Anyósom most teljesen elvágta magát nálam! Annyira fel
vagyok háborodva! Szerintetek jogos?
Meglehetősen bunkó dolog szarnak titulálni az ajándékot,csak azért,mert az olcsó. Gondolom,te is a mai divat szerint eteted a fiadat,és akkor anyósod nem is mert neki csokit venni.
De a szavaid alapján azt hiszem,hogy anyósod érzi,hogy ti ellenségesek vagytok vele. A másik gyereke pedig nem ilyen. Amilyen az adjon Isten,olyan a fogadj Isten is. Ezen nem kellene csodálkoznod.
A helyetekben bocsánatot kérnék a mamától,amiért elrontottátok az ünnepet. Elsősorban a fiacskádét! biztosan szívesen játszott volna az unokatesóival.
2010. dec. 5. 20:16
Egy évesen fogalma sincs arról, hogy ő esetleg mást kap mint a nagyok. Én is elvárnám, hogy gyermekem ugyanazt a minőséget kapja, mint a jelenlevő többi gyerek. Vagy ha nem akkor valami teljesen más jellegűt. Plüsst, gyümölcsöt, kekszet, piskótát. Valami babásabbat. A csokitélapó nem is feltétlen neki való. Azzal meg, hogy bontogathatta volna, nem értek egyet. Hiszen ha bontogatja, a szájába is veszi (mint a legtöbb egy éves) és akkor eszik is belőle valamennyit. A silány minőségű nápolyi biztosan ízlett volna neki, de egy jobb minőség, feltételezem esetleg ízre is kellemesebb. Én mindig odafigyelek, hogy a rokon gyerekek ne legyenek meg különböztetve. Amíg picik, piskótás baba nasis csomagot kaptak, aztán szépen egyformát kapott mindenki. Sőt, arra is figyeltünk, hogy a tejérzékeny gyerkőc olyat kapott amit ő is meg ehetett. Nem is volt probléma soha. Egyszerűen nem is illik szerintem egyiknek jó még a másiknak silány minőségű csomagot adni. Akkoe sem, ha még pici és nem tudja. Viszont ezt a békát meg le kell nyelni, hiszen a nagymamát nem lehet lecserélni és még az ilyen nagymama is jól jöhet a háznál.
2010. dec. 5. 20:19
33/73 A kérdező kommentje:
Sajnos eléggé rosszkor történt ez....de már nem bírtuk tovább....hogy én a gyerek és saját otthonom kívül megyek foglalkozni anyóssal aki ezt így hálálja meg....áhh....mindegy is!Biztos ezt érdemli/érdemeljük....!Konkrétan a ott volt a névnapja a kicsinek...eszébe sem jutott szülinapja sem....mikor szóltunk hogy ma van a Baba szülinapja és hogy nem jön e át tortázni közölte erre neki nincs ideje!(tv-t nézett konkrétan)És most meg ez....nagyon felháborítónak tartom!
Nem tudom kedves 80 %-os de szerintem pont az lenne a cél, hogy egy 1 éves gyerek ne gagyi szar mikulást és ostyaszeletet kapjon, hanem mondjuk belga csokit vagy valami nagyon márkásat és nem a márkabutziság miatt, hanem azért mert az valóban jó minőségű, míg a 200ft-os mikuláscsomag nem is tartalmaz csokoládét csak kakaós masszát, ami baromira egészségtelen sz@r. És az a bizonyos ostya is ezzel a krémnek nevezett trutyival van töltve pl mikulás szelet.Úgyhogy a kedves nagyija a csöppnek ebbe is belegondolhatott volna. Meg abba is amit a kérdező is írt ha kapott volna egy almát egy banánnal akkor nincs semmi, hiszen akkor valóban feltételezhető az előre megfontoltság, de így .....
2010. dec. 5. 20:24
A válasz írója 92%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:15
Nem olvastam végíg a kommenteket, mivel a kérdezőnek szerettem volna válaszolni a saját véleményem szerint. És azt írtam is, hogy tuti volt előzménye a dolognak. Én azt nem értem, hogy minek hisztizni emiatt. Ha gondjuk van egymással, felnőtt ember létükre, miért nem beszélik meg? Ha úgy érzed, problémád van az anyóssal,miért nem állsz oda elé és kérded meg Tőle, hogy mi a baj?
2010. dec. 5. 20:25
Szerintem, ha nem dobtátok volna ki az ajándékot, hanem esélyt adtatok volna a gyereketeknek, hogy eldöntse tetszik e neki, akkor megláthattátok volna, hogy jó ajándék volt e. Szimplán a gyerek reakciójából. És ha örül neki, akkor nektek is vele kellene örülni és megköszönni az ajándékot ami örömet okozott.
2010. dec. 5. 20:32
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:25
Igen a megbeszélés részében igazad van, de én nem nevezném hisztinek a dolgot. Szerintem teljesen jogos a felháborodásuk, pláne hogy nem az első eset. Én nem hiszem, hogy ilyen helyzetben a mamát még hátba is kellene veregetni az "ügyességéért". Amit nem tartok jónak az az, hogy mindez a gyerekek szeme előtt zajlott le.
2010. dec. 5. 20:33
A válasz írója 92%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:33
Nem hátbaveregetés, hanem egyszer gyerekek nélkül leülni és megkérdezni hogy mi a baj. Ha nem beszélnek, a gyerekek felcseperedésével ez csak rosszabb lehet. De neki kell eldönteni, hogy hajlandó e normális kapcsolatot kezdeményezni az anyóssal. Persze a többi meg a mamán múlik..
2010. dec. 5. 20:36
39/73 A kérdező kommentje:
Na a kedves mama felhívta a férjemet....közölte hogy ez az unoka azért nem érdemel mást/jobbat mert nem is tartja unokájának!Mivel a ez a gyerek házasságon kívül született és hogy az milyen szégyen!És hogy szégyenli a gyereket és minket is!És hogy SOHA ne is várjuk tőle hogy szép és normális ajándékokkal fogja elhalmozni a fiamat!A férjem meg erre közölte hogy bezzeg arra jók vagyunk hogy segítsük őt mindenben!De akkor ezek után el lehet felejteni minket!És a fiúnkat is!
Ok! Jól elvitatkozunk itt, de én is ezt szerettem volna kihozni a mondókámból. Én úgy gondolom, hogy ez akkor is csúnya dolog volt a mamától és a kérdés arra irányult, hogy szerintünk túl reagálja-e a kérdező. A válaszom pedig az hogy nem.
2010. dec. 5. 20:40
Kapcsolódó kérdések: