Miért teszik ki sokan a macska szűrét a házból, ha jön a gyerek ?
Sajnos a környezetemben a benti, gyerekként kedvelt cicákból kinti macska lett, aki csak egy "bolhás dög", mert jön a gyerek. Tök sok ember retteg, hogy baja lesz a gyereknek. Meg költeni kell rá, inkabb üsse el az autó úgy vannak vele :( Én gyermekkorom óta macskával vagyok , és semmi bajom sem lett :D pedig anyukám nem figyelt oda rám, és a macskám az én tányéromból és kanalamból is evett.
Egy kisállat az felelősség, és nem csak néhány évre, hónapra vállalam, hanem élete végéig. Már én is kapom a beszólásokat, ugyanis van egy utcáról mentett benti macskám. Mi lesz ha jön a gyerek, bármit elkaphatok tőle, macska nem való a házba stb... előbb fogom kitenni az ilyen kedves rokont mint a macskám, az is biztos :)
Ti mit gondoltok a témáról? Hogy van szívük a szeretett cicát kitenni, nem foglalkozni vele , csak mert terhes a nő ? Meg lehet az oldani, jól is, többet kell porszívózni a házba és nem kell a gyerekszobába beengedni a cicát. Vagy a cicának kellene új gazdit keresni, de nem ez a megoldás.
Mondjuk ivartalnítva, rendszeresen oltatva, féreghajtva a "túl sok minden" kivédhető a macska esetében is. Az odacsinálás ellen pedig a macskavécé.
21
Talán foglalkozni is kéne szerencsétlen állattal 🤡
Esetleg meg kellett volna ismertetni őket a babával. Plusz vannak macskanyugtató eszközök (Feliway), amik segítenek a cicáknak a stresszes időszakban. De igaz, sokkal egyszerűbb volt lepasszolni őket. 😉
27
Ez nem állatbziság. Ha így gondolja valaki ne vegyen állatot, nem kötelező.
A felelőtlen, buta ember rakja ki az állatát a gyerek miatt. Aki egy lusta dög foglalkozni vele és a kifogásokat keresi.
28 nem ugyan az. De számomra az ilyen ember ugyan olyan lusta és felelőtlen.
Nem kell állatot tartani.
Mellesleg a macskát is a saját portán kell tartani hivatalosan. Sajnos senki nem ellenőrzi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!