Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rákiabáltam a gyerekemre, nem...

Rákiabáltam a gyerekemre, nem tudom kezelni már? Hogy szoktatok feszültebb napokon megnyugodni?

Figyelt kérdés

Tudom, nem kellett volna, bűntudatom is van rendesen.

De nyűglődött egész nap, ha leraktam, az volt a baj, ha felvettem, akkor az. Nem volt jó sem a babakocsi, sem a kendő, sem a hordozó, sem a hinta, pihenőszék. Pár percekre csendben volt, megörültem, ahogy engedtem le, kezdett bele újra a sírásba, nyekergésbe. Kértem a férjemtől, hozzon vacsorát, mert egész nap két szendvicset ettem, kb. az a mekis shake és sajtburger tartotta bennem a lelket, aztán hazajött üres kézzel, mert sokan voltak a drivenál.

A babát is felébresztette, újra kezdődött a nyűglődés és akkor kiabáltam rá, hogy "te meg fogd már be végre a szád". :(

Ettől is rosszul érzem magam nagyon, meg úgy a midennapoktól, hogy ugyanúgy telik minden, hogy eltelik a nap úgy, hogy semmi nem történik, senkihez nem szólok. És ez az egész napos sírás, nyűglődés kiborít, mikor semmi nem jó neki.

2024. jún. 25. 21:33
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
49%
20# oké, én meg nem vagyok ekkora álszent mártír, és a gyerekem is nagyszerűen van. Amúgy meg ha megy az értő olvasás, nem azt írtam, hogy minden egyes nap ez megy...de hadd csinálja mindenki úgy, aki neki jó.🤷
2024. jún. 26. 22:36
 22/33 anonim ***** válasza:
54%
21: miért lenne álszent a 20-as?
2024. jún. 26. 23:28
 23/33 anonim ***** válasza:
61%

21!

Álszent és mártír? Nem irtam olyasmit amivel ilyet mondhatnál rám. Minden értelmes ember tudja hogy 0 képernyő 3 éves korig. Természetesen azt csinálsz amit akarsz 🤣🥱

22! Nem tudom, ennek a szónak itt nincs helye.

2024. jún. 27. 05:55
 24/33 anonim ***** válasza:
15%
23# és akkor a babacsatorna kiknek van? Ez a generáció már így nő fel. Nem kell raszokatni, de néha igenis jól jön, és semmi baja nem lesz attól, ha nézi. Én pl nem tudok leülni mellé enni, mert akkor nem foglalja le más, az a legérdekesebb, hogy én mit eszek, és veszi ki a kezemből/számból a falatot. Ha meg leülök az asztalhoz, őt meg berakom a kisagyba, van, hogy orditas van, hogy ki akar jönni. Más egy 5 és egy 8 hónapos.....emellett sokszor ő is eljátszik szépen az ágyában, amíg én eszek, de vannak túlélős napok. Majd ha a tied se 5 hónapos lesz, megérted. Kezdjük ott, hogy az enyém már egyhelyben se marad, mert nem csak mászik, de feláll, és lepeget is. Lehetetlen küldetés lenne egyhelyben tartani, amíg eszek mellette a földön. :) mártír meg azért vagy, mert inkább órákig nem reggelivel/ebédelsz, de képernyőt ne, az ördögtől való! Aztán meg itt oltod, aki másképp csinálja, mintha lenne közöd hozzá.🤷
2024. jún. 27. 06:39
 25/33 anonim ***** válasza:
70%
Ja, bocs, a kerdezoe ot hónapos, a tied nem írtad, mennyi idős, na mindegy. Attól még nem egyforma két gyerek!
2024. jún. 27. 06:41
 26/33 anonim ***** válasza:
7 hónapos a gyerekem. Hol oltottalak le? 🥹🤣 Nem is kapcsolok tévét ugy hogy a 7 hósom is látja,van egy 4 évesem is. Te jössz azzal hogy ördögtől való 🤣 Te kombinálsz itt össze vissza mindent.
2024. jún. 27. 07:25
 27/33 anonim ***** válasza:
50%
Leírtam én hogy csinálom, olvasd vissza, te kombinálsz itt jobbra balra.
2024. jún. 27. 07:27
 28/33 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem 6+ hónapos gyerekkel már sokkal könnyebb megoldani a kaját, hiszen megkezdődik a hozzátáplálás. Tv elé ültetés helyett ültesd magad mellé, egyél és közben etesd. Szépen hozzá fog szokni, hogy étkezés az asztalnál és ez egy "családi esemény". 2 gyerekem van, egyik mellett sem kellett éhenhalnom, vagy azt éreznem, hogy tv nélkül élhetetlen a helyzet. A nagyobbnak 2,5 éves korától van minimális képernyő ideje, ha rájön 3 naponta egyszer, hogy Bogyó és Babócát nézne, vagy ha az apja leül focit nézni (az nem köti le, inkább háttér). Én sem vagyok annak a híve, hogy teljesen képernyőmentesen kell ma felnevelni egy gyereket, hisz a maga károsságával együtt az életük része ez már, de itt még babákról beszélgettek bakker.
2024. jún. 27. 09:11
 29/33 anonim ***** válasza:
28# de itt az a probléma, hogy ő azt szeretné enni, amit mi, ha látja, hogy mi eszünk. Hiába akarok neki akármilyen puret, vagy legalább nem annyira darabos kaját adni, addig, amíg látja, hogy én szalonnát tolok két pofára kolbásszal, kenyérrel, meg kigyouborkaval, neki is az kellene, de értelemszerűen 2 foggal ő ezeket megragni sem tudja, és azért nem is egészséges még neki:D amúgy mindent elfogad, és nagyon jóízűen eszik szerencsére, amit ehet is, de az nála nem működik, hogy én eszem nyugodtan mellette a szalonnát, ő meg a banános tejbegrizt. Mi külön eszünk, amíg nem azt eszi, amit mi, ebből az okból. Ezért nem gondolom azt, hogy jó dolog neten látatlanban megmondani bárkinek is, hogy nevelje a saját gyerekét, tevezhet kicsit, vagy nem, egyen mást anyatejen/tapszeren kívül 4 hónaposan, vagy ne, stb, stb, stb, mert nem ismerjük a másiknak a gyerekét...
2024. jún. 27. 10:02
 30/33 anonim ***** válasza:
48%

29# Ez oké, szerintem nagyjából minden gyerek ilyen. Az enyémek a mai napig. Ha adok nekik egy-egy almát, akkor szerinted én megpróbálok megenni mellettük egy kakaós csigát, mert én éppen azt kívánom? :) Leülök és eszem vele/velük a banános tejbegrízt, elvégre ha a gyerekemnek jó valami, az nekem is, nem? Aztán meg ha lesz szabad 5 percem, akkor megeszem a kolbászt, meg szalonnát, ha arra van igényem. Vagy adok neki a tányéromból a püréje mellé olyat, amit már eltud majszolni és akkor nyugi van.

Én nem akarom megmondani ki hogy csinálja a dolgát, elvégre nekem tökmindegy, csak ne tegyünk úgy, mintha nem lenne 10 másik lefoglalási opció egy kaja idejére egy babánál a tv-n kívül.

Mondom ezt úgy, hogy az első gyerekem letehetetlen baba volt, a második meg egy kis buddha és 1 évet párhuzamosan voltak itthon, vagyis nem kell bemutatni milyen az, amikor mindenkinek éppen a másik kajája (vagy akármije) kellene. :)

2024. jún. 27. 10:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!