Hogyan lehet erre reagálni?
Sógornőm kislánya 5 hónapos. Sógornőmnek el kellett mennie orvoshoz, ezért a nagyszülőkre hagyta a kislányt.(csak anyatejes baba.) Úgy volt időzítve, hogy 2 órán belül hazajön, de dugó és egyéb előre nem tervezett dolgok miatt ez 3 óra lett. A Nagymama teljesen kétségbeesett, mert a kislány sírt. Szerinte éhes volt. (ami persze lehet 3 óra után) és erre adott a gyereknek BANÁNTURMIXOT!!!
Hozzáteszem, még el sem kezdték a hozzátáplálást, 6 hónap után akarták, amit nagyon vártak(kicsit talán túlzás, de kamerával stb. akarták megörökíteni.)
Sógornőm annyira kiborult ezen, hogy nagyon csúnyán leordította a Nagymamát, tényleg brutálisan.
Én is kibuktam a sztorin, mert tudta jól, hogy a baba még semmit sem kapott előtte az anyatejen kívül. És tudom, egy ekkora gyereknél azért lehet húzni(extrém esetben) az etetést, h alekötjük a figyelmét, 3 óra nem a világ vége...
Ti hogyan reagáltatok volna?
Csak érdekel, hogy más is így kibukott volna(én igen), de a Nagyi meg azon van vérig sértve, hogy beszélt vele a lánya, s hogy én is egyetértettem vele.)
én azt vallom a nagyi telefonálhatott volna, viszont!!SOHA, semmilyen körülmények között nem hagytam kaja nélkül a babát. és ha valami oknál fogva többet késett volna a sógórnőd?
mellesleg az én lányom is olyan volt hogyha megéhezett akkor már azonnal kellett neki a kaja, "add uram de most rögtön", és ordított. igaz 11 hónapos lesz, de még a mai napig sem hagyom úgy a nagyira hogy nem mondanám el mikor mit adjon, ne készíteném ki neki.sőt, van hogy anyum felhív hogyha bizonytalan hogy akkor most mit is adjon neki.
egyébként tápszer nem volt?
Ne mondjátok, hogy az 5 hónapos baba éhen hal majdnem 3 óra alatt. Ő ismeri a gyerekét, tudta, hogy csak azért nyűgösködik ilyenkor, mert szomjas és unatkozik.
Tápszer nem volt, soha nem kapott tápszert a gyerek
Engem ez a mondat fogott meg:
"Meg pl azt mondta neki, hogy anno bezzeg a saját gyerekinél(vagyis konkrétan vele) büszkén betartotta 3 majd 4 órás etetést, mindeg yvolt, hogy a gyerek üvölt."
Anyósod és sógornőd között talán sokkal többről szól a feszültség, mint erről az egy esetről.
Különben nekem egyik fél viselkedése sem tetszik. Sógornőd hagyhatott volna ott lefejt anyatejet, anyósod meg talán felívhatta volna a lányát, hogy mi legyen. Öt hónapos babának tejet adni azért elég brutál dolog, én is kiakadtam volna.
10.22-es vagyok.
persze hogy nem hal éhen, de az én lányom is üvöltött ha enni akart, de már azonnal. és mivel ő koraszülött volt, ezért én fejtem neki a tejet 6 hónapon keresztül. az hogy esetleg kapott volna egy kis tápszert, nem egetrengető. attól nem lesz több egy gyerek ha soha nem kap tápszert.
mindkét fél hibás volt persze, én csak arra gondoltam, mi van ha ténylegesen nem végzett volna csak mondjuk 5-6 óra múlva,. bármi oknál fogva.
de tanultak mindketten gondolom.
Szerintem mindkét fél hibázott.
Az anyuka azzal, hogy nem hagyott a nagyinál lefejt tejet vagy tápszert ilyen esetekre. A nagyi pedig azzal, hogy pánikba esett és a saját feje után ment. Fel kellett volna hívnia a lányát, hogy mit csináljon a kicsivel.
Az én babám tápszeres, és ha anyukám vigyáz rá, mindig viszek magunkkal legalább 1 adag kaját, még ha csak fél óra is a tervezett programom. Bármi kozbejohet. Az meg a másik fele, hogy anyukám soha nem csinálna semmi új dolgot a gyerekemmel addig, míg velem meg nem beszéli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!