Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért teszik ki sokan a...

Miért teszik ki sokan a macska szűrét a házból, ha jön a gyerek ?

Figyelt kérdés

Sajnos a környezetemben a benti, gyerekként kedvelt cicákból kinti macska lett, aki csak egy "bolhás dög", mert jön a gyerek. Tök sok ember retteg, hogy baja lesz a gyereknek. Meg költeni kell rá, inkabb üsse el az autó úgy vannak vele :( Én gyermekkorom óta macskával vagyok , és semmi bajom sem lett :D pedig anyukám nem figyelt oda rám, és a macskám az én tányéromból és kanalamból is evett.

Egy kisállat az felelősség, és nem csak néhány évre, hónapra vállalam, hanem élete végéig. Már én is kapom a beszólásokat, ugyanis van egy utcáról mentett benti macskám. Mi lesz ha jön a gyerek, bármit elkaphatok tőle, macska nem való a házba stb... előbb fogom kitenni az ilyen kedves rokont mint a macskám, az is biztos :)

Ti mit gondoltok a témáról? Hogy van szívük a szeretett cicát kitenni, nem foglalkozni vele , csak mert terhes a nő ? Meg lehet az oldani, jól is, többet kell porszívózni a házba és nem kell a gyerekszobába beengedni a cicát. Vagy a cicának kellene új gazdit keresni, de nem ez a megoldás.

2022. aug. 20. 08:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:
67%
Nekem 10 kutyám van, nem passzoltam le őket. Mindent meg lehet oldani.
2022. aug. 20. 15:21
 52/76 anonim ***** válasza:
72%
Nem passzolnám le ezért az állatom.
2022. aug. 20. 15:46
 53/76 anonim ***** válasza:
68%

Nem olvastam el a válaszokat. Van egy cicánk (10+ éves) és 3 hónapos a babánk. Lakásban élünk. Annyi óvintézkedést tettünk, hogy amíg várandós voltam, nem én takarítottam az almot. A cicánk is családtag, sosem tennénk ki. Egy életre vállaltuk.

Tőlem is sokan kérdezték mi lesz vele, de mindig elmondtam, hogy semmi, mi lenne!? Az állatbarátoknak nem kell magyarázni, aki nem az, az meg nem érdekel, mert úgysem fogja sosem megérteni.

2022. aug. 20. 18:10
 54/76 anonim ***** válasza:
88%

A SZERETETT cicát nem fogják kitenni, nekem ez a véleményem. Ha valóban szeretik. Legrosszabb esetben is maximum új gazdát keresnek neki, de az is csak, ha van konkrét egészségügyi indok, pl. allergia.

Sokan egyébként a toxoplazmózistól való féltükben teszik ki, többnyire tényleg teljesen feleslegesen, hiszen egy teszt kimutathatná, van-e egyáltalán okuk félni... és ugyanakkor a nem megfelelően mosott gyümölcs vagy zöldség nagyobb kockázatot jelent, mint az a cica, amelyikkel már évek óta együtt éltek.

2022. aug. 20. 18:21
 55/76 anonim ***** válasza:
37%

54, mi is a toxoplazmózis miatt adtuk oda a macskát.

Milyen tesztről beszélsz? Én megcsináltam ezt a vizsgálatot, kimutatta, hogy még nem voltam benne ebben a fertőzésben. Mit kellett volna tennem? Az megint más, amikor valakinek az jön ki, hogy ő már átesett rajta és védett.

2022. aug. 20. 20:37
 56/76 anonim ***** válasza:
72%
54# Én is megcsináltattam és nem estem még át rajta. A toxo a macska ürülékével tud egész életében csupán néhány napon keresztül fertőzni. Ha benti cica, ennek az esélye kb. nulla. Ne a terhes nő takarítsa a macskaalmot és probléma megoldva.
2022. aug. 20. 21:56
 57/76 anonim ***** válasza:
28%
Hát nekem azt mondta két orvos egymástól függetlenül, hogy ilyen esetben a macskának menni kell. Én nem mertem kockáztatni.
2022. aug. 21. 06:45
 58/76 anonim ***** válasza:
80%
Elég baj, hogy vannak még ilyen orvosok, akik leragadtak valahol 50 évvel ezelőtt és nem képzik magukat folyamatosan.
2022. aug. 21. 09:00
 59/76 anonim ***** válasza:
83%

Nekem is nega lett a toxo teszt, de szerencsére normális nőgyógyászokat fogtam ki. Azt mondta az első, hogy ha gyerekkorom óta van kinti macskánk, és most együtt élek egy bentivel, nem létezik, hogy nem kaptam még el, de a bentitől nem is fogom. A macskaalmot azért javaslatára átpasszoltam a férjemnek. És annyi, hogy megismételték a tesztet vagy 3x szülésig. Mindig negatív lett. Azt mondták, lehet, hogy immunis vagyok rá.

Szóval emiatt tök hülyeség kirakni egy benti jószágot.

2022. aug. 21. 09:31
 60/76 anonim ***** válasza:
33%

59, azért, mert a mázlistákhoz tartozol, ne általánosíts már.. barátnőmnek macskája sincs, kevéssé megmosott zöldséggel(a kertükbe kakkantott a macska) kapta el valószínűleg, vagy ismerős macskájától(sosem takarított almot senkinél) koraszülés/császár lett belőle, majdnem ottmaradt a műtőasztalon gyerekestül, most sérült gyereke van(szerencsére csak enyhébben). Nekik előtte/utána se volt macskájuk, de ha lett volna, ezt kockáztassa azzal, hogy bent tartja a veszélyforrást(alom/macska) a házban, csak távolságot tart tőle? Mi van, ha rosszul mos kezet a párja, vagy a cica mancsán, szőrébe ragad valami, felmegy az asztalra, vagy huzat, vagy BÁRMI lesz? Ki olyan hülye, hogy életre veszélyes dolgot tartson a házában, amitől távolságot kell tartania és reménykedni a legjobbakban?

Egyszerűen ilyet nem lehet kockáztatni, a macskának meg semmi baja nem lesz, még csak kockázat sincs, hogy ideiglenesen máshol lakik(vagy véglegesen). Tudom, hogy szeretik az állatok kötődését túlmisztifikálni az emberek, de kicsit lehangolt lesz max, gyorsan kiheverik, pár hét, amíg a te gyereked rosszabb esetben még születése előtt belehalhat az egylégtérbe. Persze, kockáztassunk csak, csak szegény kisállatka ne legyen szomorú-- emberek kapjatok már észbe! Az egyik állat, a másik ember. Egyiknél nincs kockázat, másiknál meg is halhat(akár mindkettő!)

Aki olyan hülye, hogy kockáztatja a saját és babája életét egy állat ÉRZÉSEIÉRT(ember, gondolkozz már, csak érzések!) meg is érdemli, ha ottmarad a műtőasztalon halott magzattal! Csak azt sajnálom, hogy ilyenekből szülők lehetnek. De nem baj, ha sokan csinálják, több embernek lesz problémája, talán felnyitja mások szemét, ugye van, aki csak a saját kárán tanul..

Úgy sajnálom szerencsétlent, már 8 éves a lánya, egyidős gyerekeink vannak.. Ráadásul tisztaságmániás volt világ életében(együtt dolgoztunk)..

Olyan dühítőek ezek a kérdések és a mérhetetlen tudatlanág.. mindezt úgy, hogy benti macskánk van, szeretjük és jól van tartva annak ellenére, hogy sok gond van vele.

2022. aug. 21. 10:36
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!