Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehet erre reagálni?

Hogyan lehet erre reagálni?

Figyelt kérdés

Sógornőm kislánya 5 hónapos. Sógornőmnek el kellett mennie orvoshoz, ezért a nagyszülőkre hagyta a kislányt.(csak anyatejes baba.) Úgy volt időzítve, hogy 2 órán belül hazajön, de dugó és egyéb előre nem tervezett dolgok miatt ez 3 óra lett. A Nagymama teljesen kétségbeesett, mert a kislány sírt. Szerinte éhes volt. (ami persze lehet 3 óra után) és erre adott a gyereknek BANÁNTURMIXOT!!!

Hozzáteszem, még el sem kezdték a hozzátáplálást, 6 hónap után akarták, amit nagyon vártak(kicsit talán túlzás, de kamerával stb. akarták megörökíteni.)

Sógornőm annyira kiborult ezen, hogy nagyon csúnyán leordította a Nagymamát, tényleg brutálisan.

Én is kibuktam a sztorin, mert tudta jól, hogy a baba még semmit sem kapott előtte az anyatejen kívül. És tudom, egy ekkora gyereknél azért lehet húzni(extrém esetben) az etetést, h alekötjük a figyelmét, 3 óra nem a világ vége...

Ti hogyan reagáltatok volna?

Csak érdekel, hogy más is így kibukott volna(én igen), de a Nagyi meg azon van vérig sértve, hogy beszélt vele a lánya, s hogy én is egyetértettem vele.)

2011. jún. 16. 09:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/78 A kérdező kommentje:
Csak még annyi, hogy azt is jól tudta a Nagyi, hogy 1-1.5 éves kor előtt nem akarnak tejet adni a babának. De szerinte ez túl van reagálva. Banán volt otthon egyedül, ezért azzal keverte.
2011. jún. 16. 09:19
 2/78 anonim ***** válasza:
100%

Én is kiakadtam volna..

Amúgy inkább almát vagy almalevet adott volna...

A banánturmix tejes volt??

Az ilyenek elkerülése miatt viszem én magammal a gyereket!!!

2011. jún. 16. 09:22
 3/78 anonim ***** válasza:
80%

A stílus, ahogy valószínüleg a sógornőd reagált a nagyi viselkedésére sértő volt. Ebben egyetértek a nagyival. Ő csak jót akart, más kérdés, hogy nem éppen tett ezzel jót.

Valóban nem világvége az a 3 óra, lelehet kötni egy csecsemő figyelmét. Esetleg sógornőd vihetett volna mellszívót és akkor ott lefej egy kis adagot, ha esetleg valami közbe jön, mint ahogy az eset ezt bizonyította.

Másrészt pedig, én se örültem volna, ha csak anyatejes babámnak hirtelen más tápanyagot is adnak. Jó, persze a banán nem a világ vége, de egy ismeretlen táplálék a gyomornak nem a legjobb.

Legközelebb mind a ketten okosabbak lesznek. Te meg, ha jót akarsz, nem folysz ebbe bele. :]]]

2011. jún. 16. 09:24
 4/78 anonim ***** válasza:
66%
Lehet, hogy én is kiakadtam volna. DE leordítani nem ordítottam volna le senki fejét miatta. Tisztelet kérem, tisztelet. A nagyi segített. Saját önös érdekemből nem szenvedtetem a gyerekemet, hogy videó felvételem legyen az első falatról.
2011. jún. 16. 09:27
 5/78 anonim ***** válasza:
89%

hmm

biztos nem ordibáltam volna vele

hiszem mint írtad kétségbe esett

inkább szépen megbeszéltem volna vele h ha legközelebb hasonló eset lesz akkor mit kellene tennie

(amúgy én mindig vittem magammal cumisüvegben lefejt tejet h legyen mit ennie ha mégis csúszik valami, szerintem alap h ha otthagyom a gyereket a nagyinál akkor kap 1 csomagot is mellé benne: pelus popsitörlő enni inni való pótruha)

szal ordítozás helyett előre kell gondolkodni

és egyet értek a nagyival h megsértődött csúnyán viselkedett vele a lánya

2011. jún. 16. 09:28
 6/78 anonim ***** válasza:
80%

mindkét fél hibázhatott: - Nagymama miért nem bírja fölvenni a telefont és kérdezni, hogy mi legyen?

- 5 hónapos már annyira nem kicsi, végül is ha megette a turmixot, ettől az egy alkalomtól nem lesz baja - megértem, hogy bosszantó, de azért nem kellett volna leordítani a nagymama fejét

2011. jún. 16. 09:28
 7/78 anonim ***** válasza:
87%

èn ha nagymama lennék és leordítja a menyem vagy a lányom a fejemet tuti megsértödnék.

ha nem lett a babának semmi baja akkor mit idegeskedik a sógornöd. Miért hagyta ott a babát kaja nélkül? De tényleg hogy lehet ilyen felelötlen egy anya hogy otthagyja a gyereket kaja nélkül. èn soha nem hagyom a gyerkemet ott kaja nélkül, ha anyatejes akkor lefejt tejett kellett volna otthagyni, vagy megmondani a nagyinak mit adjon a gyereknek ha éhes lenne. ha az anya igényszerint szoptat akkor föleg bármikor éhes lehet a gyerek, mert nincs napirendje.

mi volt a banánturmixban? ok tehéntej gondolom 1-2 kanál, ami nem túl jó elsöre de egyszer kibírta a gyerek, többet nem adnak neki és késsz. a banán meg tényleg nem káros.

szerintem egy elég hisztis pica a sógornöd, aki nem gondoskodott megfelelöen a baba otthagyásáról és ezért saját magára volt idges és valakin lekelett tölteni.

és mi az hogy leordítja az idösebb fejét. nálunk ez soha nem volt megengedett és akár milyen boszorka is lehetne az anyósom, akkor sem ordítanám le a fejét.

ja és ha tudom hogy 2 óra múlva eszik a gyerek, de nem végzek és mindenképpen én akarom etetni akkor fogom kia´llok a sorból és haza megyek.

az én lányom ha éhes mág 9 hósan sem tud egy percet sem várni, olyan hisztit rendez újszülött kora óta, hogy azt senki nem bírja egy percnél tovább hallgatni.

2011. jún. 16. 09:29
 8/78 A kérdező kommentje:

Nem folytam bele különösebben, csak találkoztunk másnap és elmesélte a sztorit Anyósom, és kérdezte, hogy én mit gondolok. Én meg elmondtam normálisan, hogy én is eléggé kibuktam volna és bár abban nem volt igaza a lányának, ahogyan beszélt vele, de a tartalomban abszolút igaza volt.

Tényleg hagyhatott volna ott anyatejet a sógornőm, de azért ennyi idő alatt nem hal éhen a gyerek. Ha felveszik, hülyéskednek vele, akkor máris elfelejti, hogy mondjuk éhes. Inkább azért sír ő ilyenkor, mert unatkozik. Amúgy a sógornőm azt mondta neki, hogy ha ez van, adjon neki egy kis vizet.

Amúg ymikor adta a babának a turmixot, már jól tudta, hogy a lánya 20-25 p múlva otthon van.

2011. jún. 16. 09:37
 9/78 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem sem kellett volna leordítani szegény nagyi fejét. Ő csak jót akart. Mondjuk más kérdés, hogy adhatott volna valami enyhe teát vagy vizet a gyereknek. Még azzal is kisebb a gond, mint a tejjel. Vagy banánt önmagában. De ezen már kár vitázni, mert megtörtént.

Nyilván kiakadnék én is hasonló helyzetben, de sosem ordítanék ezért anyósommal (anyukám nincs sajnos).

Az meg biztos, hogy ha anyatejes lenne a babám, akkor sem hagynám ott sehol kaja nélkül. Amikor apu vigyáz a lányomra, akkor a biztonság kedvéért be szoktam készíteni a tápszer port az üvegbe, hogy csak vizet kelljen ráönteni. Mert előfordult, hogy nem értem haza etetésre. De a minimum, hogy tea mindig van a kis üvegben. Anélkül el sem indulunk sehová, és otthon sem hagyom anélkül. Mert ha véletlenül megéhezik, egy fél órát lehet csalni teával.

2011. jún. 16. 09:38
 10/78 anonim ***** válasza:
90%

Én úgy jártam, hogy eltörött a csuklóm, bátyám orvos, bevitt, úgy volt, hogy egy órán belül végzek. Mielőtt mentem, szoptattam, baba nagymamánál maradt.

Persze nem végeztem, de mikor láttam, hogy nem fogok etetésre visszaérni, felhívtam és elmondtam, hogyan keverjen tápszert és mikor adja a gyermeknek. Tápszer természetesen van otthon ilyen esetekre.

Véleményem szerint mindkét fél hibás. Nagymama valószínű csak azért nem járt el helyesen, mert kétségbeesett és hirtelen ez tűnt neki a legjobb döntésnek. Nem tudom hibáztatni érte. Vigyázott a gyerekre, nem akarta, hogy éhezzen. Sógornőd felvilágosíthatná, mielőtt elmegy, hogy mi legyen a gyerkőccel, míg ő nincs ott.

Az végképp felháborító, hogy "brutálisan leordítja Nagymamát", aki neki segített.

2011. jún. 16. 09:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!