Miért tojnak a nők a saját egészségükre a gyermekágyi időszakban?
Ha egy "frissen szült" nő nem fekszik, pihen az első 6 hétben, hanem takarít, főz, pakol stb., akkor nagy eséllyel lesz idősebb korában szövődménye annak, hogy nem figyelt oda magára.
Vizeletvisszatartási gondok, méhsüllyedés, hüvelysüllyedés?vagymifene stb.
Ebben az időben kell belül a dolgoknak visszarendeződni, és ha nem tud jól végbemenni a folyamat, akkor az problémákhoz vezethet később (nem 1 hónap vagy 1-2 év múlva)
Biztos, hogy nem mindenkinél lesznek szövődmények, de ha tudjuk, hogy a házimunka, főzés kockázatokkal jár, akkor miért kockáztatnak a nők?
Kíváncsiságból beírtam a keresőbe h gyermekágy, hogy másoknál hogy telt ez az időszak és sorozatosan írták, hogy mindent ugyanúgy csináltak, mint szülés előtt, legfeljebb lassabban.
Számomra ez nagyon meghökkentő volt, mégcsak nem is 2004-es hozzászólasok voltak, hanem 2018 és 2020-ból, amikor már a mobilunkon is volt internet.
Persze vannak kivételes esetek, amikor az életkörülmények úgy hozták, hogy pl. egyedül maradt az anyuka segítség nélkül, de itt olyan hölgyek írtak, akiknél amúgy minden rendben volt.
Nem aggódnak ezek az anyukák a saját egészségük miatt?
Én is nagyon sokat segítettem nekik, ez nálunk kölcsönös.
Nem lesz több gyerek, én szerencsére egyre vágyom, ha lenne mégegy, 2 hónapot valahogy ki kellene logisztikázni persze. De akik írnak, azok mind azt mondják, hogy az elsőnél se pihentek.
Miért kellene szabit kivennie ahhoz, hogy felporszívózzon és elpakoljon ezt azt? És hogy érted, hogy ki fog foglalkozni a babával?
Az anyuka a babával együtt pihen ilyenkor. Pelus csere ilyesmi az nem olyan, mint a főzés, amihez min. 20-30 percet kell állni. :)
Bogaram attól mert szül valaki nem kell 6 hétig fetrengenie..
3 császárom volt, szövödménnyel. Akkor sem tehettem meg, és nem is tettem volna meg, hogy fetrengjek. Ha elhagyod magad annál rosszabb. Férj nem tud 6 hét szabit kivenni. Magunknak szültem a gyerekeinket nem másnak.
Hidd el régen se feküdtek meg pihegtek a nők hetekig..
Jaj BOCSÁNAT!! Rájöttem, hogy rosszul fogalmaztam!!
A barátnőim szülés előtt, egyszer segítenek kitakarítani, hogy ne kelljen takarítót hívni (mert nagy pocakkal már nem fogok tudni mászni meg hasonfeküdni). Nem folyamatosan jönnének, fuh ezt rosszul írtam :)
De még mindig nem értem miért kellene apukának szabit kivennie :D
Alap takarításért meg esetleg főzés miatt.
A babát nyilván nem neki kell ellátnia, max beindítani egy mosást 🤷♀️
Szerintem ez valahol lustaság kérdése is, el nem tudom képzelni, hogy majd’ két hónapig csak heverjek a kanapén a babával és arra ne legyek képes, hogy 15, darabonként 300 grammos ruhát meg egy mosókapszulát betegyek a mosógépbe és megnyomjak egy gombot, ez nevetséges. Egyszerűen nem vagyok olyan alkat hogy fetrengjek naphosszat az uramra várva, hogy ő majd mindent megold munka mellett mint valami cseléd.
Persze ha téged nem zavar a saját lustaságod és így jól érzed magad, akkor nyugodtan punnyadjál 6 hétig de arra készülj fel, hogy utána viszont már tényleg nem lesz kifogás…
Lustaság.. fetrengés...
Elszomorító 🙁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!