Másnál is nyüglődik a gyerek, amikor a telefont a kezetekbe veszitek?
Bakker en 23 évesen szültem akkor amikor már volt ugyan érintőképernyős telefon, de semmi okossag nem volt rajta.
Neveltem a lányomat normálisan, és érdekes soha nem unatkoztunk.
Még egyszer kérdezem. 7 hónaposan nem kúszik, forog? Nekem még csak 4 hónapos, de itt vannak tippek, amiket csinálunk:
- éneklés(én se tudtam gyerekdalokat így retrót, Azariaht, Tankcsapdát és népdalokat énekeltem)
- mondókák (ezeket se magamtól tudtam, hanem rá lehet keresni)
- tornáztatás, csiklandozás
- séta
- tükörben bohóckodás
- játszószőnyegen felügyelni, hogy ne kússzon, forogjon le róla. Játékokat elé rakni, plüssökkel bohóckodni
- mesélni (disney meséket talán te is tudsz fejből)
- kommentálni mit csinálok éppen
- egyszerűen csak szeretgetem, puszilgatom, ölelem.
Nem akarom elhinni, hogy a tiktok fontosabb mint a babád kacaja. Erre mondják, hogy gyereknek gyerek.
25-os, miert ne kusszon le a jatszoszonyegrol? Csak erdekel :D
Mert ezt nem fogod tudni betartani sokaig, ha mar tenyleg kuszik.
Nem vagyok egy elborult elméjű, két éves lassan a fiam és néha, ha nyugodtan szeretnék fürdeni nézhet 10 perc mesét (Babóca, vagy Nándimese), de ilyenkor is igyekszem, mert tudom, hogy baromira nem egészséges a képernyő ilyen pici korban.
Az, hogy TikTokot nyomkodjak mellette, meg soha eszembe sem jutott. Főleg, hogy egy ennyi idős gyerek napi 2-3 alkalommal alszik, amikor konkrétan azt csinálsz amit akarsz, beleértve a telefon nyomkodást is.
Amúgy értem, hogy uncsi, nekem is volt néha ilyen kínlódós napom, amikor csak azt vártam, hogy teljen el, de azért nem ez volt az általános.
7 hónaposan már mászogatott a gyerekem, ott már azért tudtunk mit csinálni, bohóckodni, "olvasni".
Most meg jön az igazi jó idő, hogy ne savanyodj meg minden nap menj el kötelezően egy kiflit venni (vagy bármi mást csinálni, engem az motivált, hogy a fiam imádta a friss kiflit csócsálni). Ha minden nap kimozdulsz (nyilván nem a 40 fokban ami eddig volt), sokkal jobban fogod magad érezni, a nap is jobban telik.
"En kifejezetten nagyon várom, hogy nagyobb legyen és lehessen vele normálisan játszani és nem csak csörgőt rázogatni"
Nyugi, addigra a gyerek megszokja ezt, hogy leszarod meg képernyőfüggő lesz, és akkor már neki nem lesz rád igénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!