Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen kifejezést nem szeretsz...

Milyen kifejezést nem szeretsz, ha mások a babádra mondják?

Figyelt kérdés
Ilyenekre gondolok, h. megszületik a picid és amikor az ismerősök nézik, ilyeneket mondanak: tündibündi/tünci, arika/aranyos, "helyes gyerek", édi stb. Ezeket ti sem szeretitek, vagy csak engem irritál? Van olyan, amit nem szeretsz, amikor mondják?
2011. ápr. 8. 17:06
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
68%

Ha olyasmihez nyúl a kislányom, amihez nem szabadna (szemetes, olló, stb.)akkor anyósom azt mindja neki, hogy ne nyúljon hozzá, mert kakás. Többször kértem, hogy ne mondja, mert megőrülök tőle!

Amit többek között szintén ő is csinál, és nem bírom, az az, hogy úgy direkt nyelvtani hibával beszél neki. Pl: Ott a antilop, beülünk a autóba, stb. A gagyarászásról nem is szólva...

2011. ápr. 14. 13:38
 32/54 anonim ***** válasza:
100%
Én is ettől kapok hülyét. Anyámék mániája: hol a anya? hol a apa? beülünk a autóba... kivagyok ettől, komolyan. És ha rájuk szólok, még meg vannak sértődve.
2011. ápr. 14. 13:51
 33/54 anonim ***** válasza:
100%

Én attól mászok falra, ha azt mondják el vannak kényeztetve. 3 6 év alatti gyerekem van. Gondolhatjátok mennyi idő jut kényeztetésre. :D

De igazából ezeket olyan, idős emberek szokták mondani, akiknél a gyerek kb. annyira volt becsben a családban, mint egy tehén. Mármint hasznosság szempontjából. Így sokáig nem foglalkozom a szövegelésekkel. :)

2011. ápr. 14. 13:55
 34/54 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nálunk is volt már minden amit leírtatok.Ami nagyon durva volt és verte a biztosítékot a férjem nagymamája volt aki közölte h olyan "kis tuskó" a fiam,erre csúnyán néztem és megkérdeztem,hogy ezt most hogy is érti,erre ő,hogy olyan kis vaskos,dagi gyerek.Kész voltam tőle,mindig ledagizza a fiam pedig szerintem átlag súlyú 82 cm és 11 kg.

2011. ápr. 14. 14:07
 35/54 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, de háklisak vagytok.. :D :D Jó, mindenki más.. Tudom.

Nekem ilyenekkel, hogy szopizik e, jó baba e .. stb. nem volt gondom! Sőt, büszke voltam/vagyok, hogy 13 hónapos, és még mindig van tejem, hogy sosem volt hasfájós, hogy majdnem a kezdetektől végig alussza az éjszakát, hogy barátságos, hogy mosolygós..stb. Szóval nincs a lányommal sok gond. Talán azt furcsállottam Én is, hogy rózsaszín nadrágban, sapiban, kabátban volt a karomban, és megkérdezték, hogy kisfiú? Mondtam, hogy nem, erre úgy elcsodálkozott a kérdező. (Pedig nem fiús egyáltalán) Aztán mondja, hogy: Jaaa, már látom, rózsaszínben van! Jajj.. a mai világban nem lehet tudni, már mindent ráadnak a gyerekekre! Pfff.. :)

Persze azt Én sem díjazná, ha idegenek megfogdosnák, de szerencsére nem találkoztunk soha ilyenekkel! A boltban vagy buszon ha dünnyögtek neki, vagy Róla beszéltek, hogy milyen szép, azt egy mosollyal elintéztem!

2011. ápr. 14. 14:17
 36/54 anonim ***** válasza:
35%

Hú hát elég sok hozzászólásban megtaláltam magunkat...

Anyósom 2 hetesen kibontotta a gyereket a rugiból vagyis a combját és elkezdte csókolgatni,dögönyözni a kiságyban.Közben azt mondogatta Apósomnak nézd milyen húsikája van.Hát a lánykámnak épp hogy volt egy kis lába.Rosszul voltam hisz törékeny kisbabaként kezeli az ember az újszülöttet nem??Legalábbis az elsőt biztos..Nálunk is gügyögtek,de rájuk szóltunk azóta nem gügyögnek,sőt a lányom 2 évesen szebben beszél mint Anyósóm 52 évesen!De ha nem szólók rá anyósómra tuti csúnyán beszélne a gyerekem,azt meg nem szerném!

Meg azt nem szeretem mikor rájuk szólunk valamiért a nagyszülőknek pl:hogy jobban kéne figyelni a kicsire erre az a válasz"Én is felneveltem 3mat" hát elmondom én is hogy szeretnék én is egyett,nem is egyet,és pont ezért kéne jobban vigyázniuk.Nem is merem nyugodt szívvel rájuk bízni a lányom!

Azt se szeretem mikor engem vagy a lányomat le "fiam"-ozzák.Milyen szókás ez?Én igen is nő vagyok a lányom pedig lány.

A férjemet Gábornak hívják és a szülei meg a tesói is le "Gabi-zzák"ÁÁÁÁ falra tudnék mászni ha hallom!

A lányomat Dzsesszikának hívják unokatesója 2 éves most kezdett el beszélni és nem tudja kimondani csak hogy Dzseee,Hát anyósóm jön és kérdezi hol van Dzsee???mert jött a unókatesó és keresi,mondom nem Dzsee hanem Dzsesszika.Mondom én hogy nem tud beszélni!!

Tiszta apja nálunk is elhangzik mindig de csak ha itt vagyunk ahol az apa rokonai laknak.Ha szülőhazámban vagyunk ott azt mondják tiszta Anja.Szerintem meg a mamámra hasonlít aki már nem él.Mikor megszülettet ugyan úgy nézett ki a lányom mint a mamám a halálos ágyán.Szóval szerintem tiszta dédi!

Mikor kiderült hogy kislány 4D-s képet kinyomtattuk csak a nunija ltszódótt és oda adtuk a nagyszülőknek erre Anyósom:Majd az a 100%ha kint lesz! biztos van még amit tudnák írni de úgy is mindig Anyósómat hoznám fel,nálunk ő az okos,nagyszájjú.Neki vannak ilyen jó beszólásai!Nekem nem kell kimennem az utcára hogy ilyet halljak.

2011. ápr. 14. 14:19
 37/54 anonim ***** válasza:

Azt utáltam, ha megkérdezték, hogy jó baba-e? Értelmezhetetlen hülyeség, mert értem, hogy az eszik-alszik baba a jó baba. De akkor a hasfájós rossz?

Amúgy a mi idegesít, az inkább az én lelkiállapotomtól függ. Leginkább.

2011. ápr. 14. 14:33
 38/54 anonim ***** válasza:

utálom mikor az anyósom teljesen belehajol a képébe,holott minden alkalommal mikor létja,sírva fakad,és nem,nem közelít hozzá finomabban. Ja,és már 8 hónapos,de még mindig ugyanazokat a gütyögéseket,puszilgatásokat vágja le,mint a kezdet kezdetén.Nagy már,játsszon vele inkább! Ja,és ne kérdezzen "tőle" olyasmit,amire tőlünk-a szüleitől-várja a választ "mikor jössz mamához" erre legszívesebben azt mondanám,hogy egyszer-egyszer te is eltolhatnád a segged hozzánk.

Ja,de ezeket valószínűleg azért utálom mert az anyósom csinálja.

De azt is utáltam,mikor anyukám azt mondta a babának hogy "olyan buta vagy" amikor sírt és nem lehetett megvigasztalni. Nem,nem buta,csak nem kell lustának lenni megnyugtatni.

2011. ápr. 14. 14:37
 39/54 anonim ***** válasza:

Én már tán nem is tudok újat mondani, nálunk is ment a rózsaszín ruhás, rózsaszín babakocsis sétánál a de szép kisfiú, meg elejétől fogva a szopik? Utálom a szót is, hogy szopik. Eleinte vérig sértődtem, ha megkérdezték, hogy szoptatok-e, pláne, ha férfi kérdezte. Mi köze hozzá? Ismeretlenek is elkezdtek nekem szoptatásról beszélni, hát nem mindegy neki? Amúgy 15 hónapig anyatejes volt, a végén már büszkén bólogattam, ha kérdezték. Az egész utca engem dicsért, hogy milyen sokáig szoptatok. Minap megkérdezte a szomszéd egy ismeretlen társaságában, hogy harapja-e a cicit. Hát nem is tudom leírni, mit éreztem. Köpni nyelni nem tudtam, majd felvilágosítottam, hogy hónapokkal ezelőtt elválasztódott, rá se néz a cicire, amúgy meg sose harapott. Teljesen elszomorodott, hogy már nem szoptatok, nem értem miért, na mindegy.

Nálunk mamám és néném mondja, hogy "a anyu, a autó"... Szörnyű, botrányos! Egyszer véletlenül azt mondta mamám, az anyu, hát rögtön javította a anyura. Elképesztő!

Anyósom ilyeneket mondott a gyerkőcnek, kukííí, kukííí, hogy kukucs. A cica meg cici volt, miközben még szoptattam... Lányom persze mire gondolt rögtön? Hjaj...

2011. ápr. 14. 14:41
 40/54 anonim ***** válasza:
56%
Utolsó vagyok, már csak egy dolog van, amitől rosszul vagyok, ma már csak ez bosszant. Mamámmal együtt élünk. Lányom már másfél éves múlt, mond is ezt-azt. Mamám meg folyton ezeket mondja neki, eeeeeeej, eee-eeeej! Mondjad, eeeeeeej! Meg mondjad, hogy őőőőőő! Őőőőőőőő! Na, ez mi akar lenni? Jesszusom, mindjárt kiugrok az ablakon, minden nap többször ezzel traktálja a gyermekemet, aki furán néz, s látszik, hamarosan bizony mondani is fogja. Nem merem mondani mamámnak, hogy fejezze be, mert tudom, hogy elfelejti, feleslegesen meg nem akarom bántani. De egy másfél évesnek már beszélni kell, nem ilyen hülyeségeket mondani, aminek semmi értelme! Ezért volt minden gyereke-unokája beszédhibás, mert csak gügyögtek hozzájuk, nem beszéltek normálisan. Tató (autó), meg ilyeneket mondtak a gyerekeknek. Hát az enyémmel normálisan beszéljenek!
2011. ápr. 14. 14:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!