Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyósom most teljesen elvágta...

Anyósom most teljesen elvágta magát nálam! Annyira fel vagyok háborodva! Szerintetek jogos?

Figyelt kérdés
Ma a család összejött mikulás alkalmából!Ott volt a 3unoka!Játszottak nagyon jó volt a hangulat!Aztán ugye megjöttek a csomagok!Az én fiam 1éves!a másik két unoka 2 és 3évesek!Szóval ő a legkisebb!Mikor anyósom oda adta a csomagokat láttam hogy az én fiam egy gagyi pár 100forintos kis csomagot kapott!Benne egy 1gagyi mikulás meg egy ostya szelet!A másik 2gyerek meg kinder csomagot kapott milka csokival meg mikulással!Csak néztem ki a fejemből hogy ez most mi!Meg is jegyeztem hogy biztos nem telt már a 3.gyereknek szebb és normálisabb ajándékra!Erre anyósom azt mondta hogy úgy sem tudja még értékelni az ajándékot!De akkor is rosszúl esik!Szegény kisfiam....! :( Szerintetek túl reagálom!??Igazából nem érdekel....a csomagot a férjem simán kidobta és azt mondja az anyjának hogy többet nem is kell vennie semmit aztán eljöttünk!Legalább tőlünk ma azaz a mikulástól majd olyat kap amit szeret!:)
2010. dec. 5. 19:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
100%

hmmmmm

Erdekes szitu. En azert azt hiszem ott maradtam volna a baba miatt, hogy jol erezze magat. Meg valoszinu az unokatesok unneplese is megtort a kirohanasotokkal. Es hat ok ugye nem tehetnek semmirol. Persze azon jogosan haborogtok, hogy nem egyenloen osztja a "szeretetet" a nagyi az unokak kozott. Ebben nekem is van tapasztalatom. A picim 10 hos. Nagyi eddig 3x latta, akkor sem akarta kezbe venni sem. Ja 2 utcara laknak tolunk. Meg mikor pocakban volt akkor mondtak, hogy mar van 2 unokajuk es az untig eleg nekik. Szoval toluk nem is jott Mikulas, mi is ma tartottuk. Nem is varjuk hogy jojjon. Szoval tudni kell kitol mire lehet szamitani. En mondjuk toluk semmire sem szamitok, igy nem is csalodhatok. Szep unnepeket mindenkinek! Szoljon a szeretetrol es ne arrol, hogy ki kitol mit es milyen ertekben kap. Talaljatok meg a beket a csaladdal. En ezt kivannam mindenkinek....

2010. dec. 5. 21:00
 52/73 anonim ***** válasza:
69%

A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:53

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, na az emberi butaságra ennél jobb példa nem is kell!

2010. dec. 5. 21:01
 53/73 anonim ***** válasza:
85%
én egyet értek veled kérdező,és most ne nézzük azt a részét a dolognak,hogy őt nem tartja unokájának,mert házasságon kívül született.Más lett volna,ha nincs ott a másik két gyerek,és nem látod,hogy ők normális édességet kaptak.Az én fiam 15 hónapos,Anyukám és Tesóm megkérdezte,hogy mit kapjon,mivel ők tudják,hogy nem eszik édességet.Így gyümölcsöt és könyveket kapott,a Déditől meg kiskesztyűt.Az igaz,hogy ő még nem fogja fel ezt a mikulásdit,de akkor se különböztessük meg.Úgy lett volna a fair,hogy ugyanannyi értékben kap neki való dolgot,mint a másik két gyerek.Ő úgy se kezdte volna összehasonlítani,hogy a másik kinder csokit kapott én meg gyümölcsöt,itt az a lényeg,hogy ő is kapott csomagot.És nem gagyi szar bevonómasszát és valami E-ben gazdag ostyát,hanem valami minőségi dolgot,amit ehet.Én mondjuk nem dobtam volna ki,meg nem jöttem volna el,de itt végeztem is volna anyóssal.a telefon után meg végleg.
2010. dec. 5. 21:01
 54/73 anonim ***** válasza:
100%

Húúúú, sok válasz, nincs türelmem az összeset elolvasni, így bocsánat, ha már érkezett hasonló válasz.....

Megértelek.

Nálunk úgy alakult, hogy Anyukám nővérem kisfiának csinált egy csomagot, amibe került kisautó meg édesség. Mivel a Kislányom 11 hónapos, ő banánt és Nestle folyékony tejpépet kapott. Úgy gondolom, ez így fair, értékben hasonló, de mégis életkorhoz igazodott.

Anyósom a két nagyobb unokájának készen vásárolt csomagot, a lányomnak nem adott semmit.

Ennyi. Úgy érzem, hasonló helyzetbe kerültünk mindketten. De én ilyennel inkább már nem foglalkozom.... Ne tedd Te se, fölösleges :)

2010. dec. 5. 21:12
 55/73 anonim ***** válasza:
100%

Nagy gyereknek szupi csoki???(nem azt mondom, hogy ne egyen egy 2,3éves csokit, de biztos csak csokit lehet adni???), a kicsinek pedig össze tudott volna tenni mikuláscsomagot a kicsinek is ehető nasival...

Mert széttéphető maszatolható a csokimikulás, na neeeee...

Ha nekem kellett volna adni a 3csomagot, akkor mind a 3ugyan olyat kap... pl 3kicsi plüssös csomag, ami ugyan noname, de nem is kakaómassza. Fiam 18hónaposan ilyet kapott, a miki maszatolható, a csoki ehető, de a plüss visz mindent.

2010. dec. 5. 21:18
 56/73 anonim ***** válasza:
100%
Felháborító ez a viselkedés a mama részéről!!!Ne foglalkozzatok vele többet!Nagyon durva ez a tel. beszélgetés. Gusztustalan, amit művelt. Fog ő még 'járni a ti utcátokban'! Csak akkor már késő lesz!
2010. dec. 5. 21:26
 57/73 anonim ***** válasza:
100%
21.00 oras valaszolo vagyok ujra. Most olvastam a 20.38as kommentedet a telefonhivassal. Hat ez felhaborito amit a "kedves mama" mondott! Hihetetlen hogy ilyen dolgok elhagyhatjak valaki szajat. (lehet, hogy nalunk is ez a helyzet? jutott eszembe) A szivem sir ertetek... Jo, hogy a ferjed melletted van, szegeny pici fiad semmirol sem tehet... ot is nagyon sajnalom. Remelem a fozocskezest befejezted a "mami" szamara! Istenem de sajnalom, hogy ilyen dologgal kell szembesulnotok. Probaljatok napirendre terni folotte es minimalisra csokkenteni a kapcsolatot vele, hisz mint mar valaki irta (csak forditott ertelemben) amilyen az adjon Isten olyan a fogadj Isten. Legy eros!
2010. dec. 5. 21:28
 58/73 anonim ***** válasza:
91%

Szia, értem én is a felháborodásodat, ami nagyon is jogos! Nem kell a legmárkásabb belga csoki, de egy kisgyerek ne egyen bevonót meg kakaómasszát, mert többet árt, mint használ. Két mandarin többet ért volna. Egyébként meg ne azt nézze, hogy ki eszi meg, hanem azt, hogy az unokáinak egyforma öröme legyen. Egy három éves gyerek már észreveszi, hogy ő többet kapott, mint a kicsi, és másképp vonja le a következtetést belőle, mint egy felnőtt. Vehetett volna egyébként neki plüssös mikicsomagot, a plüss legalább megmarad emlékbe az első mikulásról, amit a nagymamától kapott! Ha volt ideje a másik két gyereknek a legmárkásabbakat összeválogatni, akkor vehette volna a fáradtságot, hogy a te kisfiadnak is válasszon valami szépet!

Én is bevallom kicsit hazabeszélek, az én édesanyáméknak 5 unokájuk van, a kisfiam a legkisebb, 3,5 hónapos, de ugyanolyan nagy mikulást és szaloncukrot kapott, mint a nagyobbak.

Az anyóstól nem kapott semmit, mert nem tud azon túllépni, hogy fiúnak született, ugyanis már van egy fiú unokája, akit imád és elhalmoz mindennel, de a miénk miért nem lett lány. Eddig 3X látta, egyszer csak azért, mert mi elvittük, de akkor se örült neki, az volt az első szava, hogy "miért nem szóltatok, hogy hárman jöttök". - A megyÜNK kifejezés vajon mit takar??! - Most pl. közölte, hogy nem lesz nagy karácsonyi ajándék, mert a másik unokáját - 8 éves - tavasszal nyaralni viszi és arra gyűjt....- az én fiam meg kit érdekel.

Sorolhatnám a sérelmeket, van bőven!

DE vigasztaljon az, ami engem is:

Egyszer a te kisfiad is felnő, nagyobb lesz és akkor majd megmondja a sérelmeit a nagymamának, ahogy én is az enyémnek, akit nem láttam 20 évig, és két utcával lakott feljebb!

És a kedves anyósnak többet egy fogpiszkálót nem tennék keresztbe a helyedben, ha a fiamat bántaná! Ebből igenis csinálj presztizskérdést, a fiad nem tehet semmiről!

A párod pedig igazán mintaapa, becsüld meg, amiért kiáll a családjáért az anyjával szemben!

2010. dec. 5. 22:03
 59/73 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig az összes választ, már fáradt vagyok, de kisfiam még nem alszik:( Ez nagyon felháborító, mit képzel a vén k...ája. Már bocsánat, de nagyon felháborodtam (a kommenteket végig olvastam). Ilyet, szörnyű. Pici még a kisfiad, nyugi nem érti. Akár párod anyukája akár nem felejtsétek el, megnézitek évente 1x és kész. Kisfiad meg majd ahogy nő, megérti és felfogja, hidd el megfogja tőle kapni a "kedves mama".
2010. dec. 5. 22:10
 60/73 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek, én is szomorú lennék ebben helyzetben és bizony nekem is rosszul esne. Sajnálom, hogy anyósod házasságon kívüli gyermeknek nézi a kisfiadat.

Én azt hiszem ezzel a nappal meghúznék egy láthatatlan távolságtartó vonalat kettőnk között. Én biztosan befejeznék vele mindenféle képmutató viselkedést és csak a legszükségesebb kommunikációra szorítkoznék mindössze a férjemre való tekintettel.

Biztosan szívtelennek tűnik a véleményem, de ezt tenném.

Nálunk is ma volt Mikulás a nagyszülőknél. Egyforma korú kislányaink vannak, egy hónap különbséggel. Mindkettő most is és karácsonyra is hajszál pontosan ugyanazt kapják.

Kitartást kívánok!

2010. dec. 5. 22:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!