Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért teszik ki sokan a...

Miért teszik ki sokan a macska szűrét a házból, ha jön a gyerek ?

Figyelt kérdés

Sajnos a környezetemben a benti, gyerekként kedvelt cicákból kinti macska lett, aki csak egy "bolhás dög", mert jön a gyerek. Tök sok ember retteg, hogy baja lesz a gyereknek. Meg költeni kell rá, inkabb üsse el az autó úgy vannak vele :( Én gyermekkorom óta macskával vagyok , és semmi bajom sem lett :D pedig anyukám nem figyelt oda rám, és a macskám az én tányéromból és kanalamból is evett.

Egy kisállat az felelősség, és nem csak néhány évre, hónapra vállalam, hanem élete végéig. Már én is kapom a beszólásokat, ugyanis van egy utcáról mentett benti macskám. Mi lesz ha jön a gyerek, bármit elkaphatok tőle, macska nem való a házba stb... előbb fogom kitenni az ilyen kedves rokont mint a macskám, az is biztos :)

Ti mit gondoltok a témáról? Hogy van szívük a szeretett cicát kitenni, nem foglalkozni vele , csak mert terhes a nő ? Meg lehet az oldani, jól is, többet kell porszívózni a házba és nem kell a gyerekszobába beengedni a cicát. Vagy a cicának kellene új gazdit keresni, de nem ez a megoldás.

2022. aug. 20. 08:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 anonim ***** válasza:
18%
Ez tényleg így volt, hogy a macska a tányérjából evett??? Remélem, te nem csinálsz ilyet! Nem is a bolháktól kell félni, hanem a bélbérgességtől, a macska összevissza mászkál, nem úgy, mint egy kutya, nem lehet tudni, hol mit szed össze. Veszélyesebb állat ilyen szempontból, mint egy kutya, még akkor is, ha rendszeresen van féregirtózva. Úgyhogy jól teszik, ha kiteszik a szűrét a lakásból. Egyébként kutyáknál sem szerencsés, ha beveszik az ágyba például!!
2022. aug. 21. 10:37
 62/76 anonim ***** válasza:
39%

61es, a normálisan tartott macska féreghajtózva van és BENTI=nem megy ki! Így az evés terhesség nélkül tökre belefér egy ételből, gusztus dolga, én pl megeszem, amit megnyalt a macskám, meg néha lenyúlja a húst a tányéromról. Terhesen viszont első dolgom lenne hónapokra másik lakásba költöztetni, amíg el nem múlik a veszély, mert ez egy létező veszély!

Semmi bajom nem volt soha ettől, nyilván nem azt eszi meg, amit előtte a macska megrágott meg összenyalt, hanem a tányér két külön részéről, esetleg egy belenyalás még tök oké. Nincs gond a macskával, amíg nem terhes az ember.

2022. aug. 21. 10:44
 63/76 A kérdező kommentje:

60/62..

Te egy egy nagy ökör vagy már bocsánat.

2022. aug. 21. 10:57
 64/76 anonim ***** válasza:
79%

A barátnőd 100%, hogy nem egy macskától kapta el a toxoplazmózist.

Egy macska az élete során 1x fertőződhet meg vele, szinte mindig kölyökként, akkor is mindössze 1 hétig(!) fertőz. Hogy ő pont egy ilyen macska ürülékével nem érintkezett pont abban az 1 fertőző hétben, az tuti.

Ellenben nem megfelelően megmosott zöldséggel, gyümölccsel igen. Attól nem kaphatta el, hogy végigment egy kerten, ahova valahova odatojt egy macska (eltemetik az ürüléküket, az ürülékben sem marad sokáig a fertőzés). Tisztaságmániás? Talán ez volt a baj. Más már felnőttkorára rég átesik ezen, pl. a nem agyonféltett gyerekek.

Nekem 3 macskám van lakásban, és terhes vagyok. Szobacicák, felnőtt állatok, fikarcnyit sem tartok tőle, hogy pont ez alatt a 9 hónap alatt lesznek fertőzöttek, ha még nem voltak.

Én pedig szinte biztosan átestem már rajta (szintén csak 1x tudok az életembem), mert gyerekkoromtól kezdve mindenféle kinti macskával érintkeztem, ha azoktól nem kaptam el már réges-régen, az én szobamacskáimtól sem fogom.

Más kórság miatt sem félek, mindenfélére be vannak oltva, féreghajtottak. Ahogy az állatorvosuk mondta: fullextrásak. 😀

Te a személyes ismerettséged miatt vagy rágörcsölve a témára. A barátnődnek egyszerűen peche volt, aminek a macskákhoz semmi köze.

2022. aug. 21. 11:03
 65/76 anonim ***** válasza:
80%

Én két kutyával nőttem fel, meg egy macskával. Igen, volt hogy beleettem a kajájukba, vagy a benti helyükön aludtam velük... 31 évesen estem teherbe, világ életemben voltak állatok körülöttem, most egy 14 éves macskánk van és a toxo szűrésem negatív lett! Pont a szobamacskámtól fogom elkapni, pont abban a 9 hónapban, amíg terhes vagyok, nem? Hagyjuk már. Nagyobb a veszélye a mosatlan zöldségnek és nem, nem azért mert az macskával érintkezett... XD Ha valaki nem tájékozódik az pont az, aki ilyeneket mond.

Igen, csökkentsük kb. nullára a kockázatot azzal, hogy az almot nem a terhes nő takarítja, ennyi.

2022. aug. 21. 14:08
 66/76 anonim ***** válasza:
76%

60# "Ki olyan hülye, hogy életre veszélyes dolgot tartson a házában, amitől távolságot kell tartania és reménykedni a legjobbakban?" Akkor ennyi erővel húsételt se készítsenek a házban nyers húsból, ne tartsanak élő cserepes virágot stb. A barátnőd példájából is kiderül, hogy nem a saját macska volt a közvetlen veszélyforrás, hanem kb. csak tippeltek, hogy macskának lehetett hozzá köze.

Toxoplazmózisról egyszerűen (már régi videó, de azóta is érvényes a tartalma): https://www.youtube.com/watch?v=DGtpTEskboI

Ebből a videóból egy dolog alapból kiderül: a csak benti cicának - ha nincsenek egerek a házban, amiket nyersen elfogyaszt :) - eleve nincs nagyon módja fertőződni. Továbbá ha a kismama szeronegatív, de a macska tesztje jelzi, hogy már fertőződött valamikor, szintén nincs probléma, mivel a cica a fertőződést követően egész életében mindössze két hétig üríti a kórokozót (és nagyon kicsi az esélye, csak súlyos immunállapotban, hogy újra fertőződjön). Kérem, aki bizonytalan, nézze végig ezt a videót, mert nagyon informatív (és emellett szórakoztató is, mondhatni, vicces formában oktat, de amint a végén is olvasható, komoly szakmai háttér áll mögötte).

2022. aug. 21. 19:14
 67/76 anonim ***** válasza:
90%

Sokan még elhiszik, hogy betegségeket terjesztenek. Nekem is mondta a védőnő, hogy random kóbor macskákat most ne simogassak. De a saját, benti, tisztán tartott, oltott cicámtól semmit nem tudok elkapni, kb én előbb hozok be az utcáról valami betegséget neki.

Nem hiszem el, hogy vannak még orvosok, akik negatív toxo teszt esetén a macska eltüntetését javasolják. Most minden állatvédelmi szempontot félretéve, az ilyen szimplán szar orvos, akinek nem megbízható a szaktudása.

2022. aug. 21. 21:53
 68/76 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy az nem állatkínzás, hogy egy macska nem mehet ki a levegőre?
2022. aug. 21. 22:07
 69/76 anonim ***** válasza:
88%

#68 Nem, nem az. Olvass etológiai cikkeket. Egy macska territoriális állat. Nem ismeri a szabadság fogalmát, mindig akkora területet ural, amekkora ki tudja elégíteni az igényeit. Ha egy lakásban mindene megvan ami kell, akkor neki az teljesen oké. Ilyen a természete. Nem olyan, mint egy kutya, aki tényleg igényli a sétáltatást, az új ingereket. A macska nyugodt, kiszámítható térben érzi jól magát, amit ismer.

Nyilván a legideálisabb egy olyan kinti-benti lét, ahol a macska teljesen védve van, macskabiztos kerítéssel vagy kifutóval, tehát a kert része az ő territóriumának. Az aztán az aranyélet neki. De ilyet igen kevés ember engedhet meg magának. És akkor már a biztonságos benti tartás sokkal jobb, mint a kinti. Ami mellesleg tilos is. Itthon törvény mondja ki, hogy köteles mindenki az állatát a saját telkén tartani. A macska sem kivétel, csak mindenki leszarja ezt. De a kinti macskák átlag életkora nem sok, elütik, megmérgezik, kutya tépi szét. Kb annyira biztonságos, mint egy 5 éves gyereket egyedül neki ereszteni a nagyvilágnak. Biztos az is nagyon jól szórakozna, amíg kb 10 perc alatt nem történne vele valami baj. Nem hiába nem ad már a legtöbb menhely ki macskát olyanoknak, akik kijárósnak tartanák. Egyszerűen az halálos ítélet. Vannak persze példányok, amiknek szerencséjük van, és úgy is hosszú életet élnek meg, de az átlag pár év alatt elhullik valami miatt. Egy benti macska meg él vidáman 15-20 évet. És nem szenved. Alapból a macskák a napjuk 90%-át alvással töltik, a maradékot meg mosakodással és kajálással. Teljesen megfelel nekik a benti tartás.

2022. aug. 21. 22:28
 70/76 anonim ***** válasza:
23%
Friss levegőt se igényelnek?
2022. aug. 21. 22:54
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!