Anyósom most teljesen elvágta magát nálam! Annyira fel vagyok háborodva! Szerintetek jogos?
Nem értek egyet a 80%-os válaszolóval.
Egyrészt a stílusa..., másrészt meg kedves válaszoló, egyáltalán nincs abban igazad, amit írsz. Ugyanis nem érted a szituációt. Az anyós nem azért vett gagyit a kicsinek, mert olyat akart venni, amivel játszik, hanem azért, mert még kicsi, feleslegesnek ítélte, hogy költsön rá.
És ez így ebben a formában nem szép dolog. Ha több unoka van, akkor a nagyszülő (mivel ő a felnőtt!) oda kell figyeljen arra, hogy egyformán kapjanak a gyerekek.
Hiszen ha már most így áll hozzá, akkor mi lesz később? A nagyok mindig nagyobb ajándékot kapnak, csak mert előbb születtek?
Ez egy idő után nagyon bántó lesz a legkisebbnek, és erre a felnőtteknek kutya kötelessége odafigyelni.
Nem mellesleg meg, ha a kérdező csokit akar adni a gyereknek, ahhoz senkinek semmi köze.
Szerintem sem reagálod túl. Sajnos vannak ilyen emberek. Apukám anyukája is ez a típus volt világ életében. Míg a másik 2 unoka a legfinomabb kindereket kapta, mondván mert ők azt szeretik, addig nekünk csak egy tejbevonatos gagyi télapócsokit kaptunk, amit egyenesen gyűlöltünk gyerekként, és sosem ettük meg...Annyi különbséggel, hogy mi csak itthon dobtuk ki. De legalább a másik mamám ellátott mindenféle édességgel, finomságokkal míg gyerekek voltunk.:) Persze szarul esik, meg minden, főleg az, hogy mi a testvéreimmel sosem érhettünk fel a másik két "zseninek" beállított unokájához fel, de mára már letojom. Az egy dolog, hogy 10 éve már a szülinapomkor sem köszönt fel (27 vagyok). De nem számít, tudom, hogy sem én sem az én fiaim sosem leszünk olyan tökéletes unokák, és dédunokák, mint az övéi, de őt mi így fogadtuk el...Ez van, már nem számít.
Mellesleg, amikor 20 voltam, a szülinapomra olyan ürüggyel nem jött el, hogy "nem volt senki aki elmenjen érte", pedig csak egy telefon kellett volna, és apa elszaladt volna hozzá. Erre 5 nappal később befutott a kereszt szüleimmel együtt, de addigra én már nem voltam otthon, mert épp moziba mentem, mikor apa telefonált utánam, hogy elmentem e már, és hogy visszamennék e. Én csak annyit mondtam, hogy nem, mert nem ezen a napon születtem. Slusz pasz....Azóta nem köszönt már fel sosem. De nem számít, már nem is akarom. Régen, míg kicsi voltam szerette volna neki megfelelni, de mára már nem.
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:33
Hát egyáltalán nem értek veled egyet. Egy egy éves gyereknek egy gagyi vacak ostyaszeletet????? Az lett volna utánajárás és gondolkodás amit én írtam, és nem ez. De már akkor is jobb lett volna ha egyáltalán nem csokit kap, hanem egy mikulás zacsiban banánt meg mandarint pl. És akkor nem kiakadás van hanem istenítés, hogy még erre is figyelt és a saját kis kezével rakta össze a csomagot. Ha meg a csoki mellett döntött akkor ugyanaz jár mindhárom gyereknek.
Tény, hogy ha egy családban a gyerekeknek ajándékot veszek, akkor általában azonos értékben próbálom összeválogatni a dolgokat pontosan olyan reagálók miatt, mint te is! Csak azért, hogy ne legyen balhé...
De ha az én anyósom ezt tette volna, tuti, hogy nem dobom ki és nem szólok érte! Kit érdekel, hogy az egyik Milka a másik meg olcsóbb fajta??
Nagyon sajnálom szegény asszonyt, hogy így ráripakodtatok! OK, hogy nem ismerem a hátteret, nem tudom, hogy alapból milyen a nő, de rólatok már megvan a véleményem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!