Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rákiabáltam a gyerekemre, nem...

Rákiabáltam a gyerekemre, nem tudom kezelni már? Hogy szoktatok feszültebb napokon megnyugodni?

Figyelt kérdés

Tudom, nem kellett volna, bűntudatom is van rendesen.

De nyűglődött egész nap, ha leraktam, az volt a baj, ha felvettem, akkor az. Nem volt jó sem a babakocsi, sem a kendő, sem a hordozó, sem a hinta, pihenőszék. Pár percekre csendben volt, megörültem, ahogy engedtem le, kezdett bele újra a sírásba, nyekergésbe. Kértem a férjemtől, hozzon vacsorát, mert egész nap két szendvicset ettem, kb. az a mekis shake és sajtburger tartotta bennem a lelket, aztán hazajött üres kézzel, mert sokan voltak a drivenál.

A babát is felébresztette, újra kezdődött a nyűglődés és akkor kiabáltam rá, hogy "te meg fogd már be végre a szád". :(

Ettől is rosszul érzem magam nagyon, meg úgy a midennapoktól, hogy ugyanúgy telik minden, hogy eltelik a nap úgy, hogy semmi nem történik, senkihez nem szólok. És ez az egész napos sírás, nyűglődés kiborít, mikor semmi nem jó neki.

2024. jún. 25. 21:33
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
30# de ha én éhes vagyok, akkor nem alma, meg tejbegríz, vagy bármi babapüré kell...akkor én jól akarok lakni, és felnőtt kajaval tudok. Ennyit nem vonok meg magamtól. A nyitokerdeseben benne van a kerdezonek, hogy rakiabalt a gyerekere. Aztán meg nyilván nagyon megbánta...szerintem a legtöbbeknél sajnos pont azért szakad el a cérna, mert saját maguknak 10-15 perc egyedül kajalast sem engednek meg, amíg a gyerek ébren van, mert ennyire felaldozzak magukat. Aztán írják ki a kérdéseket, hogy nincs enidejuk, és utálják a gyereknevelést...persze, rengeteg minőségi idő kell a gyerekkel, ezzel egyetértek, DE! Mi is emberek vagyunk.
2024. jún. 27. 10:49
 32/33 anonim ***** válasza:
0%

31# Ebben totálisan egyet is értünk. Én sem gondolom, hogy ne férnének bele az alapigények a napba. Ellenben azt igenis gondolom, hogy nem CSAKIS azon az áron férnek bele, hogyha leültetek egy pár hós babát a tv elé. Annyi módon lehet kreatívnak lenni, én most csak hoztam egy példát azzal, hogy egyetek egyformát. :)

Illetve szerintem jó ha szokja az ember, hogy mostmár jó néhány évig nem azt fogja enni, amit szeretne, ha a gyerekével nem azt akarja etetni, amit ő maga enne éppen. Minél nagyobb, annál kevésbé fogja megérteni, hogy ő miért kap gyümölcsöt, én meg miért eszek jégkrémet uzsira. Érted na... :D (Direkt mondtam sarkalatos példát.) De egyébként ez időben is igaz. Ha együtt ebédelünk, akkor nem nasizok be fél órával korábban, ha a gyerekemtől is ezt várom éppen. :) Csakhát első babával nehéz még tudatosítani, hogy lesznek olyan dolgok, amik állandók maradnak és lesznek olyanok, amik állandóan változnak. :)

2024. jún. 27. 11:48
 33/33 anonim ***** válasza:
53%

Mondjuk szerintem a szalonna és a banános tejbegríz is véglet. Meg lehet oldani úgy, hogy nem babapempőt eszem, de olyat, ami a babának is alkalmas. Legalábbis nekem ez működött jól, ettől még nem mindenkinek válik be ugyanaz.

Végső megoldásként megfelelő a tv, de azért érdemes előtte sok más lehetőséget végigzongorázni, mert általában lehet jobb megoldást találni. De nem mindig.

2024. jún. 27. 13:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!