Az egyik barátnőm kislánya sajnos elég fejletlen kisbaba, vagy talán csak lustácska, nem is tudom, milyen kifejezést használjak rá. Mi lehet az oka?
Pár nap múlva 9 hónapos lesz, de teljesen olyan, mint ha csak 4-5 hónapos lenne. Ha pl. háton fekszik a szülei franciaágyán, nem csinál semmit, nem akar se forogni, se kúszni-mászni, semmit.
Ha az etetőszékében ül pl. és mutatnak neki egy játékot, új tárgyat, van hogy nem is nagyon reagál rá, nem igazán érdekli semmi, és alig mozog.
A tekintete, arckifejezése normális, néha mosolyog is, ezzel nincs gond.
Ez még normális, vagy kéne aggódniuk?
ezt nem kérdeztem tőlük, de azt tudom, hogy a két ünnep között fogják vinni egy kötelező vizsgálatra.
rendben van, hogy nem az én dolgom, csak hát, aggódom, mert fontosak nekem a barátnőim, minden örömük, bánatuk.
Hát,az én babámat már azért elküldte a doki a rehabra kivizsgálásra,mert 9 hós korában még nem mászott,pedig ő 7 hósan kúszott,5 hósan oda-vissza forgott,ja és ült is már egyedül és örökmozgó volt,mégse volt elég a dokinak,úgyhogy járhattunk gyógytornára több hónapig,a semmiért!
Szóval az ismerősöd dokiját vagy nem érdekli,hogy mi van a kicsivel,vagy az ismerősöd nem mondja el neki,hogy semmit nem csinál. Én dokim már mindenféle kivizsgálásra elküldte volna...
azt tudom, hogy a védőnő rendszeresen jár hozzájuk.
természetesen nem mondtam neki, hogy mit gondolok.
de szerintem ő is érzi, hogy lassabban fejlődik, hiszen van a családjában is kisgyerek, az ismerősei között is.
köszi a tippet! :)
igen, ott motoszkált eddig is a fejemben, hogy szóljak-e, de hát ez annyira necces téma, nem szeretném, ha megsértődne.
talán majd megemlítem neki, de legközelebb csak januárban látogatom meg őket, és nem is biztos, hogy a hónap elején, szóval még odébb van.
Szia, ez nem normális szerintem sem.
Én a saját történetemet tudom leírni neked erre: az én babám 4 hónapos most, 2. és a 3. hós oltáson is mondogattam, hogy a kisfiam nem vezeti át a karját maga előtt, és láthatóan a jobb karját nem használja annyira, mint a balt. Tehát én szóltam, de simán majdhogynem leüvöltöttek a szokásos "minden gyerek másképp fejlődik! ne merjem siettetni" stb. szövegekkel. Tehát még én éreztem magam rosszul, hogy szólni mertem.
Aztán a fiam elmúlt három hónapos, amikor észrevettem, hogy igazából nemhogy nem akar - szerintem a sok sikertelenség elvette a kedvét - , de valamiért mintha nem is tudna oldalra fordulni. Újra szóltam a védőnőnek, gy.orvosnak, a válasz ugyanaz volt.
Úgyhogy úgy döntöttem, hogy pénz ide-vagy oda, kerestem egy magán gyerekorvost, aki azonnal közölte, hogy a fiamnak le vannak tapadva az izmai, és a gyerekorvosnak ezt látnia kellett volna ha egy kicsit is odafigyelt volna a fiamra. - a védőnőt nem minősítem, mert egyébként is csak azt tudja nézni, hogy mit vettem a fiamnak, de ésszerű dolgokat, vagy jó tanácsot még sosem hallottam tőle.
A magánorvos azonnal fejlődésneurológushoz küldött, ez is magán volt, mert időpont az sztk-ba a havakban volt. A fejlődésneurológus tornát tanított nekünk, és két hét torna után a fiam mostmár biztonságban fordul oldalra. Két hét szakszerű foglalkozás után... Egyébként a f.neurolgóus közölte, hogy gyanúsan sok gyerek jár a rendelésére a gy.orvoson körzetéből...erről ennyit.
Tehát az én véleményem az, hogy a barátnődnek a kezébe kéne venni a gyereke sorsát és nem nézni, ahogy letapadnak az izmai és ez által el sem tudja képzelni, hogy mekkora bajt csinál a gyerekének! Olvasson csak utána!
Én a helyedben megmutatnám neki ezt az oldalt és a válaszokat, hogy néééézd mit találtam...mintha véletlen lenne. Hátha észbekap, hogy ez nem normális, amit a gyereke csinál-nem csinál.
-jöhet a lepontozás, ez a véleményem és a saját történetem -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!