Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért tojnak a nők a saját...

Miért tojnak a nők a saját egészségükre a gyermekágyi időszakban?

Figyelt kérdés

Ha egy "frissen szült" nő nem fekszik, pihen az első 6 hétben, hanem takarít, főz, pakol stb., akkor nagy eséllyel lesz idősebb korában szövődménye annak, hogy nem figyelt oda magára.

Vizeletvisszatartási gondok, méhsüllyedés, hüvelysüllyedés?vagymifene stb.

Ebben az időben kell belül a dolgoknak visszarendeződni, és ha nem tud jól végbemenni a folyamat, akkor az problémákhoz vezethet később (nem 1 hónap vagy 1-2 év múlva)

Biztos, hogy nem mindenkinél lesznek szövődmények, de ha tudjuk, hogy a házimunka, főzés kockázatokkal jár, akkor miért kockáztatnak a nők?

Kíváncsiságból beírtam a keresőbe h gyermekágy, hogy másoknál hogy telt ez az időszak és sorozatosan írták, hogy mindent ugyanúgy csináltak, mint szülés előtt, legfeljebb lassabban.

Számomra ez nagyon meghökkentő volt, mégcsak nem is 2004-es hozzászólasok voltak, hanem 2018 és 2020-ból, amikor már a mobilunkon is volt internet.

Persze vannak kivételes esetek, amikor az életkörülmények úgy hozták, hogy pl. egyedül maradt az anyuka segítség nélkül, de itt olyan hölgyek írtak, akiknél amúgy minden rendben volt.

Nem aggódnak ezek az anyukák a saját egészségük miatt?

2021. jún. 30. 15:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/102 anonim ***** válasza:
68%
Krisztike megszült már régen, a kérdezőnek meg első gyereke :D
2021. jún. 30. 16:05
 42/102 anonim ***** válasza:
81%
Drága kérdező, az megvan, hogy mikor ezek a népi bölcsességek születtek, akkor a patakban mostak az asszonyok mángorlóval, és egy birkapörkölt úgy kezdődött, hogy el kellett kapni a birkát a mezőn? Azért egy zöldbabfőzelékbe, ami a gázon megvan fél óra alatt, és még kavargatni sem nagyon kell, nehogy már belerokkanjunk. :)))
2021. jún. 30. 16:08
 43/102 anonim ***** válasza:
86%

-Tudatlanság

-Büszkeség ("nehogy már ne tudjam megcsinálni")

-Félelem ("a Béla nehogy elhagyjon miatta", "mit fog szólni anyós" - nálunk ő maga mondta, hogy "pihenj!" Én meg hülye a kettes pont miatt nem fogadtam meg, pedig szülésznő... stb.)

Nem kíméltem magam eléggé az első szülés után. Guggolgattam, emelgettem a gyereket babakocsistól, lépcsőztem teherrel. Rosszabb is lett a méhsüllyedésem, hüvelysérvem...

Második gyerek után tudatosan pihentem. Nem kellett ehhez kiszolgálni és ténylegesen vízszintesen pihegni, de kis odafigyelés bizonyos mozdulatokra, tevékenységekre sokat jelent. Gyorsabban regenerálódtam. (Bár helyre nem jöttem.)

2021. jún. 30. 16:10
 44/102 anonim ***** válasza:
40%

42.

Nem fogja fel, már most is fetreng, nem véletlen, hogy a barátnőit csődíti oda takarítani. A férjed azt már nem bírja? Aztán csodalkozik, hogy a pasija beújít valami normális nőt mellette.

45/102 anonim ***** válasza:
39%

Régen másnap már kint kapáltak a földeken..

A 6hét pihenés nem arról szól, hogy te ki se mászol az ágyból..

Sex, sport és nehéz fizikai munka tilos.

46/102 A kérdező kommentje:
#42 na ebben mondjuk igazad van! A háztartás akkoriban más volt.
2021. jún. 30. 16:11
 47/102 anonim ***** válasza:
66%

43.

Nem egy kategória, amiről írtok, te már a ló túloldala vagy.

2021. jún. 30. 16:11
 48/102 A kérdező kommentje:

BARÁTNŐ TAKARÍTÁS :)

Ezt tényleg rosszul fogalmaztam meg, itt a szülés előtti nagytakarításra gondoltam, hogy utána pár hétig az alap takarítás elég legyen.

(Szekrényeket elhúzni, ajtókat lemosni, ágyat elhúzni, szekrények tetejét, ablak kereteket. Ezeket nagy hassal már necces - hason feküdni, létrázni)

2021. jún. 30. 16:14
 49/102 anonim ***** válasza:
66%
Nyilván ha az embernek méhsüllyedése, súlyos sérülése, sérve stb van, akkor jobban vigyáz magára. De a gátvédelmes, minden komplikációtól mentes szülésem után mi okom lett volna heverni reggeltől estig? Nyilván a 6 hetet kivártam amivel kellett, de nem kezeltem magam rokkantként aki semmire nem képes.
2021. jún. 30. 16:17
 50/102 A kérdező kommentje:
Lehet h nektek van igazatok, és minden gyermekággyal foglalkozó oldal hülyeséget ír. Én ezeket olvastam mindenhol, de lehet h nem mondanak igazat.
2021. jún. 30. 16:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!