Gyerek mellett mennyire lehetetlen egyetemet csinálni?
Ez sok mindentől függ.
Hanyadéves vagy az egyetemen? Ha màr utolsó éves, akkor viszonylag egyszerű a helyzet. Terhesen bőven van időd tanulni, szakdolgozatot írni, stb. Ha még most kezdted az egyetemet, akkor szívás, ugyanis baba első két életéve a legmegterhelőbb anyai szempontból. (Éjszakai etetések,ébrenlét, hasfájás, fogzás...) Akármilyen lelkesek a nagyszülők, ezeket a feladatokat nem tudják tőled átvenni és nem is lenne egészséges, ha a picit a nagyszülők nevelnék 0-24-ben, ilyen pici korban,hiszen a kötődés kialakulása szempontjából fontos,hogy minél több időt tölts a babáddal!
Síró baba mellett, kialvatlanul meg úgysem tudnál tanulni. Szóval ha még sok van hátra az
egyetemből, akkor még ne vállalj gyereket! A passziválás lehet megoldás esetleg. Ha jól emlékszem, kb 1-1,5 évet lehet passzívon lenni.
Aztán még gondold át azt is, hogy milyen szakra jársz. Milyen a gyakorlat. Pl.: óvodapedagógus szakon elég gáz a gyakorlat, mert azon kívül, hogy rohadt sokat kell készülni a foglalkozásokra, bármilyen betegséget is hazavihetsz a babádnak. Illetve terhesen sem szerencsés oviban lenni, mert bizonyos betegségek pl a lepkehimlő végzetesek a magzatra.
Aztán a harmadik pont, amit érdemes vizsgálni, az anyagi oldal. Az apuka el tud tartani? Esetleg a nagyszülők vállalják a baba és mama összes költségét?
Milliós tételről beszélünk, még akkor is, ha használtan veszel mindent.
Szóval,szerintem meggondolatlanság egyetem mellett babát vállalni.
Attol fugg, hogy mennyire vagy elszant es van-e segitseged. Nem lehetetlen, de nagyon nem egyszeru.
De ha nem vagy terhes, fejezd be elobb,ne szivasd magad. 10x olyan nehez, mint gyerek nelkul.
Es gyerekvallalas utan szerinted konnyebb munkat talalni? Az se egyszeru.
Nem tudom miert ennyire surgos a dolog, levelezo kepzes mellett inkabb dolgozz, legyen munkahelyed es onnan menj szulni.
Nekem másfél éves kisfiam van, őszintén, én elképzelni sem tudom, hogy egyetemre járjak a gyerkőc mellett, egy sima napot is kihívás végig vinni, de nekem pl segítségem nem sok van, de ha lenne is, nem azért szültem, hogy más nevelje.
Egy ismerősömnek ugyanolyan idős kisfia van, mint az enyém és most kezdte el a mestert az egyetemen. Facebookon csodálattal néztem, hogy na ez igen, valamit jobban csinál biztos, mint én, ha még egyetemre is van ideje. Amikor találkoztam vele, elmesélte, hogy a gyerek heti 3 napot egyhuzamban a nagyszülőknél van, még ő tanul. Ekkor voltak kb 10-11 hónaposak a gyerekek. Na így tényleg beleférhet a suli, de én nem akarnám így csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!