Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rákiabáltam a kisgyermekemre,...

Rákiabáltam a kisgyermekemre, nagyon sajnálom, sosem fordult még elő ilyen. Nem lesz emiatt semmi baja, igaz?

Figyelt kérdés

Nem tudom, mi történt velem, nagyon elvesztettem a türelmem.

Remélem emiatt nem vesztem el a bizalmát.

jún. 12. 10:52
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
20%
Egy alkalomtól nem lesz bajam de fontos, hogy kérj bocsánatot, és keress módszereket arra, hogy megnyugtasd magad.
jún. 12. 10:54
 2/23 A kérdező kommentje:

Alapvetően nem szokott ezzel problémám lenni, ahogy írtam is. Nagyon sajnálom őt, és a lelkiismeret is gyötör miatta.

Köszönöm szépen a válaszod

jún. 12. 10:56
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz semmi baja nyugi. Te is emberből vagy…
jún. 12. 10:57
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Ó, basszus... Emberből vagy te is, nem? Előfordul.
 5/23 anonim ***** válasza:
97%

De, amiatt lesz egy elkényeztetett kis gyökér, mert nincsenek határok, anya pszichológushoz megy mert rászólt a gyerekre mikor az nekiállt levágni a jobb kezét egy nagykéssel vagy ki akart szaladni az utra a kocsi elé.

Sokkal nagyobb károkat okozol azzal , ha így viselkedsz, mintha szükség esetén meghúzod a határokat.

6/23 A kérdező kommentje:
5-ös igazad van. Nincs is neki minden megengedve, most nem ilyen dologról van szó, csak nem akart aludni, ennyi. Ezért csináltam lelkiismereti kérdést belőle, plusz szegény nem is csinált semmi rosszat, amiert megérdemelte volna a kiabálást
jún. 12. 11:01
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz semmi baja. Nem vagyunk gépek, nekünk is vannak indulataink, érzéseink. Nehogymár emiatt ne neveld meg a gyereket, ha hülyeséget csinál. Azzal teszel kárt, ha nem szabod meg a határokat és nem érezteted vele, hogy neked is van lelkivilágod meg hócipőd, ami néha bizony teli lesz.
jún. 12. 11:02
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Mikor 1.5 órája szivat és az istenert nem alszik el, pedig a bölcsiben 3 perc alatt fél 12kor fekszik alszik, fél 3kor már én sem szépen mondom neki hogy szép álmokat...

Kell hogy tudja hogy van határ ahol a masiknak elgurul a gyógyszere és nem az a cél hogy azt elérjük.

Ez most így alakult, ebből max annyit tanult, hogy hoppá, most túlfeszítette azt a bizonyos húrt. Nem lesz maradandó a károsodás. Ezt is tanulnia kell.

jún. 12. 11:10
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Ó hát én hányszor kiabáltam rájuk. 2 átok rosszcsont fiam van.

Semmi bajuk, szófogadóak

Van az a pont, mikor nincs más eszközöd, mert épp magát vagy a testvérét próbálja veszélyeztetni.

Egyedül voltam velük rengeteget,mert az apjuk dolgozott.

Kiborító.

Miért gondoljátok, hogy bocsánatot kéne kérni? Nem értem... ha rosszalkodik nehogy már én kérjek bocsánatot. Akkor màr értem miért van ennyi zsarnok gyerek a játszótéren.

jún. 12. 11:39
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy gondolom, hogy átmész már a masik végletbe, ami szintén nem egeszséges. Nem kell ekkora feneket keríteni ennek az esetnek, nem kell, hogy neked ez ekkora lelkiismereti probléma legyen. A gyerek túlfeszítette a húrt, meg is kapta a visszajelzést, tanult belőle. Pont hogy nem "baja" lesz belőle, hanem vegre normálisan, egyértelműen kommunikáltál neki egy határt. És nem, nem azt mondom, hogy folyton ordítani kell a gyerekkel, de az erélyes rászólás az egyik legjobb eszköz a határhúzásra. És igen, te is ember vagy, ha minden esetnél, amikor nem sikerül nyugodtnak maradnod, ekkora lelkiismereti hisztit rendezel magadnak, akkor sajnos egyre rosszabb szülő leszel, mert egyre kevésbé mered majd a gyereknek az igazi arcodat mutatni. Ha mindenképp bocsánatot akarsz tőle kérni, elég annyit mondani, hogy "sajnálom, hogy tegnap este kiabáltam". Egyszer. Meg fogja hallani és megérti, ha elég nagy. Nem kell túlcifrázni, nem kell canossát járni, hiszen igenis túlfeszítette a húrt, arra reagáltál.
jún. 12. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!