Másnál is nyüglődik a gyerek, amikor a telefont a kezetekbe veszitek?
Na jó, így már 100%, hogy kamu.
De amúgy neked semmi dolgod?
Nem szoktál vásárolni, takarítani, magaddal foglalkozni?
Nekem pont az a bajom, hogy nem elég a délelőtt mindenre, időm nem lenne telefonozni, pont egy baba mellett, mert mindenhova vinnem kell magammal.
Nem kezdett el valami nagymozgást most? Mászás vagy járás vagy valami?
Lehet éppen szeparációs szorongása van. Nekem akkor nem lehetett mellőle elmozdulni. Ilyenkor olyan játékokat játszottam vele, amik kicsit segítenek neki oldani ezt (nálunk alvásnál is gondot okozott).
Amúgy keress olyan játékokat, amiket te is szeretsz játszani, sétáljatok nagyokat. Ha nagyobb lesz már tudtok menni játszótérre is.
Amúgy sok játék nekem sem volt élvezetes, de kerestem olyanokat amik nekem is azok. Mondjuk a könyvolvasás nekem pont ilyen és imádja is...
Amúgy ha mindenképpen akarsz valamit csinálni gyerek mellett akkor oszd fel az idődet 20 perc gyerekkel játszás, 10 perc anyaidő. De akkor állj fel és ne mellette a szőnyegen tiktokozz.
Amúgy a Pinteresten találsz egy csomó ötletet, hogy mit játszhattok együtt. Pl. ha egy lufit fel tudsz lógatni a plafonra úgy, hogy a baba pont bele tudjon rúgni, azzal elég sokat elszórakozhat. De ezeknél ott kell lenni mellette, nem 100% biztonságosak, ha kidurran a lufi azonnal el kell venni mert fulladást okozhat, vagy ha leszakad a madzag, ugyanez.
Az én fiam héthónaposan nagyon sokat eljátszott magában, és nem kellett egész nap szórakoztatni. Azért az tényleg kimerítő.
Igen, nem hülyék. Konkrétan nálunk az van pici kora óta (most 10 hónapos), ha csak ülök a kanapén és nézem ahogy játszik, akkor nagyon szépen elvan. Viszont amint a telefont bámulom vagy használom akár egy üzenet írásra rögtön idejön és nyöszörög. Észreveszi hogy nem figyeltem rá… okos lények ezek.
Lényeg, hogy ha nem valami baromi fontos dolgot kell elintézni a gyerek előtt ne telefonozz, nem a gyerek miatt, mert neki kára nem lesz ebből. Neked lesz szívás hogy a gyerek elviselhetetlen módba kapcsol. :D
Sajnálom, hogy neked nem jön össze! :( de azért ne én legyek a hibás
Csak becsüld meg legalább, ne a qrva tiktok legyen fontos.
Nem a 38as vagyok......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!