Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehet erre reagálni?

Hogyan lehet erre reagálni?

Figyelt kérdés

Sógornőm kislánya 5 hónapos. Sógornőmnek el kellett mennie orvoshoz, ezért a nagyszülőkre hagyta a kislányt.(csak anyatejes baba.) Úgy volt időzítve, hogy 2 órán belül hazajön, de dugó és egyéb előre nem tervezett dolgok miatt ez 3 óra lett. A Nagymama teljesen kétségbeesett, mert a kislány sírt. Szerinte éhes volt. (ami persze lehet 3 óra után) és erre adott a gyereknek BANÁNTURMIXOT!!!

Hozzáteszem, még el sem kezdték a hozzátáplálást, 6 hónap után akarták, amit nagyon vártak(kicsit talán túlzás, de kamerával stb. akarták megörökíteni.)

Sógornőm annyira kiborult ezen, hogy nagyon csúnyán leordította a Nagymamát, tényleg brutálisan.

Én is kibuktam a sztorin, mert tudta jól, hogy a baba még semmit sem kapott előtte az anyatejen kívül. És tudom, egy ekkora gyereknél azért lehet húzni(extrém esetben) az etetést, h alekötjük a figyelmét, 3 óra nem a világ vége...

Ti hogyan reagáltatok volna?

Csak érdekel, hogy más is így kibukott volna(én igen), de a Nagyi meg azon van vérig sértve, hogy beszélt vele a lánya, s hogy én is egyetértettem vele.)

2011. jún. 16. 09:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/78 Snapette ***** válasza:
73%
Épp ezt akartam kérdezni, telefon nincs? Én is szoktam a szüleimnél hagyni egy-két órára a kicsit ha orvoshoz megyek, vagy edzeni, vagy valami dolgom van, de mindig felhívnak, ha a tervezettnél hamarabb ébred, és sír, hogy tudok-e jönni, mikorra érek, satöbbi. Egyébként meg félóra-órára mindenképp el lehet felejtetni a gyerekkel, hogy éhes, apumnak még visszaaltatnia is sikerült őt és akkor még csak egy hónapos volt (tízéves érettségi találkozón voltam, és kicsit kikésett a fényképész), úgyhogy kizárt, hogy az 5 hónapos babát ne lehetett volna elszórakoztatni egy kicsit. Biztos, hogy én is rosszul reagáltam volna...
2011. jún. 17. 22:55
 42/78 anonim ***** válasza:
72%

hmm

azért tegyük hozzá h a nagyi nem mai gyerek akkor még mást volt a helyzet és ha kétségbeesett akkor az jön elő amit anno megtanítattak vele és nem az amit a lánya mond

sok mindent lehetett volna tenni ez igaz de akkor sem volt jogos az ordítás

ha a nagyink elszúrt valamit akkor nem üvöltetem vele hanem mondtam h mások ezt tegye vagy felírtam neki mit kell tenni

2011. jún. 17. 22:56
 43/78 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Sógornőd amúgy sincs jó viszonyban az anyjával? Nekem úgy tűnik, hogy nekik alapjáraton is feszült a viszonyuk.
2011. jún. 18. 21:21
 44/78 A kérdező kommentje:

Kicsit néha feszült a viszonyuk amúgy is, mert az anyukája mindenbe beleszólt korábban és emiatt mindig vita volt.

Hagyja sírni a babát este, mert akkor tanul rendszert, 3 hónaposan tápláljon hozzá, ne engedje, hogy velük aludjon néha a baba, 3 óránként etessen 1 mellből...

Na szóval volt itt már sok minden

2011. jún. 18. 22:45
 45/78 anonim ***** válasza:
100%
Na most biztos le leszek hurrogva,de szerintem sokan azért egyetértenek majd velem.Sok hozzászólásban olvastam,hogy akár 1 hónapos babát is nyugodtan ott lehet hagyni a nagyira,mert épp "fontos" dolgunk van pl. érettségi találkozó,orvoshoz mentem,edzésre mentem,stb.Amikor megszülöd azt a babát,akkor igazából kinek szülöd?A nagyinak?Orvoshoz simán el lehet vinni a picit babakocsiban,maximum kísérjen el valaki.Edzésre menni biztos lehet,de ér annyit,hogy közben tudod,bármikor megszólalhat a telefon és akkor futás haza ezerrel?!Érettségi találkozó..hááát...nekem is 2 hónapos volt a babám amikor a 15 éves találkozónk volt de eszembe sem jutott menni babával,nélküle meg úgysem maradhattam volna sokáig.Ráadásul ha valami ilyenkor közbe jöhet,az biztos hogy közbe is fog jönni.Nagyi biztos más nézeteket vall a gyermeknevelésről,mint te,de ha ott hagyod rá a babát,akkor onnantól kezdve a felelősség az övé,neki kell megoldania a helyzetet.Ő meg valószínűleg legjobb tudása szerint fogja megoldani.Emiatt senkit nem lehet bántani.Én tiszta lelkiismerettel nem is tudnám ott hagyni senkire a picit,mert ha pont akkor történik valami komoly dolog,soha,de soha nem tudnám magamnak megbocsájtani,hogy nem voltam ott.Az óvodában sem lehet beleszólni majd az étkezésbe,hogy te nem akarod,hogy a gyereked nutellás kenyeret kapjon reggelire.Ők azt tarják megfelelőnek,te meg el kell hogy fogadd.Ha nem tetszik,majd átviszed máshova.Nagyi megoldotta a helyzetet legjobb tudása szerint,neked nem tetszett,majd legközelebb nem hagyod ott a picit vele.De a legjobb ha el sem ész,vagy vidd magaddal a babát,hisz mi van akkor ha mondjuk lerobban az autód útközben?Ha ott van veled a baba,semmi gáz,meg tudod szoptatni...de ha nincs veled?Agyvérzést kapsz te is meg az is akire ott hagytad??
2011. jún. 24. 09:42
 46/78 A kérdező kommentje:

Nem rólam van szó, hanem egy rokonomról.

Köszönöm a válaszod! Csak abban nem értek egyet, ahogy írod: "fontos" dolgok: pl. orvos, érettségi találkozó, edzés.

Orvoshoz senki nem megy szivesen, ha mégis, akkor nyilván fontos. Szerintem egy pici babának sokkal jobb otthon maradni 1-2 órára mással, mint az Anyukájával várakozni az orvosnál, esetleg beteg emberek között.

2011. jún. 24. 09:57
 47/78 anonim ***** válasza:
35%

Hogyan reagáltam volna?

Megkérdeztem volna,hogy ízlett-e a babámnak,megette-e.

Aggodtam volna az allergia miatt,de patáliát nem csaptam volna.

Mivel az orvoshoz menetelnél az idő pontosan nem tervezhető és a gyerek tutti ilyenkor 1 óra múlva ordít az éhségtől,ezért hagytam volna ott tápszert/anyatejet.

Nem értem miért kell ilyen dologból problémát csinálni.

2011. jún. 24. 10:03
 48/78 anonim ***** válasza:
53%
Szia, nem olvastam a kommenteket mert nagyon sok: Szerintem kár volt a nagyinak bele"okoskodnia". Ha sima csapvizet forralt volna fel és lehűtti, az elég lett volna a picinek, addig amíg az anyukája haza nem ér. 9 hónapa pocakban, 5 hónap idekint és senki nem beszélt arról, hogy miként akarják nevelni a gyereket? Vagy a túlbuzgó nagyi elfelejtette, hogy más idők járnak mint az ő idejében. Tiszteletben kell tartani a másik ember véleményét is, ma nagyon sok minden van másként mint anno. Tanulság, hogy mindig tanul valamit az ember, most például, azt hogy legközelebb előre megbeszélik, ki mit tegyen ha csúszik a program. Meg kell beszélni a dogokat, mert a család adott vigyázni kell erre az értékre. Nem biztos, hogy ennyire le kellett volna, hordani a nagyit, de tudnia kell neki is, hogy amit tett, az a segítő jószándék ellenére, hiba volt.
2011. jún. 24. 10:13
 49/78 anonim ***** válasza:
68%

Hát én csöppet sem haragudtam volna a nagyira, pedig mindkét fiamat sokáig szoptattam, a kicsi most is szopik még. Legalább kiderült, hogy van-e tehéntej allergiája:)

A viccet félretéve, kutya baja sem lesz a turmixtól, szerintem a nagyi jót akart és valljuk be azért nem tett semmi kárt az unokába:)

Az én anyósom például amikor a fiam 8 hónapos volt, a pörkölt zaftjába mártogatott neki kenyeret, mire hazaértem a fogorvostól már egy egész szeletet megevett. De láttam a nagyi arcán a büszkeséget, így eszembe sem jutott haragudni rá, mosolyogtam én is a kisfiam maszatos pofiját látva:) Persze kutya baja nem lett tőle.

2011. jún. 24. 10:13
 50/78 anonim ***** válasza:
79%
Ne haragudjatok de szerintem az anya hibaja. En barhova megyek el akkar fel orara is mindig elmondom mit tegyenek. Elokeszitem a tapszert vagy lefjet anyatejet. Hogyha barmi kozbejon a gyerek ne ehezzen. Elofordul forgalmi dugo, Isten ments baleset, kozbejon valami... A hutobe mindig legyen a gyereknek eheto cucc ha valami van. Kisfiam is csak szopizott, nem fogadta el a cumis uveget egy ideig de megis ott volt a lefejt tej es mondtam anyunak ha barmi van nem erek haza (szernecsere sosme tortent meg) kanallal vagy barmivel adja oda ha sir a baba. Az anya felolsege, hogy felkeszitse a nagyit, hogy mit ehet mit szeret a baba megha 10!!! percre is megy el. En orulok ha edesanyam vigyaz a kisfiamra nemhogy leorditsam a fejet. Egyebkent ha vezet az anya a mama ne hivogassa telefonon mert veszeljes. Az anyanak kellett volna odakesziteni kajat. 2 orara megy el es nem kesziti fel azt a szerencsetlen nagyit? El sem mondja neki, hogy vesz eseten mit tegyen hova forduljon? Egy ekkora baba kiszamithatatlan. Megehezhet fel ora mulva is de megehezhet 5 ora mulva is. Szerintem nagyon felelotlen volt az anyuka. Hogy is gondolta, hogy elhuz 2 orara es meg tejet vagy tapszert sem hagy hatra. Durva!! Meg jo, hogy nem hagyta a nagymam ehezni. Halgatnia kellett volna hogy ordit az unokaja?? Ahhh, teljesen kiakadtam.
2011. jún. 24. 10:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!