Anyósom most teljesen elvágta magát nálam! Annyira fel vagyok háborodva! Szerintetek jogos?
Nem reagáltad túl. Nálunk az anyósom el sem jött, pedig tegnap hívtuk, hogy jöjjenek át, azt mondta jó, erre ma nem jön mert már betette a mosnivalót és nincs mit felvennie... Anyukám jött, a 14 hónapos kislányom kapott mesekönyvet (együtt néztük ki), egy pulcsit, meg egy kis csokimikulást amit én és a férjem is kaptunk. Na meg egy halom banánt, narancsot, mandarint.
Ne érdekeljen anyósod, én már oda sem figyelek. A Ti mikulásotok nem sajnálta még az egy évesre sem a pénzt.
"Az anyós nem azért vett gagyit a kicsinek, mert olyat akart venni, amivel játszik, hanem azért, mert még kicsi, feleslegesnek ítélte, hogy költsön rá. "
igen. Ez a kérdező feltételezése. De az én megérzésem az, hogy ez teljesen hibás feltételezés. Nem valószínű, hogy egy mama, ne pont a legkisebb unokáját imádná legjobban. Ez ellentmond a mamaságnak. Sokkal valószínűbb, hogy átgondolta, és így találta jónak.Egy kisbabát még az is imád, aki nem rokona. Pont a mama ne szeretné??
Butaság egy kalap alá venni kicsit - nagyot. Nálunk mindenki olyat kap aminek örül. És nem méricskélünk. Egyik laptopot kap, másik meg egy 2 e. ft-os könyvet. Mert most ennek örül. Tavaly egyik télikabátot kapott, a másik meg tolltartót. Mert ennek örültek Eszükbe se jutott méricskélni, hogy ez 1500 ft, a másik meg 30 ezer..nem érdekli. Az érdekli, milyen színű, stb. A lányom( a tolttartós) el is bőgte volna magát, ha kap ő is még egy kabátot. Minek?? A tolltartóra vágyott.
szerintem nekem van igazam, és kérdező magában hord valami régi sértődést és teljesen félrértette. Szerintem a mama terve jó volt- csak elfelejtette a szülőket előre beavatni. az lett volna a jó, ha szól előre, hoyg ne lepődjenek meg. A kisbaba örült - a szülők sértődtek meg. És elrontották minden gyerek örömét. A Mikulásnap az örömszerzésről szól, és a gyerekeknek ünnepe, nem a felnőtteké. Csak a kedves kérdező és férje, mivel az anyjuknál voltak, hirtelen gyerekként viselkedett(irígység) ami várható volt, csak mindenki megfeledkezett erről.Úgy viselkedtek, mintha ők, és a uncsik szülei lennének a gyerekek- ami érthető persze, a szülői házban. De mivel igazából felnőttek, most hazaérve át kell gondolni, és korrigálni.
A stílusomat sokan szeretik :)
Igazán. Gyakran kapok dícséretet, nem iróniából írom, hanem büszkeségből.;)
Megértem, hogy vígasztaljátok a kérdezőt, de nem azzal használunk, pl. a barátunknak sem, ha azt mondjuk, amit hallani akar, hanem sokszor pont azzal, ha megmutatunk egy másik lehetséges igazságot is. Talán mégis az volt a valóság?
Legalább egy percre képzeld el, kedves Kérdező? Nem lehet? Talán úgy volt, ahogy én mondom. Kérdezd meg a mamát ... ő tudja.
az 1-2-3 évesnek fogalma sincs a pénzről Őket a színe érdekli, meg a fogása. És higgyétek el, ők egészségesebbek.
nem nagyobb! Értsd meg. Nincs kisebb mag nagyobb ajándék. A gyerekek az igazat látják. A forint nem számít.Mert tényleg teljesen lényegtelen. Van neki való ajándék, meg nem neki való. (íz, illat, forma, szín, veszélyes vagy nem)Itt mindenki neki valót kapott, minden gyerek jól járt(volna, ha nem veszitek el tőle)
Az a mikuláscsoki amit te sz.ranak nevezel, a babádnak álomajándék lett volna, ha megkaparinthatja. Ne felnőttfejjel gondolkodj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!