Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyermekes szülők, hogyan...

Kisgyermekes szülők, hogyan oldjátok meg a szórakozást a gyerekek mellett? 2 óvodás koru gyermekem van. Az elmúlt evekben nem nagyon voltunk szorakozni a ferjemmel. Most itt a nyár előttünk és szeretném, ha idén kicsit más lenne.

Figyelt kérdés
Persze nyaralni, strandra, kirandulni, allatkertbe stb. jarunk. De mintha a felnőtt enem/enunk teljesen eltunt volna es ez nagyon zavar. Mindig szuloi szerepben vagyok, sosem lazulok ugymond. Ilyenekre gondolok, hogy pl. szuper koncertek lesznek a nyaron, de mind későn kezdődik. Eselytelen. Vagy szinhaz is szinten este vannak. A nagyszülők egeszsegi allapota miatt nem merem főleg estere/altatasra rajuk bizni a gyerekeket, idegenre(babysitter) meg plane nem. Igy nagyon rossz, hogy akár tizeneves korukig nincs felnőtt életünk szinte. Ne ertsetek felre imadom oket, csak nehez néha.
2024. jún. 1. 23:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
22%
10, hol írtam, hogy csak a bulit értem alatta? Színház ritkán van éjjel, a kérdezőnek a késő esti programok okoznak gondot. Teszem hozzá, színházbérletünk van, 26 éve péntek esti előadásokra, de ez vidék, van évi hat bemutató. A mozit egyikünk sem szereti, múzeumbe meg a gyerekkel jártunk. És nem, gyerekmentes utazásra sem vágytunk. A gyerekem köszöni, 27 éves, imádja a mozit, idén már volt Varsóban egy hosszú hétvégét a párjával, nyáron Lisszabonba mennek, rendszeresen járnak koncertre. Attól, hogy mi kevésbé vágytunk ilyenre, miért kellene neki is pont olyannak lenni, mint mi? NEm vagy kicsit korlátolt?
2024. jún. 2. 08:37
 12/22 anonim ***** válasza:
24%
Őszintén szólva sehogy. Segítség nincs. De az az érdekes, hogy nem is igazán vágyunk rá. Talán mert kitomboltuk gyerekvállalás előtt magunkat, vagy nem tudom. Amióta megszülettek (2 óvodás), egy kezemen meg tudom számolni mikor voltunk bárhol kettesben. Akkor nagyszülők utaztak ide hozzánk, hogy vigyázzanak a gyerekekre. De mivel messze élnek, nem ugrálhatnak állandóan. Mi inkább hétvégén járunk kirándulni a gyerekekkel.
2024. jún. 2. 08:38
 13/22 anonim ***** válasza:
91%

"Színház ritkán van éjjel, a kérdezőnek a késő esti programok okoznak gondot."

Színház ritkán kezdődik este 7 előtt és jellemzően 10 előtt se végződik. Egy családos embernek ez már éjjeli program.

2024. jún. 2. 08:44
 14/22 anonim ***** válasza:
53%

Én az ovisomat simán vittem esti koncertre. Mármint azt a háromból, aki szerette a zenét pelenkás kora óta. :) 11-re hazaértünk, másnap kicsit tovább aludt, ennyi.

De nyilván ez nem ugyanaz, mint kettesben menni, nekünk szerencsére 3 pár nagyszülő is gond nélkül bevethető volt.

2024. jún. 2. 10:05
 15/22 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Színház, mozi stb is lehet annyira későn, hogy a végére (plusz utazás) már a gyerek alszik, ha pl 10re érünk vissza már akkor sem megyek a gyerekért (amikor a nagyinál alszik), mert olyankor már régen ágyban van. Fél 9 és 9 óra között már fixen alszik. Nem fogom felkelteni és hazacipelni, mert akkor nehezen alszik vissza 🤷🏼‍♀️. Ez gyerekkel már mondhatni "késő esti program", hiába kezdődik 7kor, ami még messze nem késő, ha 9után ér véget és még haza is kell vezetni esetleg. De a legtöbb koncert is 7 után kezdődik. Tökmindegy, hogy 10re hazaérek vagy csak hajnal 2-re, nem megyek el érte csak reggel, mert ahogy írtam: alszik már este 9kor.
2024. jún. 2. 11:46
 16/22 A kérdező kommentje:
Pont erre gondoltam, hogy ha legalabb 6kor kezdodne pl. egy koncert, mondjuk fel9fele vege, akkor az ember meg hazaer, esetleg a gyereket is el tudna altatni. Nalunk az altatas nehez tema, nem aludnanak el massal.
2024. jún. 2. 12:42
 17/22 anonim ***** válasza:
54%

Tudod, hogy nem aludnának el mással, vagy csak sejted? Mert sok szülő él ezzel a feltételezéssel, aztán láss csodát... :) Ha nem tesztelted, nem tudhatod.

Nálunk a nagyszülők vidéken élnek, nagyritkán tudjuk őket mozgósítani, mondjuk félévente. Akkor vagy ők jönnek ide, vagy mi keresünk az ő környékükön direkt valami kikapcsolódási lehetőséget, akár csak egy késői vacsi, mozi és kész. Az is jól tud esni kettesben a férjemmel, mert a kisgyerekesek élete nem erről szól ugye. Nem vagyok oda a moziért, de a szüleim városában nincs túl sok opció.

Egyébként van bébiszitterünk is helyben. Nagyon sok olyan szituáció van, amit nem, vagy csak nehezen tudnánk megoldani nélküle. A nagyobb lányunk egy éves kora óta az életünk része, a lányaink imádják, ő is szereti a lányokat, annyi a különbség mondjuk az egyetlen aktív nagymamánk és közte, hogy neki fizetünk. Kvázi fogadott nagymama, akire bármikor rábízzuk őket akkor is, ha esti programra mennénk. Nem igazán értem miért ördögtől való ez. :)

Megjegyzem mi sokszor annyira hullák vagyunk, hogy nem is vágyunk esti/éjszakai programokra, pláne hétköznap. Ha negyedévente egy színház/mozi/sport esemény/céges rendezvény becsúszik, az tök jó, olyankor vagy bébiszitter, vagy nagyszülők, ahogy írtam, de ha úgy érezzük, hogy igényünk van a kapcsolatunk ápolására, akkor mondjuk egy korai vacsival ezt bármikor megoldjuk bébiszitterrel úgy, hogy altatásra hazaérünk.

Egymás nélkül is eljárunk pár havonta egy-egy csajos hétvégére, vagy a férjem a haverokkal egy focis útra, stb.

Utazni, nyaralni mi nem vágyunk a gyerekek nélkül, így erről nem tudok nyilatkozni.

2024. jún. 2. 13:02
 18/22 anonim ***** válasza:
71%

"Nalunk az altatas nehez tema, nem aludnanak el massal."

Az oviban nem alszik egyik se?

2024. jún. 2. 13:02
 19/22 anonim ***** válasza:

A nagyszülőkön és a babysitteren kívül nekem sem jut más opció az eszembe. Biztos hogy nem lenne jó megoldás keresni egy megbízható babysittert? Lehetőleg ajánlás útján, úgy mégis több a bizalom felé már az elején is. Plusz nem kell rögtön egész estére ráhagyni, fokozatosan is ki tudnátok próbálni hogy bánik a gyerekekkel, először mondjuk egy órára elmenni valahová.

Egyébként tudom hogy nem egyszerű, mi is éppen ebben vagyunk. Nekünk vannak nagyszülők, de messze élnek, és olyan jó lenne ennél kicsit rendszeresebben eljárni kisgyerek mellett is legalább néha egy étterembe vagy moziba, színházba.

2024. jún. 2. 14:54
 20/22 anonim ***** válasza:
19%
16-os válaszodra kérdező: itt a nyár. A hétvégi fesztiválféléken mindig vannak 4-kor meg 6-kor kezdődő koncertek. A Budapest Parkban minden koncert előtt van előzenekar, ami 7 körül kezd, és 8-ra vége, ha ezen múlna, hazajönnénk akkor, bulinak megteszi az is.
2024. jún. 2. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!