak olyan szituációk, amikor fogunk. Hozzáteszem, hogy van itthon elég kanalunk, és a mosogatás sem probléma számunkra. Egyáltalán nem erről van szó. Szerintem nem korrekt úgy sarkítani, hogy állandóan egyetlen egy kanállal enne az egész család, mert ezt egy szóval nem is mondtam. A gyakori kérdések oldal idióta kategória I. díját külön visszautasítom, ha ennyi hozzászólás érkezett, a díjat adományozóval együtt, csak csak van létjogosultsága a kérdésnek, és nyilván mindkét oldal álláspontja megállja a helyét, ha ennyien felsorakoznak mögé. Legjobb lenne, ha nem lenne ilyen markáns két oldal, hanem valahol az arany középutat találnánk meg. Lepontozni én nem pontoztam le senkit, akinek nem értettem egyet a válaszával, ott nem értékeltem, mert más véleményen vagyok; de szerintem sokan nem tartják tiszteletben a más véleményt. A válaszok mennyiségéből és minőségéből látszik, hogy ez tipikusan egy olyan kérdés, amiben nem lehet a másikat meggyőzni, és tipikusan az embereket két csoportba osztó kérés: úgy látszik van kutyás-macskás, dohányos-nem dohányos, jobboldali-baloldali, és ezek szerint vannak a családban egymás után evők-és semmi szín alatt nem egymás után evők csoportja. Feloldhatatlan ellentét. Szerintem zárjuk le a témát, jó babázást mindenkinek, menjetek békével!
Jól összefoglaltad kedves Kérdező!
Azért gondolom, mindannyian jót szórakoztunk :-)))
Hát igen, unatkoznak a kismamák otthon :-)
én adok!!! És ő is nekem :D
15 hónapos de ha csücsörít nem bírok ellenállni!
Ja én vagyok az akinek rágták anno a kaját csecsemőként... Utána kérdezgettem meg itt neten is olvastam, ez régen így volt szokás a pépesítés miatt! Hódmezővásárhelyi író cikkéből olvastam!!! Sőt még az is szokás volt, hogyha az idős emberek szemmel verik a csecsemőt, és utána egész éjjel nem lehet megnyugtatni úgy sír, akkor piros szalagot kell rákötni a csuklójára iskolás koráig, vagy ha a piros szallag sem nyugtatja meg és annyira sír akkor anyukának le kell pisilnie a gyereket!
A másik mindig a falu legöregebb emberéhez vitték a csecsemőket hogy köpködjön rá hogy a gyereknek is hosszú élete legyen!
Tessék egy jászsági író cikke szemmel verésről :D :
"Ha akad valahol keresetlen kutyafej, fazékba kell tenni, és melléje kilenc fajta fahasítékot kell még a vízbe tenni, és az egészet főzni. Az így kapott főzettel napfölkelte előtt, napnyugvása előtt meg kell fürdetni a kicsinyt és az anyja ingével kell megtörölni. Az elhasznált fürdővizet pedig arra kell kiönteni, amerre a nap nyugszik."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!