Anyósom most teljesen elvágta magát nálam! Annyira fel vagyok háborodva! Szerintetek jogos?
hmmmmm
Erdekes szitu. En azert azt hiszem ott maradtam volna a baba miatt, hogy jol erezze magat. Meg valoszinu az unokatesok unneplese is megtort a kirohanasotokkal. Es hat ok ugye nem tehetnek semmirol. Persze azon jogosan haborogtok, hogy nem egyenloen osztja a "szeretetet" a nagyi az unokak kozott. Ebben nekem is van tapasztalatom. A picim 10 hos. Nagyi eddig 3x latta, akkor sem akarta kezbe venni sem. Ja 2 utcara laknak tolunk. Meg mikor pocakban volt akkor mondtak, hogy mar van 2 unokajuk es az untig eleg nekik. Szoval toluk nem is jott Mikulas, mi is ma tartottuk. Nem is varjuk hogy jojjon. Szoval tudni kell kitol mire lehet szamitani. En mondjuk toluk semmire sem szamitok, igy nem is csalodhatok. Szep unnepeket mindenkinek! Szoljon a szeretetrol es ne arrol, hogy ki kitol mit es milyen ertekben kap. Talaljatok meg a beket a csaladdal. En ezt kivannam mindenkinek....
A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:53
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, na az emberi butaságra ennél jobb példa nem is kell!
Húúúú, sok válasz, nincs türelmem az összeset elolvasni, így bocsánat, ha már érkezett hasonló válasz.....
Megértelek.
Nálunk úgy alakult, hogy Anyukám nővérem kisfiának csinált egy csomagot, amibe került kisautó meg édesség. Mivel a Kislányom 11 hónapos, ő banánt és Nestle folyékony tejpépet kapott. Úgy gondolom, ez így fair, értékben hasonló, de mégis életkorhoz igazodott.
Anyósom a két nagyobb unokájának készen vásárolt csomagot, a lányomnak nem adott semmit.
Ennyi. Úgy érzem, hasonló helyzetbe kerültünk mindketten. De én ilyennel inkább már nem foglalkozom.... Ne tedd Te se, fölösleges :)
Nagy gyereknek szupi csoki???(nem azt mondom, hogy ne egyen egy 2,3éves csokit, de biztos csak csokit lehet adni???), a kicsinek pedig össze tudott volna tenni mikuláscsomagot a kicsinek is ehető nasival...
Mert széttéphető maszatolható a csokimikulás, na neeeee...
Ha nekem kellett volna adni a 3csomagot, akkor mind a 3ugyan olyat kap... pl 3kicsi plüssös csomag, ami ugyan noname, de nem is kakaómassza. Fiam 18hónaposan ilyet kapott, a miki maszatolható, a csoki ehető, de a plüss visz mindent.
Szia, értem én is a felháborodásodat, ami nagyon is jogos! Nem kell a legmárkásabb belga csoki, de egy kisgyerek ne egyen bevonót meg kakaómasszát, mert többet árt, mint használ. Két mandarin többet ért volna. Egyébként meg ne azt nézze, hogy ki eszi meg, hanem azt, hogy az unokáinak egyforma öröme legyen. Egy három éves gyerek már észreveszi, hogy ő többet kapott, mint a kicsi, és másképp vonja le a következtetést belőle, mint egy felnőtt. Vehetett volna egyébként neki plüssös mikicsomagot, a plüss legalább megmarad emlékbe az első mikulásról, amit a nagymamától kapott! Ha volt ideje a másik két gyereknek a legmárkásabbakat összeválogatni, akkor vehette volna a fáradtságot, hogy a te kisfiadnak is válasszon valami szépet!
Én is bevallom kicsit hazabeszélek, az én édesanyáméknak 5 unokájuk van, a kisfiam a legkisebb, 3,5 hónapos, de ugyanolyan nagy mikulást és szaloncukrot kapott, mint a nagyobbak.
Az anyóstól nem kapott semmit, mert nem tud azon túllépni, hogy fiúnak született, ugyanis már van egy fiú unokája, akit imád és elhalmoz mindennel, de a miénk miért nem lett lány. Eddig 3X látta, egyszer csak azért, mert mi elvittük, de akkor se örült neki, az volt az első szava, hogy "miért nem szóltatok, hogy hárman jöttök". - A megyÜNK kifejezés vajon mit takar??! - Most pl. közölte, hogy nem lesz nagy karácsonyi ajándék, mert a másik unokáját - 8 éves - tavasszal nyaralni viszi és arra gyűjt....- az én fiam meg kit érdekel.
Sorolhatnám a sérelmeket, van bőven!
DE vigasztaljon az, ami engem is:
Egyszer a te kisfiad is felnő, nagyobb lesz és akkor majd megmondja a sérelmeit a nagymamának, ahogy én is az enyémnek, akit nem láttam 20 évig, és két utcával lakott feljebb!
És a kedves anyósnak többet egy fogpiszkálót nem tennék keresztbe a helyedben, ha a fiamat bántaná! Ebből igenis csinálj presztizskérdést, a fiad nem tehet semmiről!
A párod pedig igazán mintaapa, becsüld meg, amiért kiáll a családjáért az anyjával szemben!
Megértelek, én is szomorú lennék ebben helyzetben és bizony nekem is rosszul esne. Sajnálom, hogy anyósod házasságon kívüli gyermeknek nézi a kisfiadat.
Én azt hiszem ezzel a nappal meghúznék egy láthatatlan távolságtartó vonalat kettőnk között. Én biztosan befejeznék vele mindenféle képmutató viselkedést és csak a legszükségesebb kommunikációra szorítkoznék mindössze a férjemre való tekintettel.
Biztosan szívtelennek tűnik a véleményem, de ezt tenném.
Nálunk is ma volt Mikulás a nagyszülőknél. Egyforma korú kislányaink vannak, egy hónap különbséggel. Mindkettő most is és karácsonyra is hajszál pontosan ugyanazt kapják.
Kitartást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!