Hogyan lehet erre reagálni?
Sógornőm kislánya 5 hónapos. Sógornőmnek el kellett mennie orvoshoz, ezért a nagyszülőkre hagyta a kislányt.(csak anyatejes baba.) Úgy volt időzítve, hogy 2 órán belül hazajön, de dugó és egyéb előre nem tervezett dolgok miatt ez 3 óra lett. A Nagymama teljesen kétségbeesett, mert a kislány sírt. Szerinte éhes volt. (ami persze lehet 3 óra után) és erre adott a gyereknek BANÁNTURMIXOT!!!
Hozzáteszem, még el sem kezdték a hozzátáplálást, 6 hónap után akarták, amit nagyon vártak(kicsit talán túlzás, de kamerával stb. akarták megörökíteni.)
Sógornőm annyira kiborult ezen, hogy nagyon csúnyán leordította a Nagymamát, tényleg brutálisan.
Én is kibuktam a sztorin, mert tudta jól, hogy a baba még semmit sem kapott előtte az anyatejen kívül. És tudom, egy ekkora gyereknél azért lehet húzni(extrém esetben) az etetést, h alekötjük a figyelmét, 3 óra nem a világ vége...
Ti hogyan reagáltatok volna?
Csak érdekel, hogy más is így kibukott volna(én igen), de a Nagyi meg azon van vérig sértve, hogy beszélt vele a lánya, s hogy én is egyetértettem vele.)
hmm
azért tegyük hozzá h a nagyi nem mai gyerek akkor még mást volt a helyzet és ha kétségbeesett akkor az jön elő amit anno megtanítattak vele és nem az amit a lánya mond
sok mindent lehetett volna tenni ez igaz de akkor sem volt jogos az ordítás
ha a nagyink elszúrt valamit akkor nem üvöltetem vele hanem mondtam h mások ezt tegye vagy felírtam neki mit kell tenni
Kicsit néha feszült a viszonyuk amúgy is, mert az anyukája mindenbe beleszólt korábban és emiatt mindig vita volt.
Hagyja sírni a babát este, mert akkor tanul rendszert, 3 hónaposan tápláljon hozzá, ne engedje, hogy velük aludjon néha a baba, 3 óránként etessen 1 mellből...
Na szóval volt itt már sok minden
Nem rólam van szó, hanem egy rokonomról.
Köszönöm a válaszod! Csak abban nem értek egyet, ahogy írod: "fontos" dolgok: pl. orvos, érettségi találkozó, edzés.
Orvoshoz senki nem megy szivesen, ha mégis, akkor nyilván fontos. Szerintem egy pici babának sokkal jobb otthon maradni 1-2 órára mással, mint az Anyukájával várakozni az orvosnál, esetleg beteg emberek között.
Hogyan reagáltam volna?
Megkérdeztem volna,hogy ízlett-e a babámnak,megette-e.
Aggodtam volna az allergia miatt,de patáliát nem csaptam volna.
Mivel az orvoshoz menetelnél az idő pontosan nem tervezhető és a gyerek tutti ilyenkor 1 óra múlva ordít az éhségtől,ezért hagytam volna ott tápszert/anyatejet.
Nem értem miért kell ilyen dologból problémát csinálni.
Hát én csöppet sem haragudtam volna a nagyira, pedig mindkét fiamat sokáig szoptattam, a kicsi most is szopik még. Legalább kiderült, hogy van-e tehéntej allergiája:)
A viccet félretéve, kutya baja sem lesz a turmixtól, szerintem a nagyi jót akart és valljuk be azért nem tett semmi kárt az unokába:)
Az én anyósom például amikor a fiam 8 hónapos volt, a pörkölt zaftjába mártogatott neki kenyeret, mire hazaértem a fogorvostól már egy egész szeletet megevett. De láttam a nagyi arcán a büszkeséget, így eszembe sem jutott haragudni rá, mosolyogtam én is a kisfiam maszatos pofiját látva:) Persze kutya baja nem lett tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!