Az oviban mennyire fogadnak el vagy éppen közösítenek ki a gyerekek egy beszédhibás (dadogó) kisgyermeket?
Annyira nehéz ezt megjósolni, mert függ a gyerekektől, és az óvónők hozzáállásától.
Családi napköziben dolgoztam elég sokáig, integrált volt, így olyan gyerekem is volt, aki 6 évesen sem tudott járni sem, nemhogy szépen beszélni. (egyáltalán nem beszélt). Vagy olyan, aki egész nap pörgött, rombolt, és még hosszan sorolhatnám.
Sosem hagytam, hogy csúfolva legyenek, a többieknek elmagyaráztam, hogy ő ilyen, van amiben kevésbé ügyes, de van amiben nagyon is! És ha énekelni nem is énekel velünk, de építeni szuperül tud, vonjuk be abba!
Soha nem volt csúfolódás nálunk, sőt, segítették egymást a gyerekek, a sérült gyereket simogatták, odavitték a játékot, bevonták, amennyire lehetett, imádnivalóak voltak.
Ebben a korban ők a felnőtt mintát követik, így azt javaslom, olyan ovit keress, ahol az óvónénik partnerek ebben, és megbízol bennük, hogy segíteni fog a beilleszkedésben gyermekednek. Ha találsz ilyet, szerintem nem kell aggódj!
Szerintem ez leginkább az óvónőkön múlik, hogy ők hogyan állnak hozzá, és hogyan kezelik azt a helyzetet, ha esetleg valamelyik gyerek piszkálni kezdené emiatt.
A kisgyerektől is függ. Hogy ő ezért félénkebb, gátlásosabb. Vagy pedig őt nem is zavarja igazán.
ilyen kisgyerekben legtöbbször az ébreszt frusztrációt, hogy magát nem tudja kiejezni ahogyan szeretné.
ez ha felgyűik, magatartászavarokban, agresszív viselkedésben mutatkozhat meg többek között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!