Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehet erre reagálni?

Hogyan lehet erre reagálni?

Figyelt kérdés

Sógornőm kislánya 5 hónapos. Sógornőmnek el kellett mennie orvoshoz, ezért a nagyszülőkre hagyta a kislányt.(csak anyatejes baba.) Úgy volt időzítve, hogy 2 órán belül hazajön, de dugó és egyéb előre nem tervezett dolgok miatt ez 3 óra lett. A Nagymama teljesen kétségbeesett, mert a kislány sírt. Szerinte éhes volt. (ami persze lehet 3 óra után) és erre adott a gyereknek BANÁNTURMIXOT!!!

Hozzáteszem, még el sem kezdték a hozzátáplálást, 6 hónap után akarták, amit nagyon vártak(kicsit talán túlzás, de kamerával stb. akarták megörökíteni.)

Sógornőm annyira kiborult ezen, hogy nagyon csúnyán leordította a Nagymamát, tényleg brutálisan.

Én is kibuktam a sztorin, mert tudta jól, hogy a baba még semmit sem kapott előtte az anyatejen kívül. És tudom, egy ekkora gyereknél azért lehet húzni(extrém esetben) az etetést, h alekötjük a figyelmét, 3 óra nem a világ vége...

Ti hogyan reagáltatok volna?

Csak érdekel, hogy más is így kibukott volna(én igen), de a Nagyi meg azon van vérig sértve, hogy beszélt vele a lánya, s hogy én is egyetértettem vele.)

2011. jún. 16. 09:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/78 anonim ***** válasza:
Kicsit elkanyarodtunk a témától - kedves Kérdező, annyit írj már meg légyszi, mit szólt a gyerek a banánturmixhoz, mert marha kíváncsi vagyok!:)
2011. jún. 25. 01:10
 72/78 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nem értem, hogy miért vagyok idióta, de mindegy.:) Annyira szánalmas emberek vannak...

Nekem is az a véleményem, hogy akinek ez semmiség, az nem is törődik igazán a gyerekével. Mert lehet mondani, hogy felelőtlen volt a sógornőm(végülis ez érdekelt, ezért írtam ki a kérdést), de azt, hogy ő hülye, mert ezt túldramatizálta...Hát éppen, hogy foglalkozik a gyerekével! A táplálkozás igenis fontos már a kezdetektől. De az tény, hogy nem fog ebbe belehalni a gyerek.

Nem láthatjátok át, hiszen ahhoz jobban kellene ismerni a szitut, de sztem is direkt csinálta a nagyi. Nem hülye, tudta, hogy ezt nem szabad, tudta, h a rögeszméje a lányának a hozzátáplálás. Erről bújt könyveket, rengetegt foglalkozott vele. Minden le volt beszélve, hogy mit nem szabad csinálni, mit szabad, adjon a babának vizet, mert valszeg csak szomjas lesz, stb. De nem ezt csinálta a nagyi. Folyamatosan beszéltek, tudta, hogy 20 perc múlva ott van a lánya, a banánturmix adása előtt viszont nem hívta fel. Azt is hozzáteszem, hogy a sógornőm nem akarta nála otthagyni a gyereket, izgult, hogy mi lesz, de a nagyi győzködte, hogy hagyja ott, tud ő rá vigyázni, feltalálja magát, stb.

Ezek után ezt csinálja. Azt is tudta, hogy nem szabad tehéntejet kapnia a babának. Illetve azt is, hogy amikor pár hetes volt a kicsi, azért fájt a hasa, mert az anyukája banánt evett, ezért nem is evett azóta a sógornőm. S akkor pont banánt kellett neki adnia. Szóval itt ilyen dolgokról is szó volt. Szerintem minden normális anya kiakadt volna és ezek után nem hagyná ott többé a gyereket, ha direkt ellentmondanak neki.

Valamelyik válaszoló írta amúgy korábban, erre reagálnék: a cukor, chips, mit tudom én milyen borzalmak igenis egészségtelenek a gyereknek. Különösen a gagyi "csoki"mikulás, mert az csokit sem látott. Én becsülöm azokat a szülőket, akiknek van erejük ezzel foglalkozni, hog yegyen össze minden szart a gyerekük, hogy ezzel is egészségesebben táplálkozzon!! Ehhez kell igazán kitartás, nem ahhoz, hogy a gyereked kezébe nyomod a bevonómasszából készült nyulat! Persze túlzásokba sem kell esni, hogy pl. húst nem ehet.

Amúgy a banánturmixot belekanalazta a baba szájába, aki jóízűen megevett pár kanálkával (nem is csodálom, kiváncsi is volt rá), aztán kiköpte.

2011. jún. 25. 06:58
 73/78 A kérdező kommentje:

MAgyarul csak 1-2 kanállal kért.

Ja és még egy lényeges: ahogy hazajött a sógornőm, rögtön megszoptatta a babát, aki nem is akart lenni. ELkezdett vele játszani az anyukája és még legalább egy óráig nem volt éhes....Szóval nem lett volna olyan fontos az a turmix..

2011. jún. 25. 07:00
 74/78 anonim ***** válasza:
52%

A leírásod alapján a Nagyi az a fajta Nagyi, akit rettenetesen zavar, hogy a lánya (menye) anya lett, így az "anyaság" megszűnt az ő privilégiuma lenni. A frusztráltságát úgy éli ki, hogy mindig mindent jobban tud, a lánya meg mindig a hülye, aki rosszul csinálja a dolgokat. Mert ugye ha a lánya nagy pofátlanul anya mert lenni, és ezzel kifúrta őt ebből a státuszból, akkor legalább érzékeltetni kell vele, hogy szarul csinálja, ugye ellentétben vele...

Megértem a sógornődet, hogy kiakadt, viszont nem tudom miért bízza az anyjára a gyereket ha ilyen a helyzet! Ha valakire az ember rábízza a babáját, azzal igazából "jogalapot" biztosít, hogy beleszóljon a nevelésbe.

2011. jún. 25. 07:27
 75/78 anonim ***** válasza:
100%

En egyiknek se adok igazat.

Viszont a sogornod hagyhatott volna otthon lefejt tejet vagy tapszert. Sosem lehet tudni,hogy mi jon kozbe. Nem szabad kiszamitani az idot. MINDIG kell kajat hagyni meg akkor is ha fel orara megy el valahova.

Es leorditani se kellett volna a sajat anyjat. Tudom,hogy manapsag mar a tisztelet kiment a divatbol de egy gyereknek kotelessege tisztelni a szulojet!!!

2011. jún. 25. 08:09
 76/78 anonim ***** válasza:
Én írtam a csokimikulásos esetet.Tényleg normálisnak tartod azt,amikor egy gyerek otthon nem kap semmi olyat,amit más átlagos szülők nem vonnak meg a gyereküktől?Tiszteled azokat a szülőket,akik a munkahelyükön két pofára zabálják a pizzát,a gyereket meg lefektetik aludni otthon,csak hogy ne lássa,hogy ők kint bográcsoznak,mert nem akarnak neki adni belőle,mert az árt?Mit lehet tisztelni egy olyan apán,aki kint sörözik meg cigizik a kertben,a gyerek meg nem kaphat még egy szál ropit sem???Szerintem ez nem normális és kifejezetten elítélem,nemhogy még tisztelném.Senki nem akar sz.rt adni a gyerekének,de úgyis eljön az az időszak amikor a gyerek maga dönti el,hogy eszik-e hamburgert vagy sem,vagy csak egy nagyon egyszerű dolgot mondok,a fagyit.Nem egészséges,de nem is azért esszük 100 fok melegben.Ha te eszel akkor a gyerek miért ne kaphatna belőle?
2011. jún. 25. 09:24
 77/78 A kérdező kommentje:

Ne forgasd ki a szavaimat.

Nem azt mondtam, hogy nem ehet a gyerek csokit, miközben én zabálom, vagy hogy nem ehet a bográcskajából. Hanem, hogy oda kell figyelni, hogy bizonyos dolgok ne váljanak szokássá. Nem becsülöm azt, aki tiltja a gyerekének, de ő csinálja. A jó példa a jó nevelés. Mi például nem eszünk gagyi csokit, inkább jó minőségűt és kevesebbet. Pl megkértem a rokonokat is, hogy mikuláskor ne feltétlenül csokit adjanak a gyereknek, inkább valami játékot. Ehet majd csokit, de nem mértéktelenül. LEgalább addig, amig pici baba. Igazad van, később már úgy sem tudsz mit csinálni, amikor nagy.

Hangsúlyozom, én az egész pici gyerekekre értettem ezt.

Azokat a szülőket én sem értem, akik pl dohányoznak, de a gyereknek tiltják, mert egészségtelen.

De nem is írtam azt, hogy ezeket a szülőket tisztelem, úgyhogy nem kell felhajtást csinálni.

2011. jún. 25. 10:04
 78/78 anonim ***** válasza:

Elmeséltem anyámnak az esetet aki 70 éves még ő is csodálkozott, hogy lehet ilyen egy mama. Amit kommentben írtál, teljesen így képzeltem és megértem sógornődet.

Még annyi, hogy már talán ehet újra banánt.

2011. jún. 27. 14:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!