Hogyan lehet erre reagálni?
Sógornőm kislánya 5 hónapos. Sógornőmnek el kellett mennie orvoshoz, ezért a nagyszülőkre hagyta a kislányt.(csak anyatejes baba.) Úgy volt időzítve, hogy 2 órán belül hazajön, de dugó és egyéb előre nem tervezett dolgok miatt ez 3 óra lett. A Nagymama teljesen kétségbeesett, mert a kislány sírt. Szerinte éhes volt. (ami persze lehet 3 óra után) és erre adott a gyereknek BANÁNTURMIXOT!!!
Hozzáteszem, még el sem kezdték a hozzátáplálást, 6 hónap után akarták, amit nagyon vártak(kicsit talán túlzás, de kamerával stb. akarták megörökíteni.)
Sógornőm annyira kiborult ezen, hogy nagyon csúnyán leordította a Nagymamát, tényleg brutálisan.
Én is kibuktam a sztorin, mert tudta jól, hogy a baba még semmit sem kapott előtte az anyatejen kívül. És tudom, egy ekkora gyereknél azért lehet húzni(extrém esetben) az etetést, h alekötjük a figyelmét, 3 óra nem a világ vége...
Ti hogyan reagáltatok volna?
Csak érdekel, hogy más is így kibukott volna(én igen), de a Nagyi meg azon van vérig sértve, hogy beszélt vele a lánya, s hogy én is egyetértettem vele.)
és abban is biztos vagyok, hogy ha felhívja a lányát időben, hogy :"te..mikor jössz kb haza, a gyerek szerintem éhes", akkor azonnal eljön még az orvostól is a sógornőm.
Kicsit próbálom persze védeni, mert a pontos tények ismeretében kicsit más a szitu..
Hát tehet arról szegény kicsi babóka,hogy az anyukája nem hagyott ott tejcsit?! Miért kellene hogy ezért szenvedjen az éhségtől? Én is adtam volna a kicsinek valamit enni,ha már így alakult a dolog. Tudod Te,hogy milyen ha sír egy baba,amikor éhes? Nem hogy a sajátomat,de a másét is sajnálom,ha sír!-pláne,ha perceken keresztül! Hát mit tehet Ő arról? Miért kellene szenvedtetni? Igaza volt a nagyinak,hogy megetette! Ha másként nem tudta orvosolni a problémát,hát igaza van!
Azt az egy alkalmat meg igazán kibírta az anyuka!-legalább tanult az esetből,és máskor ha ilyen lesz,akkor a nagyiéknál hagy egy kis tejet is a gyerek mellé!
Üdv:2gyerkőcös ANYUKA!
Utolsónál a pont!
Nekem anyukám nagyon sokat vigyáz a kislányomra, sokat kell sajnos orvoshoz szaladgálnom. :(
Mindig hagyok itthon a gyereknek kaját (12 hetes), mert sosem lehet kiszámítani, főleg orvosnál, hogy mikor érek haza. Azért ebben a történetben sógornőd pont annyira volt hibás, mint szegény nagymama, aki csak jót akart, és azért lássuk be, nevelt már fel gyereket, aki ennek örömére leordította a haját.
Én is kiakadtam volna valószínűleg, de nem bántottam volna meg anyukám az tuti.
Trágárságokat azért nem mondott, csak nagyon ingerülten kiabált, hogy hogy lehet ilyen, hogy nem szólt neki, hogy menjen haza? Meg ott van velük szemben a bolt, vehetett volna inkább egy almát a gyereknek, ha már..
Meg pl azt mondta neki, hogy anno bezzeg a saját gyerekinél(vagyis konkrétan vele) büszkén betartotta 3 majd 4 órás etetést, mindeg yvolt, hogy a gyerek üvölt. Én is egyetértek, hogy akkor várhatott volna még egy kicsit.
Köszönöm a véleményeket. De azért ne tegyünk úgy, mintha 5 órára hagyta volna ott a gyereket. S az a lényeg, hogy miért mondott ellent a lányának. : ölbe veszi, hülyéskedik neki, ad neki vizet és egy mukkja sincs a gyereknek.
Ő maga biztatta a lányát, hogy menjen nyugodtan, minden rendben lesz, mert nem akarta otthagyni a gyereket ennyi időre.
Szóval most itt nem arról van szó, hogy éhezik a gyerek é sjajj szegény....
Én sem hagytam soha sírni a gyerekem, igény szerint szoptatom egy éve már. De tudom, hogy ha nagyon szükség van rá, egy picit lehet húzni..S nem arról van itt szó, hogy ettől rossz anya valaki Csak extrém esetekben, vészhelyzetben .
Amúgy lefejni nem tud tejet, nem indul be a tejleadó reflex a mellszívóra. Nekem is így volt.
S tudom, hogy nekem is fontos volt, hogy mit kap először enni a babám.
Szóval ne tegyünk úgy azért, mintha éheztetné a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!