Miért tojnak a nők a saját egészségükre a gyermekágyi időszakban?
Ha egy "frissen szült" nő nem fekszik, pihen az első 6 hétben, hanem takarít, főz, pakol stb., akkor nagy eséllyel lesz idősebb korában szövődménye annak, hogy nem figyelt oda magára.
Vizeletvisszatartási gondok, méhsüllyedés, hüvelysüllyedés?vagymifene stb.
Ebben az időben kell belül a dolgoknak visszarendeződni, és ha nem tud jól végbemenni a folyamat, akkor az problémákhoz vezethet később (nem 1 hónap vagy 1-2 év múlva)
Biztos, hogy nem mindenkinél lesznek szövődmények, de ha tudjuk, hogy a házimunka, főzés kockázatokkal jár, akkor miért kockáztatnak a nők?
Kíváncsiságból beírtam a keresőbe h gyermekágy, hogy másoknál hogy telt ez az időszak és sorozatosan írták, hogy mindent ugyanúgy csináltak, mint szülés előtt, legfeljebb lassabban.
Számomra ez nagyon meghökkentő volt, mégcsak nem is 2004-es hozzászólasok voltak, hanem 2018 és 2020-ból, amikor már a mobilunkon is volt internet.
Persze vannak kivételes esetek, amikor az életkörülmények úgy hozták, hogy pl. egyedül maradt az anyuka segítség nélkül, de itt olyan hölgyek írtak, akiknél amúgy minden rendben volt.
Nem aggódnak ezek az anyukák a saját egészségük miatt?
Sehol nem javallott hog, a nő 6 hétig szigorúan végig feküdje! Pláne egy teljesen zavartalan természetes szülés után.
képzeld még a császárosoknak sem javasolt csak "degleni" egész nap,mert mozgás nélkül összenővések alakulnak ki..
Sehol nem javasolják, hogy életképtelen haldokló módjára ne tegyél be egy mosást, ne főzz meg egy gyors egyszerű ételt.. Ez már a nevetséges kategória
#45 "Régen másnap már kint kapáltak a földeken..."
Hmmm... igen meg terhesen is, így nem véletlen, hogy 8 terhességből 2-3 gyerek nőtt fel. Ha te erre vagy büszke gratulálok!
A párom dédije is ilyen parasztcsaládba élt, a föld tartotta el, és amikor terhes lettem még annyit sem engedett meg nekem, hogy egy húsleveses fazekat kivigyek az étkezőbe, hogy "kíméljem magam".
Neki 5 terhességből 2 gyerek nőtt fől, 2 magzati korban elment. Pont azért, mert terhesen is szalmabálákat kellett a szekérre felszórnia, nem tehették meg, hogy egy ember is kiessen a gazdaságból, mert nem végeztek volna időben a betakarítással.
De akkoriban a gyerek sem a család pici gyémántocskája volt, ha egy elment, akkor majd jön másik. Most melyik nő vállalja be, hogy nehéz fizikai munkát végez, és utána befárad szülni? És tojjuk le ha görcsöl, vérzik, ha hánysz mindentől, ha nem ettél semmit egész nap akkor is csinálod a munkát azt kész.
Marha menő a "nagyanyáink bezzeg"-gel dobálózni, de itt lelkileg megtörik a társaság fele egy kis görcstől, az elsőtrimeszteri rosszulléttől... (és hát tegye, mert tényleg fura, meg szokatlan). Amikor elmegy a pici arról meg nem is beszéljünk.
Oké, hogy van egy álláspontunk a történetben, de azért a válaszok is megérnek egy misét. Egyszerűen nem értem miért kaptátok magatokra így a vízeslepedőt és válaszoltok úgy, ami egy nőhöz is méltatlan!
63.
Olvasd vissza, a kérdező szinte számon kéri a nőket, hogy hogyan lehetnek olyan tudatlanok és miért nem figyelnek oda arra, hogy 6 hétig, nem szó szerint leírva, de ágynyugalom kell. Az egyik válaszában konkrétan azt írta, hogy a párja indítsa be a mosógépet. A kérdező gondolom a baba ellátásával sincs tisztában, mert lesznek balesetek, gondolom lesz mit beáztatni is, babával sétálni kell, ha ne adj isten hasfájós lesz és ölben nyugszik meg ringatva, mert vannak cifra dolgok.
Hú mennyi szupernyu, megint megy a licit, hogy ki a keményebb f*sza csaj és direkt kiforgatják a kérdést. Nem azt mondta, hogy fetrengeni fog, csak azt hogy, mondjuk nem most lesz a legtisztább a lakás.
Pont az itt kommentelők miatt tart még ott a felfogás, hogy minden a nő dolga és menő beledögleni az anyaságba, aztán meg sírtok.
Azon szakadtam, hogy valaki kiakadt, hogy a pasinak meló után kell elindítania a mosást az milyen dolog. Mert a nő nem ezt teszi amúgy?:D
Én értelek kérdező. Ha van lehetőséged és egy támogató párod, akkor igenis regenerálódj és nehogy magadra vedd az itteni megkeseredett emberek véleményét.
66.
Abszolút nem vagyok mártír, sőt nálunk a férjem főz, mert én utálok. Viszont biztos a férjének egy élmény lesz hazajárni egy fetrengő nebánts virághoz, aki végig nyavajog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!