Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rákiabáltam a gyerekemre, nem...

Rákiabáltam a gyerekemre, nem tudom kezelni már? Hogy szoktatok feszültebb napokon megnyugodni?

Figyelt kérdés

Tudom, nem kellett volna, bűntudatom is van rendesen.

De nyűglődött egész nap, ha leraktam, az volt a baj, ha felvettem, akkor az. Nem volt jó sem a babakocsi, sem a kendő, sem a hordozó, sem a hinta, pihenőszék. Pár percekre csendben volt, megörültem, ahogy engedtem le, kezdett bele újra a sírásba, nyekergésbe. Kértem a férjemtől, hozzon vacsorát, mert egész nap két szendvicset ettem, kb. az a mekis shake és sajtburger tartotta bennem a lelket, aztán hazajött üres kézzel, mert sokan voltak a drivenál.

A babát is felébresztette, újra kezdődött a nyűglődés és akkor kiabáltam rá, hogy "te meg fogd már be végre a szád". :(

Ettől is rosszul érzem magam nagyon, meg úgy a midennapoktól, hogy ugyanúgy telik minden, hogy eltelik a nap úgy, hogy semmi nem történik, senkihez nem szólok. És ez az egész napos sírás, nyűglődés kiborít, mikor semmi nem jó neki.

jún. 25. 21:33
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
8%
Probald meg nem minden nyekkenesre felvenni.. nem kell ugy ugralni ahogy nyekereg. Ha nincs kulonosebb oka ra akkor abba fog maradni.. most eleri a hisztivel a celjat es ezt erzi es vissza is el vele.
jún. 25. 21:36
 2/33 A kérdező kommentje:

????

Milyen hisztivel?

5 hónapos, így fejezi ki, ha nem jó neki valami.

jún. 25. 21:37
 3/33 anonim ***** válasza:
95%

Itt egy pici gyerekről van szó. Nem hisztizik ès nem èl vissza avval, hogy az anyja gondoskodik ròla.

Èn volt, hogy csúnyàt ènekeltem a gyereknek, ùgysem èrtette mèg, pl ,,bùjj bújj zöld àg, zöld beku$$olka" ez valahogy megmaradt bennem.

Pàrodnak meg fel kell fognia, hogy ha te egèsz nap gondoskodsz a gyerekről, akkor tegye ő is oda magàt, ès vàrja ki a sort, vagy màshogy tegye a napod könnyebbè. Mert ez csúnya hùzas volt tőle.

jún. 25. 21:40
 4/33 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ha érzed, hogy megy fel az agyvized inkább tedd biztonságos helyre 2 percre míg szívsz kis friss levegőt például. Abból a 2 perc sírásból nem lesz baja, ha úgy van a kezedben, hogy feszült vagy akkor azt is átveszi, nem jár rosszabbul a kisággyal sem.

Egyébként mikor kézben is sokat sírdogált, fülhallgatóval hallgattam zenét, nekem a zene segít megnyugodni.

Ha babakocsiban nyugi van esetleg, akkor a gyakoribb séta is jó, bár nyilván nem segít, ha nagyon meleg van.

jún. 25. 21:41
 5/33 anonim ***** válasza:
100%

Hidegfront jön állítólag. Nekem is voltak és vannak nehezebb napok. Hiába 2,5 éves már.

Ilyenkor kell valami jó kis technikát keresni. Nekem volt olyan hogy letettem a kezemből átmentem a másik szobába és bele üvöltöttem egy párnába, vagy beleboxoltam a párnába.

Nehéz ez mindig bűntudata van az embernek ilyenkor. De senki se tökéletes nem vagy te sem egy gép aki mindent el tud viselni. Ilyenkor érdemes a férjed kezébe nyomni te pedig menj el sétálni vagy bármi.

Kitartást kívánok. Egyszer hidd el ez is elmúlik.

jún. 25. 21:42
 6/33 anonim ***** válasza:
82%

Ki tud úgy lenyugodni, hogy közben a gyereke lovalja bele magát az ordításba?? Én sose tudtam úgy.

Az segített, hogy lett tartós segítségem.

jún. 25. 21:44
 7/33 A kérdező kommentje:

Gondoltam erre, az airpods ki is zárná a sírást rendesen, de ez meg nekem olyannak tűnt, hogy "sírjál csak, úgysem hallom". :(

Sétálni szoktunk, de ebben a melegben kedvem sincs kimenni, az az igazság.

A férjem olyan, hogy nagyon akar segíteni, mindig mondja, hogy átveszi a babát, menjek pihenni, habfürdőzni, menjek el edzeni, barátnőzni. De ha itthon maradok, általában 10 perc után jönnek utánam, hogy "Na mit csinál anya?", ha megyek valahová, minden aprósággal hív, amiből az lesz, hogy úgysem tudok kikapcsolni, beszélgetni egy jót, mert 5 percenként csörög a telefon.

jún. 25. 21:45
 8/33 anonim ***** válasza:
93%
Kapcsold ki a telefont, hidd el megoldja, nagyfiú.
jún. 25. 21:50
 9/33 anonim ***** válasza:
95%
A férjed szedje össze magát, mert később csak rosszabb lesz, amikor már fegyelmezni/nevelni is kell a gyereket, nem csak gondozni. Még idejekorán vezesd rá, hogy egyedül is el tudja látni ezt a feladatot, mielőtt "egyedülálló" (de házas) anyává válsz. Nyomd a kezébe a gyereket (nyilván nem szó szerint értem) és menj el egy órára sétálni telefon nélkül. SEMMI olyan nem történhet 60 perc alatt, amit ne tudna megoldani. Jövő héten ugyanez, másfél órával.
jún. 25. 22:09
 10/33 anonim ***** válasza:
100%
Na pontosan ugyanígy viselkedik az 5 hós lányom. Ha amint lerakom a játszószönyegére, pihenőszékbe, ágyába, pelenkázóra egyből rákezd, pár másodperc és megnyugszik de van hogy a játszőszőnyegen is elkezd sirdogálni amikor játszok vele akkor is van hogy veri a két lábát egyszerre a padlónak a játszőszönyegén..
jún. 25. 22:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!