Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól ehet egy baba a...

Mikortól ehet egy baba a szülő után kanállal?

Figyelt kérdés
Világos, hogy nem rögtön, de előbb után hozzá kell szoktatni, nem?
2011. jún. 28. 21:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/77 anonim ***** válasza:
41%

Miért kellene hozzászoktatni? te sem eszel más kanalával... nálunk nem volt egyik gyereknél se szokás, hogy én a számba vegyem az ő kanalukat etetés közben.

A szánk teli van emésztőenzimekkel, bacikkal. Ha lenyalod, bekapod a kanalat, ezek egyenesen a gyerek szájába jutnak... épp így kerülnek át a fogszuvasodást okozó bacik is... Lehet lepontozni!

2011. jún. 28. 21:59
 2/77 anonim ***** válasza:
77%
Az sem jó ha mindentől ennyire féltjük őket, én sokszor megkóstoltam azzal a kanállal az ő ételét amivel evett, hogy például elég meleg e még, stb. Soha nem lett semmi baja.
2011. jún. 28. 22:03
 3/77 anonim ***** válasza:
41%
Nem féltem őket túlzottan... tudod, az ember a 4. gyerek után már nem parázik hülyeségeken. viszont az számomra elképzelhetetlen, hogy bárki után egyek vagy, hogy utánam egyen más... Lehet, hogy ez az én hülyeségem, de számomra akkor is fura, ha bekapjuk a gyerek kanalát, cumiját...
2011. jún. 28. 22:05
 4/77 anonim ***** válasza:
12%

Elsővel 100%-ban egyetértek!

Második: jobban kellet volna figyelni a biológia órán. Talán még nem késő utánaolvasni!

2011. jún. 28. 22:06
 5/77 anonim ***** válasza:
55%
bio anyukák most le fognak pontozni,de könyörgöm mi baja lessz annak a gyereknek?ha épp eszek és a kanalammal eszik?semmi bocs az offér de a bio anyukák tulzásba viszik már...szerintem mikor kéri a ygerek add neki nyugodtan semmi baja nem lessz te benend fejlödött ennyi..
2011. jún. 28. 22:08
 6/77 anonim ***** válasza:
29%
Nem vagyok bio anyuka,de mi sem eszünk egymás kanalával,a gyereknek is csak a saját kanalával adok enni. Az ételt pedig azelőtt kóstolom meg,mielőtt í gyerek tányérjába teszem.
2011. jún. 28. 22:12
 7/77 anonim ***** válasza:
30%

A babám 1,5 éves, de nem eszek bele a kajájába. Ahogy az első írta, így kerülnek a gyerek szájába a fogszuvasodásért felelős bacik is. És egyébként sem egészséges, hiszen a gyerekeknek ilyen kis korban nem igazán van immunrendszerük. Ki tudja kiben milyen kórokozó van. Szerintem egyen mindenki a saját kanalával.

Nálunk egyébként apósomék ilyenek, volt, hogy belerágott egy hasábkrumpliba, a másik felét meg a gyereknek adta... Vagy náluk a szomszéd abból a sütiből akart adni a gyereknek, amibe ő már beleharapott. És még én voltam leszúrva, hogy mi baja lesz, túl féltem. Szerintem ezt nem nehéz betartani, ennyit megtehetünk a gyerekünkért, ez nem bio gondolkodás, csak józanság!

2011. jún. 28. 22:14
 8/77 anonim ***** válasza:
30%
Még "bio" anyuka nem voltam... mostmár ez is vagyok! Köszönöm! Ha egy kis biológiát tanultál volna vagy legalább nem csak ott ültél volna az órákon, ezt az egyszerű dolgot tudnád!!! De ugye... Óvónő vagyok, láttam, hallottam már sok mindent! De hogy itt mindenki azt állítja, hogy igenis, jó bekapni a cumit, beleenni a gyerek kajájába, mindent űberol! Nem vagyok mániákusan tiszta, de el nem tudom képzelni, kit mi vezérel ilyenkor...
2011. jún. 28. 22:15
 9/77 anonim ***** válasza:
72%
Ez durva :O Nem gondoltam, hogy van olyan család, ahol nem esznek minden további nélkül egymás kanalával..
2011. jún. 28. 22:15
 10/77 A kérdező kommentje:
Én csak azért gondoltam, mert most még anyatejes, és azt hiszem, hogy anyatej mellett jobban meg van védve, és jobban hozzászokik a mi kanalunkhoz is. Szerintem előbb-utóbb elkerülhetetlen, hogy egymás után együnk-igyunk ugyanabból a pohárból, üvegből vagy tányérból. Anno én is ettem anyu, apu és a tesóm után. És egy érdekesség: ma ha bárki után eszem vagy iszom: afta lesz a számban, kivéve ha anyu, apu, a nővérem vagy a férjem után. Akkor nem lesz semmi bajom. Én nem akarom ezt erőltetni semmiképp, de azt hiszem, az elkövetkezendő években, amíg velünk lakik a gyerekünk, biztosan előfordul majd, hogy egymás után eszünk.
2011. jún. 28. 22:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!