Miért teszik ki sokan a macska szűrét a házból, ha jön a gyerek ?
Sajnos a környezetemben a benti, gyerekként kedvelt cicákból kinti macska lett, aki csak egy "bolhás dög", mert jön a gyerek. Tök sok ember retteg, hogy baja lesz a gyereknek. Meg költeni kell rá, inkabb üsse el az autó úgy vannak vele :( Én gyermekkorom óta macskával vagyok , és semmi bajom sem lett :D pedig anyukám nem figyelt oda rám, és a macskám az én tányéromból és kanalamból is evett.
Egy kisállat az felelősség, és nem csak néhány évre, hónapra vállalam, hanem élete végéig. Már én is kapom a beszólásokat, ugyanis van egy utcáról mentett benti macskám. Mi lesz ha jön a gyerek, bármit elkaphatok tőle, macska nem való a házba stb... előbb fogom kitenni az ilyen kedves rokont mint a macskám, az is biztos :)
Ti mit gondoltok a témáról? Hogy van szívük a szeretett cicát kitenni, nem foglalkozni vele , csak mert terhes a nő ? Meg lehet az oldani, jól is, többet kell porszívózni a házba és nem kell a gyerekszobába beengedni a cicát. Vagy a cicának kellene új gazdit keresni, de nem ez a megoldás.
70# Friss levegőt kap, ugyanis a legtöbben általában szellőztetünk :D, vagy nyitva van a teraszajtó, persze kell óvintézkedés, hogy ne tudjon kiszökni, pl. macskaháló. Van olyan, ahol az ablakot, erkélyt vagy kilépőt bemacskahálózzák akkor is, ha nem emeleten van.
71# Mi a kifogáskeresés abban, ha valakinek nem telik kertes házra, ahol ezt megoldhatja? Képzelj már bele, mi történne, ha az összes társasházban, bérlakásban élő cica gazdikeresővé válna, és mindegyik csak olyan helyen élhetne, ahol biztosítani tudják neki a "kinti/benti tökéletes létet". Akinek nincs kertes háza macskabiztos kerítéssel vagy kifutóval, az akkor ne is tartson cicát, mert "nem szereti igazán"? Utcáról kölyökként befogadott, ma 14 éves cica gazdájaként kérdezem: szerinted jobb lenne neki, ha hagyom az utcán, mert nem bírom megoldani neki a szerinted tökéletes létet? Persze, adjam le menhelyen, csak az a gond, hogy még kismillió hasonló macska kóboról az utcákon, nincs az a menhely, ami ezt a mennyiséget fogadni tudja. Csak telefonálj rá egyre és mondd, hogy találtál egy kismacskát, vigyék el: aztán írd le, mit válaszolnak. Az esetek nagy százalékában ugyanis azt, hogy nincs helyük befogadni, és nem-e tudnád te elhelyezni, minimum ideiglenesen. És az állatvédők is biztosan nem szeretik a macskákat, ugye, mert tényleg nagyon sok helyen kizárólag csak benti tartásra adnak örökbe cicát.
73, teljesen igazad van! Akinek meg nincs pénze, és nem is akar emiatt 30 millió kölcsönt felvenni, az egy rohadék állatkínzó.
😂😂😂😂
Álomvilágban élsz.
Azok szokták a benti macskatartást állatkínzásnak titulálni, akik az ivartalanításról is így vélekednek. Mert az meg az állat megcsonkítása, és hasonló okosságok...
Gondolom, gyereket nevelni lakásban meg emberkínzás, mert nincs udvar, ahova ki lehetne engedni, igaz?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!