Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól ehet egy baba a...

Mikortól ehet egy baba a szülő után kanállal?

Figyelt kérdés
Világos, hogy nem rögtön, de előbb után hozzá kell szoktatni, nem?
2011. jún. 28. 21:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/77 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók!

Nagyon köszönöm a sok választ, néha azért megdöbbenve olvastam, hogy mennyire belelovaltátok magatokat. Szerintem nem kellene ilyen végletesen gondolkozni, ahogy korábban már írtam: én sem ettem még a kanalával, de szerintem egy családban biztosan előfordulnak olyan szituációk, amikor fogunk. Hozzáteszem, hogy van itthon elég kanalunk, és a mosogatás sem probléma számunkra. Egyáltalán nem erről van szó. Szerintem nem korrekt úgy sarkítani, hogy állandóan egyetlen egy kanállal enne az egész család, mert ezt egy szóval nem is mondtam. A gyakori kérdések oldal idióta kategória I. díját külön visszautasítom, ha ennyi hozzászólás érkezett, a díjat adományozóval együtt, csak csak van létjogosultsága a kérdésnek, és nyilván mindkét oldal álláspontja megállja a helyét, ha ennyien felsorakoznak mögé. Legjobb lenne, ha nem lenne ilyen markáns két oldal, hanem valahol az arany középutat találnánk meg. Lepontozni én nem pontoztam le senkit, akinek nem értettem egyet a válaszával, ott nem értékeltem, mert más véleményen vagyok; de szerintem sokan nem tartják tiszteletben a más véleményt. A válaszok mennyiségéből és minőségéből látszik, hogy ez tipikusan egy olyan kérdés, amiben nem lehet a másikat meggyőzni, és tipikusan az embereket két csoportba osztó kérés: úgy látszik van kutyás-macskás, dohányos-nem dohányos, jobboldali-baloldali, és ezek szerint vannak a családban egymás után evők-és semmi szín alatt nem egymás után evők csoportja. Feloldhatatlan ellentét. Szerintem zárjuk le a témát, jó babázást mindenkinek, menjetek békével!

2011. júl. 1. 20:08
 72/77 anonim ***** válasza:
0%
19.46 pont engem találsz meg a hülyeségeddel? :) Vannak is sokkal okosabbak nálam:) Amúgy nem vitáztam, de ha te úgy érzed, ám legyen, csak legyen jó éjszakád :)
2011. júl. 1. 20:13
 73/77 anonim ***** válasza:
74%

Jól összefoglaltad kedves Kérdező!

Azért gondolom, mindannyian jót szórakoztunk :-)))

Hát igen, unatkoznak a kismamák otthon :-)

2011. júl. 1. 20:46
 74/77 anonim ***** válasza:
100%
Most szerintem kezdjünk el azon is vitázni, hogy ki ad/nem ad szájra puszit a gyerkőcnek...;)
2011. júl. 1. 23:09
 75/77 anonim ***** válasza:
52%

én adok!!! És ő is nekem :D

15 hónapos de ha csücsörít nem bírok ellenállni!

Ja én vagyok az akinek rágták anno a kaját csecsemőként... Utána kérdezgettem meg itt neten is olvastam, ez régen így volt szokás a pépesítés miatt! Hódmezővásárhelyi író cikkéből olvastam!!! Sőt még az is szokás volt, hogyha az idős emberek szemmel verik a csecsemőt, és utána egész éjjel nem lehet megnyugtatni úgy sír, akkor piros szalagot kell rákötni a csuklójára iskolás koráig, vagy ha a piros szallag sem nyugtatja meg és annyira sír akkor anyukának le kell pisilnie a gyereket!

A másik mindig a falu legöregebb emberéhez vitték a csecsemőket hogy köpködjön rá hogy a gyereknek is hosszú élete legyen!

Tessék egy jászsági író cikke szemmel verésről :D :

"Ha akad valahol keresetlen kutyafej, fazékba kell tenni, és melléje kilenc fajta fahasítékot kell még a vízbe tenni, és az egészet főzni. Az így kapott főzettel napfölkelte előtt, napnyugvása előtt meg kell fürdetni a kicsinyt és az anyja ingével kell megtörölni. Az elhasznált fürdővizet pedig arra kell kiönteni, amerre a nap nyugszik."

2011. júl. 2. 14:07
 76/77 anonim ***** válasza:
19%
ja a lényeg lemaradt ha a gyereknek a foga fájt és azért visított egész éjjel le lett pisilve gond nélkül mert a sok parasztasszony azt mondta ez szemmel verés....... Ja és 1968 as az adat gyüjtés.. Én szüleim és nagyszüleim pestiek de a dédimék valahonnan debrecen környékéből származtak...
2011. júl. 2. 14:13
 77/77 anonim ***** válasza:
A közös kanállal evéstől hogy jutottál el a gyerek lepisiléséig ? :)))))))))))hihi
2011. júl. 2. 16:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!