Miért teszik ki sokan a macska szűrét a házból, ha jön a gyerek ?
Sajnos a környezetemben a benti, gyerekként kedvelt cicákból kinti macska lett, aki csak egy "bolhás dög", mert jön a gyerek. Tök sok ember retteg, hogy baja lesz a gyereknek. Meg költeni kell rá, inkabb üsse el az autó úgy vannak vele :( Én gyermekkorom óta macskával vagyok , és semmi bajom sem lett :D pedig anyukám nem figyelt oda rám, és a macskám az én tányéromból és kanalamból is evett.
Egy kisállat az felelősség, és nem csak néhány évre, hónapra vállalam, hanem élete végéig. Már én is kapom a beszólásokat, ugyanis van egy utcáról mentett benti macskám. Mi lesz ha jön a gyerek, bármit elkaphatok tőle, macska nem való a házba stb... előbb fogom kitenni az ilyen kedves rokont mint a macskám, az is biztos :)
Ti mit gondoltok a témáról? Hogy van szívük a szeretett cicát kitenni, nem foglalkozni vele , csak mert terhes a nő ? Meg lehet az oldani, jól is, többet kell porszívózni a házba és nem kell a gyerekszobába beengedni a cicát. Vagy a cicának kellene új gazdit keresni, de nem ez a megoldás.
“Azért azt tisztázzuk màr, hogy a macska nem egyenértékű egy emberrel”
Tökéletesen egyetértek. Az állat nem egyenértékű emberrel, hanem igen soknál többet is ér. Kezdve a maradi, primitív bunkóknál.
Fogalmam sincs, hogy lehet kutya és macska nélkül élni. Amelyik gyerek közelében nincs állat sok mindenből kimarad. Így már egész pici korában megtanulhatja a felelősség vállalást is, a korához mérten.
Ahol még baromfik is vannak, háztáji allatok, az egy gyereknek a mennyország.
Ez modern úri hülyeség.. Anyaink, nagyanyaink idejében is mindig volt minden állat, bár akkor még allatkent kezelték őket, az tény. Az hogy velük alszanak már nekem is sok.
A macska szőr nem a legjobb egy kisbaba számára pl. Az állandó fesulgetesre meg nem sok idő marad gyerek mellett, a csak benti tartast én sem tartom jonak, nem véletlenül szökik meg annyi macska, nem a 4 fal a természetes közegük.
Viszont az akkori főnököm nekem azt mondta, majd meglatom, ha gyerek lesz mennek a macskák, kutyák. 5 macskam van, 3 nemetjuhasz és egy befogadott kutya. Férjem kutyás rendőr. De ő meg volt győződve róla, hogy el fogjuk vinni innen az allatokat,mert gyerek mellett nem lehet. No comment.
Mert idehaza a jó sok paraszt prolinak nem haladja meg a 60-at az IQ hányadosa (mint az #5-ös válaszolónak), és még a mai modern világban is azt hiszik, hogy az állatok tárgyak, nem éreznek, ő meg a teremtés koronája azt csinál velük amit akar.
Egy állat élete többet ér, mint az ilyen embereket élete együtt.
Nekem kinti macska volt, de bejárós.
Túl sok mindent terjesztenek, és nincs akadály mint a kutyának pl egy rács az ajtóra,plusz volt hogy becsinált, ez egy újszülött mellé nem hiányzott.
A kutya persze maradt bent, de már nem jöhetett be a szobába.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!