Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért teszik ki sokan a...

Miért teszik ki sokan a macska szűrét a házból, ha jön a gyerek ?

Figyelt kérdés

Sajnos a környezetemben a benti, gyerekként kedvelt cicákból kinti macska lett, aki csak egy "bolhás dög", mert jön a gyerek. Tök sok ember retteg, hogy baja lesz a gyereknek. Meg költeni kell rá, inkabb üsse el az autó úgy vannak vele :( Én gyermekkorom óta macskával vagyok , és semmi bajom sem lett :D pedig anyukám nem figyelt oda rám, és a macskám az én tányéromból és kanalamból is evett.

Egy kisállat az felelősség, és nem csak néhány évre, hónapra vállalam, hanem élete végéig. Már én is kapom a beszólásokat, ugyanis van egy utcáról mentett benti macskám. Mi lesz ha jön a gyerek, bármit elkaphatok tőle, macska nem való a házba stb... előbb fogom kitenni az ilyen kedves rokont mint a macskám, az is biztos :)

Ti mit gondoltok a témáról? Hogy van szívük a szeretett cicát kitenni, nem foglalkozni vele , csak mert terhes a nő ? Meg lehet az oldani, jól is, többet kell porszívózni a házba és nem kell a gyerekszobába beengedni a cicát. Vagy a cicának kellene új gazdit keresni, de nem ez a megoldás.

2022. aug. 20. 08:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 anonim ***** válasza:
39%

“Azért azt tisztázzuk màr, hogy a macska nem egyenértékű egy emberrel”

Tökéletesen egyetértek. Az állat nem egyenértékű emberrel, hanem igen soknál többet is ér. Kezdve a maradi, primitív bunkóknál.

2022. aug. 20. 10:22
 12/76 anonim ***** válasza:
66%

Fogalmam sincs, hogy lehet kutya és macska nélkül élni. Amelyik gyerek közelében nincs állat sok mindenből kimarad. Így már egész pici korában megtanulhatja a felelősség vállalást is, a korához mérten.

Ahol még baromfik is vannak, háztáji allatok, az egy gyereknek a mennyország.

Ez modern úri hülyeség.. Anyaink, nagyanyaink idejében is mindig volt minden állat, bár akkor még allatkent kezelték őket, az tény. Az hogy velük alszanak már nekem is sok.

A macska szőr nem a legjobb egy kisbaba számára pl. Az állandó fesulgetesre meg nem sok idő marad gyerek mellett, a csak benti tartast én sem tartom jonak, nem véletlenül szökik meg annyi macska, nem a 4 fal a természetes közegük.

Viszont az akkori főnököm nekem azt mondta, majd meglatom, ha gyerek lesz mennek a macskák, kutyák. 5 macskam van, 3 nemetjuhasz és egy befogadott kutya. Férjem kutyás rendőr. De ő meg volt győződve róla, hogy el fogjuk vinni innen az allatokat,mert gyerek mellett nem lehet. No comment.

2022. aug. 20. 10:55
 13/76 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg azokat az ismerőseidet, akik így tettek, mert alapvetően ez egyáltalán nem jellemző. Sőt, kifejezetten divat most a kiskedvenc tartása.
2022. aug. 20. 11:02
 14/76 anonim ***** válasza:
25%
Állítólag allergias betegseget okoz a babáknál hosszútávon a szőrös állat benttartása
2022. aug. 20. 11:05
 15/76 anonim ***** válasza:
77%
15. Ez hülyeség. Sokkal inkább lesznek allergiások azok, akik semmi allergénnel nem találkoznak soha.
2022. aug. 20. 11:16
 16/76 anonim ***** válasza:
80%
Buták az ilyen emberek...
2022. aug. 20. 11:21
 17/76 anonim ***** válasza:
91%

Mert idehaza a jó sok paraszt prolinak nem haladja meg a 60-at az IQ hányadosa (mint az #5-ös válaszolónak), és még a mai modern világban is azt hiszik, hogy az állatok tárgyak, nem éreznek, ő meg a teremtés koronája azt csinál velük amit akar.

Egy állat élete többet ér, mint az ilyen embereket élete együtt.

2022. aug. 20. 11:49
 18/76 anonim ***** válasza:
73%

Fuh, de gáz vagy...

2022. aug. 20. 11:51
 19/76 anonim ***** válasza:
85%
Mert tájékozatlanok,buták.
2022. aug. 20. 11:51
 20/76 anonim ***** válasza:
20%

Nekem kinti macska volt, de bejárós.

Túl sok mindent terjesztenek, és nincs akadály mint a kutyának pl egy rács az ajtóra,plusz volt hogy becsinált, ez egy újszülött mellé nem hiányzott.

A kutya persze maradt bent, de már nem jöhetett be a szobába.

2022. aug. 20. 11:57
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!