Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért teszik ki sokan a...

Miért teszik ki sokan a macska szűrét a házból, ha jön a gyerek ?

Figyelt kérdés

Sajnos a környezetemben a benti, gyerekként kedvelt cicákból kinti macska lett, aki csak egy "bolhás dög", mert jön a gyerek. Tök sok ember retteg, hogy baja lesz a gyereknek. Meg költeni kell rá, inkabb üsse el az autó úgy vannak vele :( Én gyermekkorom óta macskával vagyok , és semmi bajom sem lett :D pedig anyukám nem figyelt oda rám, és a macskám az én tányéromból és kanalamból is evett.

Egy kisállat az felelősség, és nem csak néhány évre, hónapra vállalam, hanem élete végéig. Már én is kapom a beszólásokat, ugyanis van egy utcáról mentett benti macskám. Mi lesz ha jön a gyerek, bármit elkaphatok tőle, macska nem való a házba stb... előbb fogom kitenni az ilyen kedves rokont mint a macskám, az is biztos :)

Ti mit gondoltok a témáról? Hogy van szívük a szeretett cicát kitenni, nem foglalkozni vele , csak mert terhes a nő ? Meg lehet az oldani, jól is, többet kell porszívózni a házba és nem kell a gyerekszobába beengedni a cicát. Vagy a cicának kellene új gazdit keresni, de nem ez a megoldás.

2022. aug. 20. 08:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
92%

Mondjuk ivartalnítva, rendszeresen oltatva, féreghajtva a "túl sok minden" kivédhető a macska esetében is. Az odacsinálás ellen pedig a macskavécé.

2022. aug. 20. 12:02
 22/76 anonim ***** válasza:
93%

21

Talán foglalkozni is kéne szerencsétlen állattal 🤡

2022. aug. 20. 12:11
 23/76 anonim ***** válasza:
89%
Nekünk egy pitbull kutyánk van évek óta. Kicsi korától kezdve gyerekekhez lett szoktatva de amikor terhes lettem akkor bennem is megvolt a félelem, hogy mi lesz ha... Természetesen az fel sem merült bennünk, hogy megválunk tőle. Ha a helyzet megkívánta volna, akkor külön kutyatrénert fogadtunk volna, hogy megszerettessük vele a gyereket de erre szerencsére nem volt szükség (egyébként kutyasuliba jártunk vele). Az első 2 hétben borzasztóan izgatott volt a kicsi miatt...talán túlságosan is. Most már a legjobb barátok, imádják, szeretik egymást. Tanítjuk a gyereknek is, hogy mit szabad a kutyussal csinálni és mit nem. Mikor érhet hozzá és mikor nem. Szeretnénk ha tisztelné ő is a kutyánkat, ahogy a kutyus is tisztelje őt. Borzasztóan sajnálom azt a sok állatot akit a felelőtlen szülők kihajítanak a gyerek miatt...meg sem próbálják összeszoktatni őket.
2022. aug. 20. 12:12
 24/76 anonim ***** válasza:
16%
Mi anyámhoz leadtuk a macskákat,mert éjszaka folyton nyávogtak, így viszont senki nem aludt. Ők nem fogadták el hogy kisbaba lett a házban😅,de az utcára akkor sem raktam volna ki. Van amikor az állat sztrájkol a gyerek ellen🤷‍♀️
2022. aug. 20. 12:15
 25/76 anonim ***** válasza:
79%

Esetleg meg kellett volna ismertetni őket a babával. Plusz vannak macskanyugtató eszközök (Feliway), amik segítenek a cicáknak a stresszes időszakban. De igaz, sokkal egyszerűbb volt lepasszolni őket. 😉

2022. aug. 20. 12:18
 26/76 anonim ***** válasza:
90%

27

Ez nem állatbziság. Ha így gondolja valaki ne vegyen állatot, nem kötelező.

A felelőtlen, buta ember rakja ki az állatát a gyerek miatt. Aki egy lusta dög foglalkozni vele és a kifogásokat keresi.

2022. aug. 20. 12:45
 27/76 anonim ***** válasza:
93%
Az állat nem tárgy, vannak érzései. Nem szabadna minden hülyének állatot tartani. Képzelem a gyerekkel is mennyire felelősségteljes az ilyen
2022. aug. 20. 12:51
 28/76 anonim ***** válasza:
26%
25 ezek bolondok, szét fognak kapni, hogy nem áldoztad fel magad a macskáért..
2022. aug. 20. 12:52
 29/76 anonim ***** válasza:
25%
29 a gyerek nem állat!!!! Csak a ti agyament fejetekben egyforma, úgyhogy csak ne képzelj semmit.
2022. aug. 20. 12:53
 30/76 anonim ***** válasza:
100%

28 nem ugyan az. De számomra az ilyen ember ugyan olyan lusta és felelőtlen.

Nem kell állatot tartani.

Mellesleg a macskát is a saját portán kell tartani hivatalosan. Sajnos senki nem ellenőrzi.

2022. aug. 20. 12:59
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!