Hogyan lehet erre reagálni?
Sógornőm kislánya 5 hónapos. Sógornőmnek el kellett mennie orvoshoz, ezért a nagyszülőkre hagyta a kislányt.(csak anyatejes baba.) Úgy volt időzítve, hogy 2 órán belül hazajön, de dugó és egyéb előre nem tervezett dolgok miatt ez 3 óra lett. A Nagymama teljesen kétségbeesett, mert a kislány sírt. Szerinte éhes volt. (ami persze lehet 3 óra után) és erre adott a gyereknek BANÁNTURMIXOT!!!
Hozzáteszem, még el sem kezdték a hozzátáplálást, 6 hónap után akarták, amit nagyon vártak(kicsit talán túlzás, de kamerával stb. akarták megörökíteni.)
Sógornőm annyira kiborult ezen, hogy nagyon csúnyán leordította a Nagymamát, tényleg brutálisan.
Én is kibuktam a sztorin, mert tudta jól, hogy a baba még semmit sem kapott előtte az anyatejen kívül. És tudom, egy ekkora gyereknél azért lehet húzni(extrém esetben) az etetést, h alekötjük a figyelmét, 3 óra nem a világ vége...
Ti hogyan reagáltatok volna?
Csak érdekel, hogy más is így kibukott volna(én igen), de a Nagyi meg azon van vérig sértve, hogy beszélt vele a lánya, s hogy én is egyetértettem vele.)
Én azt nem értem miért nem beszélték meg, hogy mit csináljon a mama, ha mégis dugó v. bármi más történne. Azt sem értem miért nem kérdezte meg telón a mama, hogy adhat-e amit adott. Gondolom ismeri a lányát nem először ugrottak össze. Ahogy olvaslak a mama igencsak ludas. Anyám tudja, hogy ez az anyatejes táplálás a rögeszmém, ennyire nem ijedt volna meg. Mondjuk tényleg nem kellett volna ordibálnia, de biztos már nagyon feszült volt és ez volt a hab a tortán, bár tudom ez nem mentség. Lehet azóta mindkettő bánja, ez kettőjük játszmája. Én 1x mentem a házunk mellé vérvételre, de anyám lelkére kötöttem többször is még mikor haza csörögtem akkor is, hogy nehogy adjon neki tejet v. bármi mást.
Az enyém meg sem ette volna. Még mindent kilök a nyelvével.
Sógornődé jóízűen megette?
Átérzem az anyuka helyzetét, valószínű én is leordítottam volna. Még az hagyján, hogy banánt adott neki, de tejjel?!!!! Nem normális...
Nálam hasonló történt:
Karácsony volt, meghívtuk az ismerőseinket ebédre. Kacsa sült volt.
Kiszaladtam egy percre a konyhába, és addig az 5 hónapos kislányomat odaadtam a 3 gyerekes anyuka ismerősömnek, hogy fogja addig meg legyen szíves. Mire visszaértem, közli mosolyogva az ismerősöm, hogy adott a kacsából a gyereknek, mert annyira nézte. Azon nyomban leordítottam.
Kacsát egy éves kor után lehet csak adni. És fűszeres is volt ráadásul. Megkérdeztem tőle, hogy ha a gyertyákat nézte volna a gyerek, mit csinált volna:S (sikerült kitakarítani a száját, kivenni a kacsa húst)
Én ugyanúgy leteremtettem volna a nagymamát. És valószínű annyit mondtam volna később: Bocsánat a durva hangnemért, de tudod, hogy igazam van.
Csak egyet tudok érteni a legtöbb itt előttem szólóval;
bár valóban nem a legjobb megoldás volt a nagymama ötlete, de a durva hangnem mégsem kellene ilyenkor.
Azért lássuk be, nem méreggel etette a gyereket, semmi baja sem lesz attól, hogy egyszer tehéntejet kapott.
Mondom ezt annak ellenére, hogy én sem terveztem tehéntejet adni a babámnak 1 éves koráig.
az anyuka örüljön, hogy a nagyi vigyázott a babára, és gondoljon arra, hogy egyszer ő is lesz nagymama,neki is rosszul esne egy ilyen eset. biztos nem akart rosszat az unokájának.
(bár az én anyósom vigyázna 1szer a lányomra...semmi segítségrere nem számíthatok tőlük, az én szüleim meg másik városban laknak sajnos)
Előre is bocsi az off-ért! :)
Addig jutottam, hogy nem indul be a mellszívóval a tejleadó reflex. Mivel a kérdésedre úgy is jött egy csomó válasz, gondoltam ebben segíthetek.
Én sem tudtam mellszívóval fejni, így a mai napig (ma már csak ha kell, első 4-5 hónapban minden kajcsi után) kézzel fejtem. Próbálja ki, hátha talál valakit, aki megtanítja, bár nekem sem a kórházi csecsemősök tanították meg, hanem anyukám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!