Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen kifejezést nem szeretsz...

Milyen kifejezést nem szeretsz, ha mások a babádra mondják?

Figyelt kérdés
Ilyenekre gondolok, h. megszületik a picid és amikor az ismerősök nézik, ilyeneket mondanak: tündibündi/tünci, arika/aranyos, "helyes gyerek", édi stb. Ezeket ti sem szeretitek, vagy csak engem irritál? Van olyan, amit nem szeretsz, amikor mondják?
2011. ápr. 8. 17:06
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
56%

Amikor a fiamat tetőtől talpig kékben, plüssfocilabdával a kezében lekislányozzák.

A sorból hátra nézne, ahol sír a gyerek és megmondják, hogy melege van stb., mikor én tudom, hogy 38 fokos láza van, azért sír.

Nálam a milyen szép gyerek, hogy lett ilyen, pedig az anyja nem szép! viszi a prímet. Ez különös undokság. Amúgy mindenki szerint bombanő anyuka vagyok, ami amúgy nem fontos, de igenis utálom, hogy rólam is ítélkeznek.

Na és a "Természetes étket eszik?" Azt se értettem mi van, majd kiderült a szoptatásra gondol...

2011. ápr. 14. 12:43
 22/54 anonim ***** válasza:
35%
Ja és a " mütyűrke ".
2011. ápr. 14. 12:44
 23/54 anonim ***** válasza:
Ilyen nálunk is volt!:-)) Rózsaszin babakocsiban ül,pálmacopfal a fején,rózsaszin ruhában a kislányom,és szt monták rá kétszer is hogy de szép kisfiú!!!!És amikor az egyiket kijavitottam hogy kislány akkor azt mondta,hogy AZÉRT még ugy is szép.Utálom a kézfogdosós puszilgatósokat én is.
2011. ápr. 14. 12:54
 24/54 anonim ***** válasza:
52%
Én azt utálom mikor azt mondják "milyen kis gyémááánt!".
2011. ápr. 14. 13:09
 25/54 anonim ***** válasza:
35%
Én azt nem szerettem,mikor anyósom "puszta szeretetből" belevigyorgott a gyerek arcába kb 2 centiről és azt mondta neki hogy "kiiiis szarhááázi".Azt hittem belelépek a szájába.Szóltam a férjemnek,aki alig hitt a fülének.Mikor előtte is megtörtént ugyanez,közölte az anyjával,hogy ha mégegyszer ezt kiejti a száján,az életben nem látja a gyereket többet.Mire ő:jaaaj de kis sértődős vagy! Hát én ezt nem szerettem.
2011. ápr. 14. 13:13
 26/54 anonim ***** válasza:
én lennék a kiállhatatlan anyuk az elejéről: ilyen velem is előfordult: rózsaszín nadrág, pulcsi, cipő, a kezében egy rózsaszín játék, a fülében fülbevaló, erre megkérdezik, hogy kisfiú? Hát én visszakérdeztem, hogy : ön szerint??? komolyan mondom, nem normálisak az emberek.....
2011. ápr. 14. 13:15
 27/54 anonim ***** válasza:
63%
előző, bocsi, de ez igazságtalan volt. lehet közölni vele szépen, hogy ezt nem szeretitek, ne csinálja. de ő szeretetből mondta, ti meg megfenyegettétek, hogy nem láthatja többé az unokáját???
2011. ápr. 14. 13:17
 28/54 anonim ***** válasza:
68%

Na nálunk ia van "de nyugtalan ez a gyerek", meg "olyan kis hisztis".... Hát kiütném, főleg mikor olyan gyerek anyja mondja, aki szerintem hisztisebb meg nyugtalanabb. meg a "jó húsban van" is fel tud huzni, szerintem nem kövér, de nem is sovány. Aztán anyosomék beszéde: szácskudat töröld meg (szádat), nózija....

és amugy is, csak én kritizálhatom, az enyém :)

2011. ápr. 14. 13:27
 29/54 anonim ***** válasza:
84%

Hű, hát nem semmi, amiket írtatok... Mi vidéken lakunk, már terhességem óta mindig megállít valaki az utcán, engem ezek a beszólások nem zavarnak. Hogy szopik-e, meg jól eszik-e, ezt szerintem idősebbek azért kérdezik, mert számukra ez jelenti azt, hogy minden rendben van a baba körül, miért zavarna? Nekem sem mindig tudták, hogy kislány, de én örültem az érdeklődésnek, bár egy az egyben sosem fiúzta le senki :-)

Amit viszont utálok, az a pocaklakó (örülök, hogy nem vagyok ezzel egyedül), meg nem nagyon szeretem a gügyögést sem. Amit egész terhességem alatt utáltam, az 2 kérdés: Az egyik, hogy jó baba-e. Könyörgöm, milyen legyen egy baba benn a hasamban, mitől lenne rossz? A másik, hogy hogy bírom? Imádtam a terhességem minden percét, sosem éreztem azt, hogy ez olyan dolog, amit ki kell bírni.

Születése óta azt nem szeretem még, hogy folyton hasonlítgatják valami rokonhoz, de mivel csak a férjem családját ismerik, így természetesen mindenben valakire az ő családjábaól hasonlít.

2011. ápr. 14. 13:35
 30/54 anonim ***** válasza:
46%

Utálom mikor azt mondják a nagymamák mikor a fiam gügyög vagy a maga babanyelvén "beszél",hogy panaszkodjál!!!Mit panaszkodna,kap enni,inni,foglakozva van vele,jókat alszik,boldog,kiegyensúlyozott akkor mit panaszkodna ő csak így kommunikál!

A másik meg mikor anyósom jelen volt 1-2 fürdetésnél mikor még pár hetes volt a fiunk!na már most melyik pár hetes baba repes a boldogságtól amikor fürdetik??Erre anyósom:"szegény!!"Utálom mikor "leszegényezik"a gyereket,akaratodon kívül ráragasztod a gyerekre a rosszat!

A másik meg amit soha nem fogok elfelejteni,hogy mikor első nap hazajöttünk a kórházból,persze nagymamák itt voltak csőstől,kézről-kézre járt a gyerek hiába mondtuk nekik Apával,hogy ez még neki sok de hát ők meg agyonakarták szeretgetni!Na el is tört a mécses,nagyon elkezdett sírni a fiam alig lehetett megvígasztalni(gondolhatjátok kezdő anyukaként nem volt görcsbe a gyomorm..ááá...meg még én sem igazán tudtam,hogy is kéne megnyugtatni!!)Erre anyósom:

"Jajj de sír szegény,látszik,hogy szenved!!"

Na akkor mondtam anyósomnak,hogy vegye a cók-mókját és nagyon gyorsan húzzon haza!!!!Azóta is alig beszélünk...

Szóval én az ilyen hasonló szitukat utáltam,azon kívül,hogy szopik-e?jó baba? stb.

2011. ápr. 14. 13:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!