Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyermekes szülők, hogyan...

Kisgyermekes szülők, hogyan oldjátok meg a szórakozást a gyerekek mellett? 2 óvodás koru gyermekem van. Az elmúlt evekben nem nagyon voltunk szorakozni a ferjemmel. Most itt a nyár előttünk és szeretném, ha idén kicsit más lenne.

Figyelt kérdés
Persze nyaralni, strandra, kirandulni, allatkertbe stb. jarunk. De mintha a felnőtt enem/enunk teljesen eltunt volna es ez nagyon zavar. Mindig szuloi szerepben vagyok, sosem lazulok ugymond. Ilyenekre gondolok, hogy pl. szuper koncertek lesznek a nyaron, de mind későn kezdődik. Eselytelen. Vagy szinhaz is szinten este vannak. A nagyszülők egeszsegi allapota miatt nem merem főleg estere/altatasra rajuk bizni a gyerekeket, idegenre(babysitter) meg plane nem. Igy nagyon rossz, hogy akár tizeneves korukig nincs felnőtt életünk szinte. Ne ertsetek felre imadom oket, csak nehez néha.
2024. jún. 1. 23:53
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
59%
Nincs más rokonotok, barátok?
2024. jún. 2. 00:00
 2/22 anonim ***** válasza:
27%
Egyhetes nyári tábor?
2024. jún. 2. 00:01
 3/22 anonim ***** válasza:
58%
Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nem vágyunk ilyenekre. Amire "szükségünk van" az letudjuk napközben. 1x voltunk koncerten a 12 év alatt, akkor 1 éjszakát nálunk volt anyukám velük
2024. jún. 2. 00:01
 4/22 anonim ***** válasza:
47%
Van, hogy külön megyünk. Én elmegyek (barátokkal) akkor az apjával van, ha az apja megy a barátaival valahova akkor velem. Néha a nagymamánál alszik, éjjel még "könnyebb" is rá vigyázni, hiszen alszik, nem kell vele rohangászni (azt már annyira nem bírja anyósom, így pl több napra nem mehet vagy egész napra, vállalná, mert szeret vele lenni, de tudom, hogy az nagyon fárasztó neki). Délután átviszem, reggel megyek érte, igazából a mamának már csak a vacsora, fürdés, altatás marad.
2024. jún. 2. 06:38
 5/22 anonim ***** válasza:
72%
Az enyém 8 éves, már eljárunk mindenhova, színházba, koncertre, igaz főleg ilyenkor mikor kezdődik a nyári szünet lassan, de év közben is megoldjuk mert ugye akkor tanulnia kell. Őt is visszük magunkkal mindig. Ő már nem ovis ugyan, de azért írtam hogy lesz ez még nehezebb mert a tanulás miatt, később még nehezebb lesz kimozdulni otthonról pl az időben elalvás miatt. Szóval én azt mondom lehet visszasírod még az ovis időszakot.
2024. jún. 2. 07:07
 6/22 anonim ***** válasza:
28%

mikor ovisak voltak a gyerekeim max ėtterembe azt is mikor ők ovodában voltak és mi nem dolgoztunk.

különben mi dolgoztunk ,hėtvėgén gyerekekel kiråndultunk azt ėn is élveztem vagy ės takaritás fözės stb.

mostmár 3 gyerek közül 2 felnött koru a 3. szoktunk nyaralni menni vagy kiråndulni ės imådom .

2024. jún. 2. 07:10
 7/22 anonim ***** válasza:
79%

Aha. Tehát nagyszülő nem lehet, idegen szinten nem. Konkrétan mit gondolsz, hogyan lehet megoldani?

Az azért meg van, hogy a bébiszitter épeszűeknél nem uyg működik, hogy hoppá, ma este moziba megyek, felcsapom a Google-t és az első, randomizált bebiszittelest kínáló számot felhivom, aztán rabizom a gyereket a vadidegenre, amikor este 6kor megjelenik?

2024. jún. 2. 07:16
 8/22 anonim ***** válasza:
18%
Nincs azzal semmi gond, hogy vágysz rá, teljesen normális. De azért ilyenkor mindig eszembe jut, hogy mindig azt hozzák fel a nagyon fiatalon (20 évesen szültem) gyerekvállalás ellen, hogy de nem is éltél, nem fogsz tudni szórakozni. Nem is akartam...
2024. jún. 2. 07:37
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy nagyszülőknél alszanak. Ha van valami program, amire nagyon el szeretnénk menni, akkor megbeszéljük előre és ennyi. Nem járunk el gyakran, de néha kell a kikapcsolódás.
2024. jún. 2. 08:16
 10/22 anonim ***** válasza:
61%

"hogy de nem is éltél, nem fogsz tudni szórakozni. Nem is akartam..."

Elég szomorú, hogy szórakozás alatt csak a bulikat érted. Mert az, hogy kultúrára (színház, múzeum...), gyerekmentes szabad utazásra se vágytál (olyanra, amikor nem kell a háromszorosát kiadni a szállásra, ételre, közlekedésre hogy gyerek kompatibilis legyen)... már más téma. Így mit mutatsz a gyerekednek, miért érdemes élni?

2024. jún. 2. 08:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!