Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért teszik ki sokan a...

Miért teszik ki sokan a macska szűrét a házból, ha jön a gyerek ?

Figyelt kérdés

Sajnos a környezetemben a benti, gyerekként kedvelt cicákból kinti macska lett, aki csak egy "bolhás dög", mert jön a gyerek. Tök sok ember retteg, hogy baja lesz a gyereknek. Meg költeni kell rá, inkabb üsse el az autó úgy vannak vele :( Én gyermekkorom óta macskával vagyok , és semmi bajom sem lett :D pedig anyukám nem figyelt oda rám, és a macskám az én tányéromból és kanalamból is evett.

Egy kisállat az felelősség, és nem csak néhány évre, hónapra vállalam, hanem élete végéig. Már én is kapom a beszólásokat, ugyanis van egy utcáról mentett benti macskám. Mi lesz ha jön a gyerek, bármit elkaphatok tőle, macska nem való a házba stb... előbb fogom kitenni az ilyen kedves rokont mint a macskám, az is biztos :)

Ti mit gondoltok a témáról? Hogy van szívük a szeretett cicát kitenni, nem foglalkozni vele , csak mert terhes a nő ? Meg lehet az oldani, jól is, többet kell porszívózni a házba és nem kell a gyerekszobába beengedni a cicát. Vagy a cicának kellene új gazdit keresni, de nem ez a megoldás.

2022. aug. 20. 08:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
74%

"A kirakni a főút mellet és más gazdát keresni neki, ahol jó helyen van az nektek ugyanaz a megbocsáthatatlan bűn, innentől kezdve bolondok vagytok."

Nyilván súlyosabb dolog kidobni, az már konkrétan állatkínzás.

De megválni tőle úgy, hogy addig a család része volt, morálisan elfogadhatatlan. Azt mutatja, hogy az illető nem mérte fel, mivel jár egy állatot magához venni, tehát felelőtlen döntést hozott, mégpedig akkor, amikor hazavitte az állatot. Ezek a "gazdik" azok, akik úgy képzelik az állattartást, hogy minden frankó, aztán ha bármi probléma adódik, kitáncolnak belőle, mert ők nem így képzelték. Legtöbbször érdemi kísérletet sem tesznek arra, hogy megoldják a dolgot.

És igenis ez sokat elmond róluk, ilyen hozzáállás mellett a gyerekhez sem megfelelően állnak. Persze tőle nem fognak megválni, de ha lesz probléma, márpedig mindig van, majd hozzá sem tudnak megfelelő türelemmel állni, megoldásokat keresni. Ezekből lesznek pl. azok az anyukák, akik itt kérdezősködnek arról, ez vagy az a tünet mi a gyereknél, de orvoshoz aztán el nem vinnék, mert akkor meg kéne mozdulni... Meg kifogások tömkelegei, ezt meg azt miért nem tudja (=akarja) megtenni a gyerekért.

2022. aug. 20. 13:05
 32/76 anonim ***** válasza:
35%

Legjobb baratnomnek volt benti kiskutyája. Rengeteg időt fordított rá. Mondogatta, hogy ő biztos megtartja akkor is, ha jön a gyerek.

Megszületett a baba, és nagyon rövid idő után menni kellett a kutyának. A szíve megszakadt, de egyszerűen nem fért bele az időbe. Már önmagában az, hogy le ugye naponta többször sétálni, nem olyan egyszerű összeegyeztetni azzal, amikor a gyereket akarja levinni sétálni. De nem csak az, hanem az összes többi. Gond volt az is, hogy a kutya ugatott. Mondani se kell, hogy ez mennyire gáz tud lenni, ha a gyerek épp nagy nehezen elalszik, a kutya meg vakkant párat. Teljesen más az is, akinek udvaron van az állat, itt lakás volt.

Szóval, vele is az történt, hogy megszületett a gyerek, és ő is hamar rájött, hogy a fontossági sorrend egyértelmű, az állat nem rúghat labdába a gyerek mellett.

Hiába szerette nagyon, hiába siratta meg, a gyerek fontosabb volt neki.

Kb ez lehet mindenkinél, aki így tesz.

2022. aug. 20. 13:16
 33/76 anonim ***** válasza:
40%
33, próbáld ki: vállalja gyereket is, és majd meglátod, mennyivel másabb érzelmeket mozgat meg, mennyivel más a felelősség amit érzel iránta. Egyik esetben szülő vagy, a másik esetben csak gazdi. Nem lehet egy lapon említeni.
2022. aug. 20. 13:18
 34/76 anonim ***** válasza:
62%

Látom, ide is ide ette a fene a maradi, tenyeres-talpas "az állat csak egy tárgy" gondolkodású lényeket.

Szomorú, hogy 2022-ben még itt tartunk.

2022. aug. 20. 13:37
 35/76 anonim ***** válasza:
41%
36, nem tárgy. Senki se irt ilyet. De itt most a téma az állat - gyerek viszony. Ott pedig van fontossági sorrend.
2022. aug. 20. 13:40
 36/76 anonim ***** válasza:
67%

😂😂😂

Ha lesz második gyereke, és az ordítani fog amikor a kicsi aludna, akkor a nagyobb gyereket is kib.assza? Vagy nem viszi sétálni, mert jajj a kicsi?

Amit leírtál a "barátnődről", abból az jön le, hogy egy előre gondolkodni nem tudó, felelőtlen ember. Nem tudta, hogy a gyerek születése után is sétáltatni kell majd a kutyát?

2022. aug. 20. 13:46
 37/76 anonim ***** válasza:
56%
Anyámnál már voltak a cicák, ezért kerültek le. Igyekeztünk barátkoztatni őket a babával,de nem voltak vevő rá. Cserébe mikor végre elaludtunk elkezdtek nyávogni, ezt egy darabig próbáltuk megoldani de a teljes alváshiány után egy üvöltő babával anyámnak adtuk a cicákat,de pl idegennek nem adtam volna őket. Ez van néha az állat érdeke ha átkerül máshová,mert ők se voltak a babasírás mellett boldogok. 25-ös voltam.
2022. aug. 20. 13:49
 38/76 anonim ***** válasza:
32%
38, az állat nem gyerek, de ezt hiába írjuk már le ezredszerre. Mashogy állsz a gyerekedhez, mint egy kutyához.
2022. aug. 20. 13:50
 39/76 anonim ***** válasza:
74%

34

Normális ember, ha állat mellé gyereket vállal, akkor felelős gazdi lévén előre megszervezi a új életet, úgy, hogy az mindenkinek jó legyen, és nem a gyerek után les mint borjú az új kapura, hogy jééé, nem szűnt meg a kutya igénye a sétára.

Érdekes, nekem, és még rengeteg családnak sikerült.

A te barátnőd csak egy kifogást keresett arra, hogy kidobja az állatot.

40/76 anonim ***** válasza:
83%

Nekem 2 kutya van és lett gyerek, az elején nehéz volt, mégse raktam ki! Erről ennyit.

Kifogás van mindenre.

1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!