Az egyik barátnőm kislánya sajnos elég fejletlen kisbaba, vagy talán csak lustácska, nem is tudom, milyen kifejezést használjak rá. Mi lehet az oka?
Pár nap múlva 9 hónapos lesz, de teljesen olyan, mint ha csak 4-5 hónapos lenne. Ha pl. háton fekszik a szülei franciaágyán, nem csinál semmit, nem akar se forogni, se kúszni-mászni, semmit.
Ha az etetőszékében ül pl. és mutatnak neki egy játékot, új tárgyat, van hogy nem is nagyon reagál rá, nem igazán érdekli semmi, és alig mozog.
A tekintete, arckifejezése normális, néha mosolyog is, ezzel nincs gond.
Ez még normális, vagy kéne aggódniuk?
képzeljétek, az utóbbi 2,5-3 hétben bámulatos fejlődésen ment át a kislány!!
nem győztem ma álmélkodni! :)
3 hete nem igazán lepett meg, szinte semmit nem változott, a mai nap viszont kellemes meglepetés volt!
már könnyedén felhúzódzkodik a kiságyában, járókában, és elé sok időt tölt álldogálással, persze még kapaszkodva. 25-én múlt 10 hónapos. szóval hamarosan elindul szerintem.
egyre érdeklődőbb, "beszédesebb".
szóval kár volt aggódnom. még jó, hogy nem szóltam. :)
amúgy kiderült, havonta látja a védőnő.
és most már kúszik-mászik is. :)
kérdeztem, hogy foglalkoztak vele pluszban, hogy ennyit változott, de azt mondta a barátnőm, hogy nem, magától érzett rá a dolgokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!