Mikortól ehet egy baba a szülő után kanállal?
Hála istennek, hogy nekünk már van turmixgépünk, meg elektromos áramunk hozzá, de az emberiség történetében ezek elég sokáig nem álltak rendelkezésre. És az étel pépesítésére ez volt a relatíve legfertőzésmentesebb módszer. Az anya baktériumflórája ellen már a szopással védelmet szerzett a baba.
Persze ma már nem kell így csinálni, de azért ennyire megbotránkozni sem kellene ezeknek a szokásoknak a maradványain.
Az a kínos, ha a családba eltérő szokásokkal kerülnek össze a felek. Mi beleehettünk bárki ételébe, a keverőkanállal kóstoltunk, stb., orvos anyukámnak a szeme se rebbent. A férjem falusi származású édesanyja ilyet a világért se engedett volna. Mióta összekerültünk, folyamatosan próbál jó útra téríteni szegény.
Néhányan szerintem steril gumi labdába zárnák a gyereküket, hogy még véletlenül se érje őket semmi baci...Beteg.
Megnézném, hogy az ilyen mennyit van szabin a gyerek miatt, aki állandóan beteg az oviban..
Lepontozás egykéthá....
nekem van, amikor belenyúl a számba a fiam, vagy beleteszi a kaját, aztán veszi a saját szájába a következő falatot, ilyen kis jólelkű a lelkem. Hát ne haragudj de elég fura gondolatokat ébresztenék a gyerekben, ha mosogatnám a kezét az anyja szája után...
Nem lefetyelem a cumiját mert nincs rá szükség, de van, amikor a kaját a kanalával mielőtt odaadnám hozzáérintem a felső ajkamhoz, hogy nem forró-e, vagy ha lassan eszik és látom, hogy finnyázik, akkor megnézem ugyanígy, nem hűlt-e ki.
Mivel minimum 3 kanállal eszik, egyet ő fog, egyet én, egy meg csak úgy ott van, dunsztom nincs, melyikkel néztem meg.
Mellesleg a fiammal együtt járunk slozira is, ha vannak végzetes bacijaim, azokat már legalább 13.567x megkapta...
Na én gyerekként abba a kategóriába tartoztam,hogy anyám engem is meg tesóm is szinte mindig az ő kanalával etetett.Egész kicsi koromtól állandó szájfertőzésem van.Átlagosan két havonta jön elő.Eddig egyszer volt nagyon durva szájfertőzésem akkor enni és inni se tudtam, ki is száradtam és kórházba kerültem.2 hétig kinyitni se tudtam a szám úgy fájt.
Mikor már nagyobb voltam 8-9 éves akkor persze már ha anyám meg akart valamit kóstoltatni velem akkor vettem másik kanalat vagy villát nem ettem többé az ő kanalával.
Később 16 évesen mikor megismerkedtem párommal, és egyre többet voltam náluk, engem a hideg is kirázott mindig mikor láttam anyóst,hogy bárki kanalával evett,egymás után.Sokszor már már majdnem hánytam.Sajnos anyósom ezt a szokását mai napig így csinálja és esélyem sincs megtanítani neki,hogy ez undorító, és veszélyes.
A kisfiamat is rendszeresen úgy eteti,hogy egy falat a gyereknek egy falat a mamának egy kanállal.A gyerek eddig minden alkalommal beteg lett mikor a nagyinál voltunk.
Most is beteg volt a fiam de ezt a hasmenéses vírust a orvosi rendelőbe szedte össze, elhívtuk ezt a nagymamát hogy jöjjön segíteni.És mondtuk neki,hogy tilos egy kanállal enni a gyerekkel, mert fertőz és ő is beteg lesz.Hát nem hallgatott ránk, 2 nap múlva olyan beteg lett,hogy alig tudott kijönni a vécéről.Elkapta a gyerektől.
Én soha nem adok a gyereknek azzal a kanállal amivel én eszem, már 2 éves elmúlt, és egyszer sem fordult elő,hogy utánam evett volna a kisfiam.Én ha bárki után eszem vagy iszom szinte azonnal kijön a számon a szájfetőzés.A bárkibe mindenki benne van, a férjem,a tesóm, sőt még a kisfiam is.Pár hete a fiam a számba dugott egy fél kekszet aminek az egyik oldalát már megrágta.Másnapra lett egy szép szájfertőzésem.Nekem borzasztó érzékeny a szám.
Nem olvastam el csak az elso oldalon szereplo valaszokat, latom mindenkit jol lepontoztak, mindegy mit irt.
Anyosom fogorvos. Az egymas kanalaval eves, cumi leszopogatasa, stb. PARADENTOZISHOZ vezethet. HET! De nem biztos nyilvan, hogy ahhoz is fog vezetni.
Nekem soha nem volt semmi szaj fertozesem herpeszem es egyeb gedvak.
Megis ettem mas kanalaval(nincs rairva melyik kie) villajaval ittam mas poharabol.Ha etetem a gyereket dugjam a szajaba ha forro ha nem(az egyik cikk szerint meg se fujjam) .Inkabb egessem szet a kis szajat mint megnezzem forro e.Nem vagytok normalisak.Se az aki a cikket irta.
Ha a szajat akarom megpuszilni akkor azt fogom.Ha kezet akkor azt ha a segg.t akkor azt.
Komolyan nektek mast nem mondott az elmeorvos?
A ferjem se kapott meg el semmit tolem.Ennyi erovel hozza se erhetnek a sajat gyerekemhez?????????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!